30 / 04 / 2024

TMMOB denetim yetkisi

TMMOB denetim yetkisi

Torba yasa ile TMMOB'nin denetim yetkisinin kalmadığını belirten Jeofizik Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Başkanı Erhan İçöz, belediyelere protokol çağrısı yaptı.

İmarda Bakanlığın denetim yetkisi nedir?

Yeni İmar Yönetmeliği, 2017 Ekim itibari ile yürürlükte olacak. Peki, Yeni İmar Yönetmeliğinde Bakanlığın denetim yetkisi nedir?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı neleri denetler?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın denetim yetkisi Yeni İmar Yönetmeliği kapsamında yer alıyor. Peki, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı neleri denerler?

TMMOB şehircilik hizmetleri yönetmeliğinde değişiklik!

TMMOB serbest şehircilik hizmetleri, büro tescil, mesleki denetim ve en az ücret yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik, 25 Şubat 2017 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlandı..

Oyak Modern Beton 4. Yapı Denetim Sempozyumunu düzenledi!

Oyak Modern Beton sponsorluğunda, TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi tarafından düzenlenen, "4. Yapı Denetim Sempozyumu" geçtiğimiz günlerde İzmir Tepekule Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Eyüp Belediyesi TMMOB ile işbirliği yapacak!

Eyüp Belediyesi ve TMMOB Peyzaj Mimarları Odası İstanbul Şubesi aralarında “Sağlıklı Kentleşme ve Nitelikli Yapılaşma İçin Ortak Mesleki Denetim ve Teknik İşbirliği Protokolü”, Belediye Başkanı Remzi Aydın tarafından imzalandı

Erdal Şahan: Yeni yapılarda denetim sıkıntısı var!

İstanbul'da en kötü ihtimalle 7.7 şiddetinde bir deprem bekleniyor. Ancak yeni yapılarda denetim sıkıntısı var. TMMOB, Yapı Denetim Kanunu'nun mutlaka değiştirilmesi gerektiğini ifade ediyor

İzmir TMMOB'nin inşaatlarda denetim yetkisi kalmadı!

Torba yasa ile TMMOB'nin denetim yetkisinin kalmadığını belirten Jeofizik Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Başkanı Erhan İçöz, belediyelere protokol çağrısı yaptı.

Kadıköy Belediyesi ile TMMOB arasında işbirliği protokolü!

Kadıköy Belediye Başkanlığı ile TMMOB Peyzaj Mimarları Odası İstanbul Şubesi arasında sağlıklı kentleşme ve nitelikli yapılaşma için yapılan; Sağlıklı Kentleşme ve Nitelikli Yapılaşma İçin Ortak Mesleki Denetim ve Teknik İşbirliği Protokolü imzalandı.

Bakanlığın imar planlarının denetimi TMMOB'de!

TMMOB Şehir Plancıları Odası kamu yararının korunması amacıyla yerel ve merkezi yönetimlerce gerçekleştirilen planlama faaliyetlerini denetim amacıyla takip ediyor. İşte, TMMOB Şehir Plancıları Odası tarafından yayınlanan bildirge!

Adalar Belediyesi TMMOB Peyzaj Mimarları Odası ile protokol imzaladı!

Adalar Belediyesi Başkanlığı ile TMMOB Peyzaj Mimarları Odası arasında " Sağlıklı Kentleşme ve Nitelikli yapılaşma için Ortak Mesleki Denetim ve Teknik İşbirliği Protokolü " imzalandı

Beykoz'daki asansörlerin denetim yetkisi TSE'ye verildi!

Vatandaşların can ve mal güvenliğinin önemi açısından protokol yaptıklarını belirten Başkan Çelikbilek, “ TSE ile önceki yıllar anlaşma yaparak, güzel bir başlangıç yapmıştık, şimdi devam ettiriyoruz" dedi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan TMMOB'a tebliğ cevabı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) ve ilgili odalara idari ve mali denetim konusunda TMMOB Başkanı Mehmet Soğancı'nın açıklamalarına karşılık verdi. İşte bakanlığın cevabı...

TMMOB Başkanı Mehmet Soğancı'dan denetim tebliğine tepki!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) ve ilgili odalara idari ve mali denetim yapacak. Bakanlık uygun bulmadığı toplantılara katılma izni vermeyecek.

TMMOB denetim yetkisi Haberi

TMMOB denetim yetkisi

Jeofizik Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Başkanı Erhan İçöz İzmir'deki belediyelere çağrıda bulundu. Hükümetin çıkarttığı yeni yasa ile Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'nin (TMMOB) inşaatlarda denetim yetkisinin kalmadığım hatırlatan içöz, hazırlanan etüt raporlarındaki risklere dikkat çekti. İnşaatlar için hazırlanan raporlarda bir takım eksikliklerin olabileceğini belirten İçöz, bu noktada mutlaka TMMOB'dan destek istenmesi gerektiğini ifade etti. 


'TMMOB'nin yetkisi kalmadı'

İstanbul'da 14 belediyenin TMMOB ile protokol imzaladığını hatırlatan İçöz, "Belediyelerin yapılacak inşaatlarda büyük sorumluluğu var. O binalar yıkılırsa ilk sorgulanacak olanlardan birisi belediyelerdir. İzmir'de de İstanbul'da olduğu gibi belediyeler ile TMMOB arasında bir protokol imzalanmalı" diye konuştu. Jeofizik Mühendisleri Odası izmir Şubesi Başkanı Erhan İçöz hükümetin çıkarttığı torba yasa ile TMMOB'nin denetim yetkisinin kaldırıldığını hatırlatarak şunları söyledi: "Daha önce bize gelen raporları inceliyorduk...