05 / 05 / 2024

TKİ ağaç dikimi

TKİ ağaç dikimi

Kuruma bağlı işletmelerde faaliyeti tamamlanmış maden sahalarında, ağırlıklı olarak 1991'de başlamak üzere 2012 sonuna kadar yaklaşık 4 bin 815 hektarlık alana yönelik ağaçlandırma çalışması yapıldı.

Menteşe Devlet Hastanesi hizmete açıldı!

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinin hizmete girmesinin ardından atıl kalan ve daha sonra tadilata giren Menteşe Devlet Hastanesi de açıldı.

İstanbul Havalimanı için yeşil harekât!

Taşınma işlemleri 3 Mart'ta tamamlanarak ilk fazı yüzde yüz oranında açılacak İstanbul Havalimanı için 5 yılda 5 bin hektar alana 10 milyon ağaç dikimi gerçekleştirilecek.

Tk Yatırım Anonim Şirketi İstanbul Şubesi açıldı!

Tk Yatırım Anonim Şirketi İstanbul Şubesi bugün 10 bin TL sermaye bedeli ile açıldı. 

Yalova'daki devre mülk mağdurlarının sayısı 300'ü aştı!

Bursa Tüketiciler Derneği Başkanı Sıtkı Yılmaz, sadece bir ildeki devre mülk mağdurlarının sayısının 300'ü aştığını söyledi.

Çankaya Cahit Sıtkı Tarancı Parkı açılıyor!

Cumhuriyet dönemi şiirinin büyük üstadlarından Cahit Sıtkı Tarancı’nın adını yaşatmak için geri sayım başladı. Çankaya Belediyesi, Sokullu Mehmet Paşa Caddesi üzerinde yapılan yeni parkına Cahit Sıtkı Tarancı ismini veriyor.

Eskişehir'de yeşil alanlar çoğalıyor!

Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığına bağlı ekipler, park yapım çalışmaları kapsamında Organize Sanayi Bölgesi ve Alpu Kavşağı mevkilerindeki boş alanlara ağaç dikimi ve yeşillendirme çalışması gerçekleştiriyor.

İztuzu Plajı'nın işletmesi için açılan davaya red kararı!

Muğla, İztuzu Plajı’nın işletmesiyle ilgili Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı arasında imzalanan protokolün iptali için DALÇEV'in açtığı davayı reddetti.

Eskişehir Batıkent'e 12 bin metrekarelik park!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Batıkent’e 12 bin metrekarelik yeni bir park kazandırıyor. Org. Hüseyin Kıvrıkoğlu Caddesi üzerinde yapımına başlanan parkta alan düzenlemesi ve ağaç dikimi tamamlandı.

Eskişehir Batıkent'e 12 bin metrekarelik park yapılıyor!

ESKİŞEHİR Büyükşehir Belediyesi Batıkent’e 12 bin metrekarelik yeni bir park kazandırıyor. Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu Caddesi üzerinde yapımına başlanan parkta alan düzenlemesi ve ağaç dikimi tamamlandı.

Şanlıurfa Ceylanpınar'a dev park!

Şanlıurfa'yı yeşillendirmek adına kent merkezi ve ilçelerde çalışmalarını sürdüren Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Ceylanpınar ve Maşuk TOKİ'deki başlamış olduğu peyzaj, ağaç dikimi ve park çalışmalarında sona geldi.

Şanlıurfa’da park ve yeşil alan çalışması yapılıyor!

Şanlıurfa’yı yeşillendirmek adına kent merkezi ve ilçelerde çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, Ceylanpınar ve Maşuk TOKİ’deki başlamış olduğu peyzaj, ağaç dikimi ve park çalışmalarında sona geldi.

Mersin Tarsus'ta taziye evi törenle hizmete açıldı!

Mersin’in Tarsus ilçe Belediyesi tarafından Gazipaşa Mahallesi’nde arsası verilen ve işadamı Sıtkı Toprak tarafından yaptırılan Tarsus Belediyesi Ahmet Toprak Taziye Evi törenle hizmete açıldı

İztuzu plaj işletmesi DOKTOB’a devredildi!

Muğla’nın Ortaca ilçesi Dalyan mahallesindeki dünyaca sahili İztuzu Sahili işletmesi Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ile DOKTOB arasında imzalanan protokol ile DOKTOB’a devredildi.

TKİ ağaç dikimi Haberi

TKİ ağaç dikimi


TKİ'ye bağlı işletmelerde faaliyeti tamamlanmış 4 bin 815 hektarlık alana ağaç dikimi yapıldı. Türkiye Kömür İşletmelerine (TKİ) bağlı işletmelerde faaliyeti tamamlanmış 4 bin 815 hektarlık alana ağaç dikimi yapıldı. 20 yıllık dönemde kömür çıkarılan bu alanlara yaklaşık 7,4 milyon ağaç dikildi.


Kömür madenciliği alanında faaliyet gösteren TKİ, bir yandan da üretim faaliyeti tamamlanmış kömür sahalarının yeniden düzenlenip çevreye kazandırılmasına yönelik çalışmalar yürütüyor.


TKİ, 2007'de yürürlüğe giren "Madencilik Faaliyetleri İle Bozulan Arazilerin Doğaya Yeniden Kazandırılması Yönetmeliği'nin çok öncesinden harekete geçerek, bu konuda bir düzenleme olmamasına karşın madencilik faaliyeti öncesinde ormanlık veya ağaçlı bölge olmayan yerleri de kapsayacak şekilde faaliyetler yürüttü.


Kurum, 2008'de başlatılan “Milli Ağaçlandırma ve Erozyon Kontrolü Seferberliği” kapsamında da 5 yılı kapsayacak şekilde ağaçlandırma çalışmaları yeniden programlanarak 2008'den 2012 sonuna kadar...