16 / 05 / 2024

tire yüksek su faturası

tire yüksek su faturası

Mahalleye su sağlayan Akkuyu deresinin içinde kurbağa ve böceklerin yüzdüğünü, domuz sürülerinin su içtiğini söyleyen vatandaşlar zamanında okunmayan sayaçlar yüzünden gönderilen yüklü miktarda su faturalarına isyan ediyor

İstanbul'da tüm zamanların en yüksek günlük su tüketimi gerçekleşti!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, mega kent İstanbul'da dün 3 milyon 550 bin 435 metreküp ile tüm zamanların en yüksek günlük su tüketimi gerçekleşti.

“Asgari ücret daha yüksek olabilirdi” diyen HAK-İŞ kimi suçladı?

Türkiye'nin ikinci büyük işçi konfederasyonu HAK-İŞ, asgari ücretle ilgili kendilerine yapılan eleştirilere yanıt gelirken, rakamın 8 bin 500 TL'den yüksek olmamasıyla ilgili kimi suçladı?

Yüksek kapasiteli az su tüketen çamaşır makineleri Profilo’da! Profilo 9 Ekim 2022 fiyat listesi

Beyaz eşya markası Profilo, son teknoloji çamaşır makinelerinde tüketiciye az su tüketimi ve birçok özellik sunarak enerji tasarrufunu maksimuma çıkarmayı hedefliyor. İşte yüksek kapasiteli Profilo çamaşır makineleri ve fiyatları…

Deutsche Bank CEO'su: Yüksek enflasyon toplumsal barışı tehdit ediyor

Almanya, yükselen enerji fiyatları ve enflasyon konusunda tarihi bir zorlukla karşı karşıya. Hükümet yetkilileri mevcut krizin birkaç ay içinde bitmeyeceğini dile getiriyor. Avrupa'nın en büyük ekonomik gücü Almanya, yüksek enflasyonuun toplumsal barışı da tehidt etmesinden kaygılı..

Vefik Alp: Galata Kulesi’nin ‘Hilti’li restorasyonu büyük suçtur!

Galata Kulesi’nin ‘Hilti’li restorasyonuyla ilgili açıklama yapan Yüksek Mühendis Mimar ve Kentbilimci Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp, çalışmaların büyük bir suç olduğunu söyledi.

Şua İnşaat'tan çevre hassasiyeti yüksek proje!

Şua İnşaat tarafından hayata geçirilen Elite Concept projesinde kullanılan  akıllı telefon ya da tabletlerle internet bağlantısı üzerinden kontrolü sağlanabilen akıllı ev konsepti sayesinde yüksek enerji verimliliği ve su tasarrufu sağlanması hedefleniyor.

Elite Concept akıllı ev konseptiyle yüksek tasarruf sağlıyor!

Elite Concept, 24 katlı 3 blokta 785 konut, 26 ticari ünite ve sosyal yaşam alanlarından oluşuyor. Elite Concept, akıllı ev konsepti ile yüksek enerji ve su tasarrufu sağlıyor. 

Yüksek kira fiyatları öğrencileri zorluyor!

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, kira fiyatlarının öğrencileri zorladığını söyledi. Çiçek, yüksek kiraların öğrencileri suça ittiğini açıkladı.

ACO Polimer Beton Kanalları yüksek dayanım özelliğiyle dikkat çekiyor!

ACO’nun dış yüzeylerin su drenajı için geliştirdiği Polimer Beton Kanalları, ürünlerin kolay taşınabilmesi ve hızlı montaj edilebilmesi zaman ve işçilikten, yüksek dayanım özelliği ise bakım maliyetlerinden tasarruf sağlıyor.

Ozan Balaban: Yüksek faiz bu ülkedeki en büyük sorunlardan biri!

Emaar’ın Bölge CEO’su Ozan Balaban, yüksek faizin bu ülkedeki en büyük sorunlardan biri olduğunu belirtti. Ozan Balaban,konutların metrekaresinin 5385 dolardan satıldığı Emaar Square projesinde 700 dairenin yüzde 78’inin satıldığını belirtti.

Su yalıtımsız binalarda yüksek risk!

Su yalıtımsız binalarda yüksek risk bulunuyor. Canpa Şirketler Grubu'nun Yönetim Kurulu Üyesi Murat Özcan depremden korkmadan evlerinde konforlu yaşamak isteyenlerin, öncelikle binalarında su yalıtımı olup olmadığına bakmalarını istedi.

Su yalıtımsız binalar yüksek risk taşıyor!

Binalarda su yalıtımı yapılarak, afetlerde can kayıplarının yüksek oranda önlenebileceği bildirildi. Uzmanlar, deprem riski bulunan gelişmiş ülkelerde, su yalıtımı yasal olarak zorunlu tutulurken, Türkiye'de böyle bir zorunluluğun olmadığı belirtildi.

Barajlar son 4 yılın en yüksek seviyesinde!

İstanbul'a su sağlayan barajların doluluk oranı, yüzde 66,71'e yükseldi. Ocak ayının ilk günü olmasına rağmen ulaşılan 3'te 2'lik doluluk, son 4 yılın en yüksek oranı oldu.

tire yüksek su faturası Haberi

tire yüksek su faturası


İzmir'in Tire ilçesinde, İZSU faturaları vatandaşın korkulu rüyası oldu. Yeni Asır'ın 9 Temmuz'da "Fatura kabusu" başlığıyla okuyucularıyla paylaştığı haberde yerel seçimlerden sonra İzmir'in birçok ilçesinde okunmayan sayaçlar nedeniyle su abonelerini yüklü miktarda faturaların beklediğine yer verilmişti. Tire'ye bağlı 400 nüfuslu Akçaşehir mahallesinde vatandaşın taşıdığı bu endişe gerçek oldu. Toplam 120 haneli mahalleye gelen İZSU görevlilerinin abonelere çıkardığı su faturaları şaşkına çevirdi. Faturaların el yaktığını belirten vatandaşlar ise İZSU'ya karşı isyan bayrağı açtı. 


"Kayıtlar doğru değil"

Ellerinde su faturalarıyla birlikte köy kahvesinde toplanan Akçaşehirliler, bir yandan acemi görevlilerin sayaçları doğru okunmadığından yakınırken, bir yandan da Akkuyu mevkiinde bulunan dereden sağlanan pis ve mikroplu suyu içmek zorunda kaldıklarından şikayet etti. Köylüler adına konuşan muhtar Şevki Şenki (38), "Mahallemize, atalarımızın yıllar önce imece usulü...