01 / 05 / 2024

TMMOB 3.havalimanı açıklaması

TMMOB 3.havalimanı açıklaması

TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Kurulu 3. havalimanı ile ilgili hazırladığı raporda, "İhalesi sonuçlanan havaalanının proje kotunun 105 metreden 70 metreye indirilmesi, bu havaalanının çalışamaz hale getirecektir." ifadelerine yer verdi...

Japon deprem uzmanı 3 bölgeyi uyardı! Son dakika açıklaması!

Yüksek inşaat mühendisi, mimar ve deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, Türkiye'de 3 bölgeyi işaret etti ve önemli uyarılarda bulundu. İşte Japon deprem uzmanının o açıklaması...

Bakan Özhaseki'den Tapu ve Kadastro açıklaması! 3 boyutlu dönem başlıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 3 boyutlu şehir modellerinin üretilmesine katkı sağlayacak ‘3B Şehir Modelleri Üretimi ve 3B Kadastro Altlığı Oluşturma Projesi’nin hayata geçirileceği açıklaması geldi.

Merkez Bankası'ndan son dakika altın açıklaması! Kasasındaki altın değeri toplam 44,3 milyar dolar!

Merkez Bankası'ndan son dakika altın açıklaması geldi. Merkez Bankası'nın kasasındaki altının değeri 44,3 milyar dolar oldu.

Merkez Bankası'ndan 'eriyen dolar' açıklaması! 3 Haziran'dan sonra ortaya çıktı

Haziran ayında toplanarak politika faizi kararını açıklaması beklenen Merkez Bankası, merak edilen "dolar" açıklamasını yaptı. Bankanın 3 Haziran'ndan bugüne gelinen süreçte dolar cinsinden kaybı ortaya çıktı. İşte detaylar..

Nef'ten Çekmeköy 3. Etap açıklaması!

Kandilli Koru Blokları projesini satışa çıkaran Nef, Çekmeköy projesinin 3. etabının iptali ile ilgili açıklama yaptı. İşte Nef'in o açıklaması...

TMMOB'dan Kanal İstanbul açıklaması!

Türkiye Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), “Kanal İstanbul Projesi’nde Bilim İnsanlarına Baskı Deşifre Oldu: Hukuksuzluğa Son, Proje İptal Edilmelidir!” başlıklı bir basın açıklaması hazırladı.

TMMOB'dan Diyarbakır Bağlar kentsel dönüşüm projesi açıklaması!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Diyarbakır Bağlar'da hayata geçirilen kentsel dönüşüme yönelik, Türkiye Makine Mühendisleri Odası (TMMOB) Amed İl Koordinasyon Kurulu basın açıklaması düzenledi. 

TMMOB'dan tarihi Saraçoğlu Mahallesi açıklaması!

TMMOB Şehir Plancıları Odası Ankara Şubesi, tarihi Saraçoğlu Mahallesi’nin imar planıyla ilgili açıklama yaptı. ŞPO açıklamasında, "Saraçoğlu Mahallesi, kamusal değerlerin üretildiği, kent merkezi ile bütüncül tasarlanan bir mekan olma özelliğine kavuşana kadar mücadele edeceğiz" dedi...

3. havalimanı 29 Ekim'de açılamayacak iddiası yalan!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, "Bazı çevreler '3. Havalimanını 29 Ekim'de açamayacaklar' iddiasıyla milletimizin moralini bozma gayretindedir." açıklamasında bulundu...

TAV'dan 3. havalimanı ortaklık açıklaması!

TAV Havalimanları Holding, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda 3. havalimanı ortalık açıklaması yaptı...

3. havalimanın ilk etabı 4 ay sonra açılacak!

Tamamlandığında dünyanın büyüğü olacak resmi açılışı 29 Ekim'de Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılacak olan 3. havalimanının birinci etabının inşaatı bitmek üzere. 

Gayrettepe - 3. Havalimanı Metro Hattı ne zaman açılacak?

Gayrettepe - 3. Havalimanı Metro Hattı'nda çalışmalar son gaz devam ediyor. Vatandaşların açılışını dört gözle beklediği projenin 2019 yılının sonunda açılması planlanıyor.

Aşkın Nur Yengi 3. havalimanı yakınlarından arsa aldı!

1990 yılından bu yana aralıksız olarak sahneye çıkan Aşkın Nur Yengi gayrimenkul yatırımlarını sürdürüyor. Yengi 3. havalimanı yakınlarından arsa aldı.

TMMOB 3.havalimanı açıklaması Haberi

TMMOB 3.havalimanı açıklaması


TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Kurulu 3. havalimanı ile ilgili hazırladığı raporda, "İhalesi sonuçlanan havaalanının proje kotunun 105 metreden 70 metreye indirilmesi, bu havaalanının çalışamaz hale getirecektir. Çünkü 70 metre kotunda yapılacak pistlerden, kara yönünden, uluslararası uçuş güvenlik kriterlerine göre, iniş-kalkış mümkün değildir" ifadelerine yer verdi.


Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İstanbul İl Koordinasyon Kurulu(İKK) bünyesinde, Harita ve Kadastro, Çevre, Jeoloji Mühendisleri ve Şehir Plancıları Odası İstanbul Şubelerinden oluşan çalışma grubu 3. havalimanı ile ilgili hazırladıkları teknik raporu kamuoyu ile paylaştı. Makine Mühendisleri Odası İstanbul Şubesinde gerçekleşen basın toplantısına, TMMOB İKK sözcüsü Süleyman Solmaz, Yıldız Teknik Üniversitesi Ulaştırma Anabilim Dalı’ndan emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Zerrin Bayraktar, Yıldız Teknik Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Beyza Üstün,...