02 / 05 / 2024

TMMOB dava

TMMOB dava

TMMOB’un yetkilerinin kısıtlanmasının ardından gözler meslek örgütünün tarafı olduğu davalara çevrildi. Değişiklikten önceki davalar etkilenmeyecek...

TMMOB'dan İzmir'deki emsal artışına itiraz!

TMMOB İzmir İKK, İzmir'de emsal artışı imar planı notunun durdurulması ve iptal edilmesi için Bayraklı Belediyesi’ne dava açtı. Bayraklı Belediyesi’ne itiraz dilekçesi veren TMMOB İKK, itirazın ret edilmesi sonrasında hukuki süreci başlattı.

TMMOB’dan Bayraklı deprem konutlarına dava!

İzmir depreminde evleri hasar görenler için yapılacak konutlar için belirlenen Bayraklı’daki 375 hektarlık rezerv alanın imar planlarının kabul edilmesi sonrasında TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu yapılaşma için alanın bir bölümündeki sit statüsünün kaldırılmasına dava açtı.

TMMOB'dan Karşıyaka’daki 'kat sıkıştırması' planlarına dava!

TMMOB Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi, Karşıyaka ve Büyükşehir Belediyeleri'nin onayladığı “kat sıkıştırma” plan notlarına karşı dava açtı. TMMOB, kentsel fiziksel çevrenin iyileştirilmesinin zorunlu olduğuna dikkat çekti.

TMMOB'dan İzmir Alsancak'taki Tariş arazisi imar planlarına dava!

TMMOB Mimarlar Odası İzmir Şubesi ve TMMOB Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi, Alsancak'taki 140 bin metrekare alanda Tariş arazilerini kapsayan imar planlarına yeniden dava açacaklarını açıkladı. 

TMMOB'dan Saraçoğlu Mahallesi restorasyonuna dava!

TMMOB’a bağlı Mimarlar Odası Ankara Şubesi, devam eden davalara rağmen Saraçoğlu Mahallesi’nde yapılan “restorasyon çalışmasını” bir kez daha yargıya götürdü. 

TMMOB'dan Kanal İstanbul'a dava!

TMMOB ve birliğe bağlı 12 oda, Kanal İstanbul için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na karşı dava açtı.

TMMOB Kanal İstanbul için yapılan ihaleye iptal davası açtı!

TMMOB ve bağlı odalar tarafından İstanbul projesi güzergahında kalan tarihi iki köprünün taşınması işi için yapılan ihale için yürütmesinin durdurulması ve iptali talebiyle dava açıldı...

TMMOB'den Kanal İstanbul'a karşı dava çağrısı!

TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Kurulu, Kanal İstanbul projesinin konuşulması üzere bir basın toplantısı düzenledi. TMMOB, projeye itiraz eden İstanbullulara, "17 Şubat 2020 tarihine kadar Kanal İstanbul Projesi’ne dava açma hakkınız bulunuyor" dedi...

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği, Kanal İstanbul'a dava açıyor!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Başkanı Eyüp Muhcu, Kanal İstanbul proje ile ilgili olarak, "Süre kaybetmeden, başka oldu bittilere meydan vermeden dava açarak hukuki süreci başlatacağız" dedi...

TMMOB, İZFAŞ binasının tahsisinin iptali için dava açtı!

TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu, İZFAŞ binasının SES Vakfı'na ait Özel Tınaztepe Üniversitesi'ne 3 yıllığına tahsis edilmesi kararının iptali için dava açtı.

TMMOB'a büyük ayar!

Hükümet, özellikle Gezi olaylarında tepki gösterdiği Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’nin (TMMOB) yapısını baştan aşağı değiştirmeye hazırlanıyor. Taslağa göre, TMMOB dava açamaz hale gelecek.

TMMOB 3. havalimanı planlarına dava açtı!

TMMOB 3. havalimanı planlarına dava açtı. TMMOB'ne bağlı odalar, 3. havalimanı projesine ilişkin çevre düzeni ve imar planlarının iptali ile yürütmenin durdurulması istemiyle idare mahkemesine başvurdu.

TMMOB'den 3. havalimanı planlarına dava!

TMMOB 3. havalimanı planlarına dava açtı. TMMOB'ne bağlı odalar, 3. havalimanı projesine ilişkin çevre düzeni ve imar planlarının iptali ile yürütmenin durdurulması istemiyle idare mahkemesine başvurdu.

TMMOB dava Haberi

TMMOB dava

TBMM’de önceki geceyarısı sürpriz bir şekilde torba yasaya giren Türk Mühendis ve Mimar Odası Birliği’nin (TMMOB) yetkilerini kısıtlayan düzenlemenin Meclis tarafından kabul edilmesinin ardından gözler TMMOB’un tarafı olduğu davalara çevrildi. Yasa Cumhurbaşkanı tarafından onaylanırsa imar projeleri bundan böyle “vize” için TMMOB’a gönderilmeyecek. Dolayısıyla TMMOB’un, projeleri başlamadan inceleme ve gerekli gördüğü takdirde itiraz etme hakkı olmayacak. Ancak yasa daha önce açılan davaları etkilemiyor. Haydarpaşa ya da Galataport’la ilgili davaların devam edeceğini belirten Mimar Korhan Gümüş yasanın, Haydarpaşa, Galataport, AKM ve Haliç Tersanesi davalarını etkilemeyeceğini belirtti.



TMMOB gelirleri artık devlete


TMMOB’un yetkilerini kısıtlayan yasayla ayrıca projelerden alınan vize ücretleri de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na gidiyor. TMMOB Şehir Plancıları Odası İstanbul Şube Başkanı Tayfun Kahraman yapılan yasayla TMMOB’un fiilen ortadan kaldırılmasının istendiğini belirterek şöyle...