06 / 07 / 2024

Tire köylünün kullandığı arazi

Tire köylünün kullandığı arazi

Gökçen'de köylünün kullandığı araziyi alan kişiyi ikna ettiğini söyleyen Kocaoğlu, "Araziyi almaktan vazgeçiyorlar. Köylünün kullandığı, ektiği, biçtiği, geçimini sağladığı büyükşehir belediyesine geçen malları, satmayacağız" dedi.

1957 yılında köylünün bir an önce toprak sahibi yapılması istenmiş! 

1957 yılında Bütçe Komisyonunda Arif Onat (CHP) bu memlekete toprakların 50 milyon kişiyi bile geçindirebileceğini ve topraksız köylünün kalmaması gerektiği konusunda açıklamalarda bulunmuş.

Altın piyasasının kahini İslam Memiş, bu defa çok açık konuştu: Büyük tufanın ayak sesleri

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, piyasalardaki dalgalanmalarla ilgili önemli uyarılarda bulundu. Memiş, "Büyük tufanın ayak sesleri" ifadelerini kullandı. 

Binalarını yapamayan veya taksitlerini ödeyemeyen köylülere ek süre verilmesi önerildi!

442 sayılı Köy Kanunu'na göre köylülere satışı yapılan taşınmazlar için belirlenen süre içinde binalarını yapamayan veya taksitlerini ödeyemeyenlere ek süre verilmesi önerisi meclis gündemine taşındı. CHP'li Yalım, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Köyden kente göç! Köylüler şehirlere taşınıyor!

Türkiye'de 4 yıllık dönemde 30 büyükşehir dışında kalan 51 ilin 15'inde köy nüfusu artarken 36'sında düşüş gösterdi. Köy nüfusunun en çok azaldığı il 38 bin 559 kişiyle Erzincan, en çok arttığı il 12 bin 423 kişiyle Gümüşhane olarak açıklandı.

TKDK'nın kullandığı tüm binalar kiralık çıktı!

Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlı TKDK'nın kullandığı ülke genelindeki 42 binanın tümü kiralık çıktı. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer konuya ilişkin meclise soru önergesi verdi.

Bakanlık binalarının yıllık kira tutarları TBMM gündeminde!

Bakanlığın kullandığı binaların yıllık kira tutarları TBMM gündemine taşındı. CHP'li Tanrıkulu, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Ucuz yazlık satın almak isteyenler dikkat!

‘Hesaplı yazlık’ satın almak isteyenlerin elini çabuk tutması gerekiyor. Uzmanlar, ramazandan sonra fiyatların yüzde 10 artacağını, sahil şeridinde satılık konut stokunun azalacağını söylüyor.

Kadıköy'ün parkları yenileniyor!

Kadıköy Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ilçedeki parklarda bir süredir devam eden yenileme çalışmalarını tamamlayarak Kadıköylülerin hizmetine sundu.

Kadıköylüler'den kentsel dönüşüm eylemi!

Kadıköy'ün yeşil alan açısından en zengin semti olan Acıbadem mahallesi geçtiğimiz günlerde mahalle muhtarı ve muteahhitlerin kat artısı talebiyle kamuoyu yaratma çabaları ile gündeme geldi.

Tire Arena Stadı'nın tribünleri yükseliyor!

İzmir’de Büyükşehir ve ilçe belediyesi işbirliğiyle kente kazandırılacak ikinci stadın inşaatı da hızla ilerliyor. 15 bin kişilik Tire Arena Stadı'nın Batı Kale Arkası tribünü de yükselmeye başladı.

İzmir Ovacık Altın Madeni'nin ÇED toplantısı yapıldı!

İzmir Bergama’da Ovacık altın madeninin 4. atık havuzu için yapılan ÇED halkın katılımı toplantısı gerçekleşti. Toplantıya Ovacık köylülerinin ve yöre halkının neredeyse katılmadı.

Arif Uğurlu: Akalan'daki arsalar köylünün olacak!

Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, Akalan’daki arsa satışlarıyla ilgili köylülerle bir araya geldiği toplantıda konuştu. Bu arazilerin köylünün olacağını söyleyen Uğurlu, “İhaleyi Akalan köylüsü dışında alan olursa iptal ederiz” dedi.

Tire Arena Stadı'nın temeli atıldı!

İzmir'in Tire İlçesi'nde, Büyükşehir Belediyesi'nin yapım maliyetinin yüzde 80'ini karşılayacağı 13 bin 500 kişilik Tire Arena stadının temeli atıldı.

Tire köylünün kullandığı arazi Haberi

Tire köylünün kullandığı arazi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Tire'de köylünün kullandığı arazinin satıldığı iddiasına ilişkin, "Köylünün kullandığı, ektiği, biçtiği, geçimini sağladığı büyükşehir belediyesine geçen malları, satmayacağız" dedi.


Kent Müzesi ve bir restoranın açılış törenine katılan Kocaoğlu, konuşmasında, Tire'nin Gökçen beldesinde köylünün kullandığı tarım arazisinin CHP'nin Ödemiş ilçe başkanının oğluna ve yeğenine satıldığı iddialarına değindi.


Kocaoğlu, İl Özel İdaresinin köylerden Tire Belediyesine devredilen arazilerin köylüler tarafından kullanımının süreceği sözünü vererek, "Köylünün kullandığı, ektiği, biçtiği, geçimini sağladığı büyükşehir belediyesine geçen malları, satmayacağız. Gökçen’deki araziyi satın alan Mehmet Birlik, araziyi almaktan vazgeçiyor. Kendisiyle görüştük, sorunu bir günde hallettik” dedi.


Aziz Kocaoğlu, Tire'deki tarihi eserleri ayağa kaldıracak projeleri hayata geçireceklerini anlatarak, "Tire, turizmde sıçrama yaşayacak. Yerel kalkınmada, aklı ve bilimi kullanıyoruz. Küçük Menderes Stratejik Planı'nı hazırlayarak, öncelikleri belirleyeceğiz....