24 / 05 / 2024

TİKAdab Ganaya bilim laboratuvarı

TİKAdab Ganaya bilim laboratuvarı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Gana'daki Achimota Lisesi'nin bilim laboratuvarına tadilat ve donanım desteğinde bulundu.

Pendik ve Tuzla 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıda!

İstanbul İli, Pendik ve Tuzla İlçeleri, Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Kampüs Alanı Amaçlı İmar 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı.

Ankara'daki AKM yerleşkesine TÜBİTAK Bilim Merkezi inşa edilecek!

Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı yaptığı açıklamada Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Bilim Merkezi binasnın millet bahçesinin devamı olacak şekilde Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Yerleşkesi'ne yapılacağını söyledi.

Türk Alman Üniversitesi yeni binaları açıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,Türk-Alman Üniversitesi Yeni Binalarının açılış törenine katıldı. Törende açıklamalarda bulunan Erdoğan; "Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Türk-İtalyan Üniversitesi gibi ortak üniversitelerin kurulmasına ilişkin çalışmalar devam ediyor." dedi...

Bina Bilgi Modellemesi rekabette fark yaratacak!

İnşaat malzemesi sektörünün çatı örgütü Türkiye İMSAD; Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı işbirliği ile İstanbul’da, ‘Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayi Zirvesi’ düzenledi. 

Balıkesir'de Türkiye'nin 6'ncı Bilim Merkezi inşa edilecek!

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından Türkiye'nin 6'ncı Bilim Merkezi inşa edilecek. Çamlık Rekreasyon Alanı'na kurulacak olan Bilim Merkezi için 40 milyon liralık bütçe ayrıldı.

Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesi kuruluyor!

Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Kurulmasına Dair Kanun Tasarısı, TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonunda kabul edildi. Komisyonda ayrıca Ankara'da "Ostim Teknik Üniversitesi" kurulmasına ilişkin tasarının kabulüne de karar verildi.

Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Pendik'te kuruluyor!

Sabiha Gökçen Havalimanı bölgesinde kurulması öngörülen Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Kurulmasına Dair Kanun Tasarısı, TBMM Başkanlığına sunuldu.

Türk Dünyası Bilim ve Sanat Merkezi inşaatı sürüyor!

Bakan Avcı, Türk Dünyası Bilim ve Sanat Merkezi inşaatında incelemede bulundu, şehit ailesini ziyaret etti.

Türkiye büyük yatırımlara girdi!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Düzce Ticaret ve Sanayi Odasınca Düzce Üniversitesi Cumhuriyet Konferans Salonu'nda düzenlenen Sanayi Şurası'nda Türkiye'nin son zamanlarda büyük yatırımlara girdiğini belirtti.

Kayseri Bilim Merkezi açılış için gün sayıyor!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Türkiye'deki en önemli bilim merkezlerinden birini Kayseri'ye kazandırdı. KAYSERİ Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, açılış için gün sayan Bilim Merkezi'nde incelemelerde bulundu.

Faruk Özlü'den Japonlara Türkiye'ye yatırım çağrısı!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü, Hitachi'nin Üst Yöneticisi Toshiaki Higashihara ile yaptığı görüşmeye ilişkin, "Türkiye'ye gelin, Türkiye'ye yatırım yapın dedim." ifadesini kullandı.

Doğu Anadolu Gözlemevi kuruluyor!

Türkiye’nin 2023 vizyon projelerinden, en büyük temel bilim yatırımı olan "Doğu Anadolu Gözlemevi”nin (DAG) kurulumu tüm hızıyla devam ediyor. Türkiye’nin bilim ve teknolojisine büyük katkıda bulunacak Doğu Anadolu Gözlemevi’nin kurulum...

Türkiye mega projelerle büyüyor!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü: "Türkiye büyüyor. Osmangazi Köprüsü'nü açtık. Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü açtık. Bunlar dünya çağında önemli eserler. Bunlar ekonomideki verilerin dışında Türkiye'nin büyüdüğünün göstergesidir" dedi.

TİKAdab Ganaya bilim laboratuvarı Haberi

TİKAdab Ganaya bilim laboratuvarı

TİKA'dan yapılan açıklamada, Gana'nın başkenti Akra'da 1927'den bu yana faaliyet gösteren Achimota Lisesi'ndeki bilim laboratuvarında tadilat yapıldığı ve ihtiyaç duyulan donanımın sağlandığı belirtildi.


Çok sayıda Ganalı devlet adamının mezun olduğu ve halen 2 bin 700 öğrencinin eğitim gördüğü okulda kurulan laboratuvarın açılışına Türkiye'nin Akra Büyükelçiliği yetkilileri, Akra Eğitim Müdürlüğü çalışanları ve basın mensupları katıldı.


Okul Müdiresi Beatrice Adom, TİKA'nın, okul idaresinin talebine çok kısa sürede olumlu cevap vermesinden duydukları memnuniyeti dile getirerek öğrencilere sağlanan bu imkanla okulun fen bilimleri alanındaki başarısının artacağını söyledi.


TİKA Uzmanı Dr. Mehmet Yazgan da Türkiye'nin eğitim ve sağlık başta olmak üzere Gana'nın kalkınmasına katkı sağlayacak projelere verdiği desteğin önemine dikkati...