06 / 05 / 2024

tıp tarihi müzesi manisa

tıp tarihi müzesi manisa

Mesir karma törenlerinin yapıldığı Şifahane, Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) tarafından hazırlanan ve Zafer Kalkınma Ajansı desteğiyle yürütülen "Tıp Tarihi Müzesi" olarak 30 Kasım'da ziyarete açılacak...

Tüpgaz'da böyle zam görülmedi! Bu gidişle kimse tüp kullanmayacak!

Tüp kullananlara üzücü zam haberi geldi. Her geçen gün birçok ürüne gelen zam bu kez de tüpgaza geldi. Mutfakta pek çok kişinin kullandığı tüpler ateş pahası oldu. Fiyat artışları artık tüp kullanımında tüketicileri düşündürüyor. İşte tüplere gelen zamların güncel hali...

Tüp kullananlara müjde! 12 kilogram ev tüpleri ücretsiz olarak dağıtılıyor! Tek başvuru ile tüpünüzü hemen alın!

Tüp fiyatlarına aralıklı olarak zam yapılmaktadır. Bu zamlardan vatandaşlar artık illallah etti. Ancak bu haber yüzünüzü güldürecek. İşte detaylar!

Mutfak tüpü zamlandı mı? Tüp fiyatları düştü mü, yükseldi mi? Aygaz, İpragaz, Mogaz 24 Temmuz 2022 fiyat listesi!

Mutfak tüpüne on gün önce zam yapıldı. Zammın ardından birçok vatandaş mutfak tüpü fiyatlarına yeniden bir zam uygulanıp, uygulanmadığını merak ediyor. Peki, En ucuz mutfak tüpü kaç TL? İşte 24 Temmuz 2022 Aygaz, İpragaz, Mogaz ve Milangaz fiyat listesi...

Tüp alacaklara müjde! Bir tek o tüp markası zamlanmadı! İşte Aygaz, İpragaz, Milangaz 18 Mayıs 2022 fiyat listesi!

Bir sene içinde mutfak tüpüne yüzde 141 zamlanan başka bir zam haberi daha geldi! Zam haberinin ardından enerji şirketleri fiyatlarını hemen güncelledi fakat bir marka henüz zam yapmadı! Peki, mutfak tüpü fiyatları ne kadar? Aygaz, İpragaz, Mogaz ve Milangaz... İşte 18 Mayıs 2022 fiyat listesi...

Tarihi Sinop Cezaevi ve Müzesi'nde restorasyon çalışmaları sürüyor!

Resmi olarak 1999'da müzeye dönüştürülen ve bazı ünlü yazar ve şairlerin de bir dönem kaldığı Tarihi Sinop Cezaevi ve Müzesi restore ediliyor...

Hatay'daki tarihi taş bina Şehir Müzesi'ne dönüştürüldü!

Hoşgörü şehri Hatay'ın tarihi, günlük yaşamı ve kültürü, 2014 yılına kadar 66 sene boyunca Antakya Arkeoloji Müzesi olarak hizmet veren tarihi taş bina Şehir Müzesi'ne dönüştürüldü!

Sinop Tarihi Cezaevi ve Müzesi restore edilecek!

Sinop'ta 1887-1999 yıllarında hapishane olarak kullanılan, 2000 yılında ise müzeye çevrilerek ziyarete açılan Sinop Tarihi Cezaevi ve Müzesi'nde restorasyon çalışmalarına başlanacak...

Kayseri Etnografya Müzesi açıldı!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, tarihi Güpgüpoğlu Konağı’ndaki Etnografya Müzesi’nin yeniden açılışı sebebiyle gerçekleştirilen törene katıldı.

Malatya'ya yeni adli tıp kurumu binası müjdesi!

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan yaptığı açıklamada Malatya'ya yeni adli tıp kurumu binası inşa edileceğini müjdeledi.

İktisadi Bağımsızlık Müzesi kapılarını açtı!

İş Bankası’nın Ankara'daki tarihi binası Türkiye İş Bankası İktisadi Bağımsızlık Müzesi olarak hizmete açıldı. Müzede orijinal olarak korunan tarihi alanlar, sanat galerisi ve sergi salonları bulunuyor.

Van Kent Müzesi’nde restorasyon çalışmaları başladı!

Van’ın tarihi ve kültürel zenginliklerinin tanıtılacağı ‘Van Kent Müzesi’ndeki restorasyon çalışmaları geçtiğimiz günlerde başladı.

Türkiye’nin ilk yeraltı müzesi Kapadokya’da kuruluyor!

Türkiye’nin ilk yeraltı müzesi Kapadokya’da inşa ediliyor. Toplam 57 metrekare alan üzerinde kurulan Kapadokya Müzesi'nin önümüzdeki yıl açılması planlanıyor.

Peygamberler Tarihi Müzesi işte böyle olacak!

Peygamberler şehri Şanlıurfa'da yeni bir müze açılıyor. Alanında ilk olan 'Peygamberler Tarihi Müzesi' teknolojik bir alt yapıya sahip olacak. 

tıp tarihi müzesi manisa Haberi

tıp tarihi müzesi manisa

Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) tarafından hazırlanan ve Zafer Kalkınma Ajansı desteğiyle yürütülen "500 yıllık Şifahane Tıp Tarihi Müzesi ile Hayat Buluyor" projesi kapsamında Şifahane, "Tıp Tarihi Müzesi" olarak ziyarete açılacak.


CBÜ Tarih Bölümü Öğretim Üyesi olan Proje Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Ahmet Yeşil, tarihi Sultan Cami Külliyesi içindeki, mesir macunu karma törenlerinin yapıldığı Şifahane'nin, 30 Kasım’da düzenlenecek törenle Tıp Tarihi Müzesi olarak hizmet vermeye başlayacağını söyledi. 


Yeşil, hazırladıkları projeye Zafer Kalkınma Ajansı tarafından 214 bin liralık mali destek sağladığını kaydetti.


Şifahane'ye, dönemin tedavi yöntemlerinin canlandırıldığı balmumu heykellerin konulduğunu belirten Yeşil, odalarda dönemin tıbbi aletleri, el yazması kitapların örnekleri ve ilaçların yer aldığını ve CBÜ Tıp Fakültesi öğrencilerinin tıp tarihi derslerini de bu müzede görebileceğini dile getirdi.


Yeşil, şöyle konuştu:


"Dönemin tedavi yöntemleri balmumu heykellerin...