18 / 05 / 2024

tmmob inceleme

tmmob inceleme

Çevre Bakanlığı BİMER'e yağan şikâyetler üzerine TMMOB'ye bağlı 3 oda hakkında inceleme başlattı. Bakan Güllüce, incelemenin meslek odası mensubu üyelerin şikâyetleri üzerine gerçekleştirildiğini belirtti..

TMMOB ve TTB madenleri inceleyecek!

SOMA faciasının yaşandığı dönemde madende yapmak istekleri kabul edilmeyen TMMOB ve TTB yargıdan iyi haber geldi. İki kurum, inceleme izni vermeyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na karşı açtığı davayı kazandı.

Türk Mühendis Mimar Odaları Birliği'ne bağlı odalara inceleme!

Çevre Bakanlığı BİMER'e yağan şikâyetler üzerine TMMOB'ye bağlı 3 oda hakkında inceleme başlattı. Bakan Güllüce, incelemenin meslek odası mensubu üyelerin şikâyetleri üzerine gerçekleştirildiğini belirtti..

TMMOB: Sahte mühendis akımı yaşanabilir!

Şimdiye kadar sadece Türk vatandaşlarınca yapılması öngörülen iş ve meslek alanlarını yabancılara açan yasa tasarısı büyük tartışma başlattı. TMMOB, “Çin’den, Hindistan’dan, Afganistan’dan diploması sahte mühendisler gelip çalışacak." tepkisini gösterdi.

Okmeydanı imar planında bilirkişi inceleme yaptı!

Okmeydanı Çevre Koruma ve Güzelleştirme Derneği üyelerinin 1/5000 ölçekli Okmeydanı Nazım İmar Planının iptali için İstanbul 4. İdare Mahkemesi'nde açtığı davaya atanan bilirkişi heyeti Okmeydanı'nda inceleme yaptı.

TMMOB: Torba yasa plansız programsız projelere zemin hazırlayacak!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Mimarlar Odası Genel Başkanı Eyüp Muhcu, son 1 yılda belediye meclislerinden ve Çevre Şehircilik Bakanlığı'ndan geçen planların sayısının 20 binin üzerinde olduğunu açıkladı.

TMMOB İnşaat mühendisleri odası referans belgesi yönetmeliği tam metni!

Referans belgesi vermek ve veri tabanı oluşturmak amacıyla hazırlanan TMMOB İnşaat mühendisleri odası referans belgesi yönetmeliği, 9 Şubat 2015 tarihinde 29262 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte tam metni...

Bakan Güllüce TMMOB’a neden randevu vermedi?

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, TMMOB’nin randevu istemine bir türlü yanıt vermemesi konusunda “Randevuyu bilgisayarım veriyor. Sıranın ne zaman geleceğini bilgisayara sormam lazım” dedi.

TMMOB’un yetkilerine tırpan!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, büyük tartışma yaratan İmar Kanun Taslağı’na son şeklini verdi. Taslak 25 maddeye düşürülürken, TMMOB’un yetkilerini tırpanlayan maddeler aynen korundu. İşte ayrıntılar...

Elektrik faturalarına EPDK'dan inceleme!

Elektrik faturalarının kabarması üzerine EPDK inceleme başlattı. Bazı dağıtım şirketlerinin memur maaşları ayın 15’inde ödendiği için faturalandırma dönemini değiştirdiği ortaya çıktı..

TMMOB'tan imar rantı vergisine tepki!

TMMOB İl Koordinasyon Kurulu üyeleri, Torba Yasa tasarısında yer alan “İmar Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı’nı” protesto etti.

TMMOB için yeni seçim yöntemi geliyor!

TMMOB sert dille eleştirdi ve başında "Türkiye" ibaresi olan bu anayasal kurumun da denetlenmesi, yöneticilerinin yurtdışına çıkarken ilgili bakanlıklardan izin alması gerektiğini söyledi...

Suudi iş adamı yatırım için Erzurum'da inceleme yaptı!

Türkiye'de 1 milyar dolarlık gayrimenkul ve enerji yatırımı olan iş adamı Sulaiman Al Muhaidib Erzurum'a hayvancılık alanında yatırım yapmak inceleme yaptı...

TMMOB eylem yapacak!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) yarın (15 Ocak 2015) 12:30’da Sabri Yalım Parkı’nda meclisten geçecek olan torba yasasını protesto etmek için basın açıklaması yapacak.

tmmob inceleme Haberi

tmmob inceleme

Türk Mühendis Mimar Odaları Birliği'nin (TMMOB) yanı sıra Çevre, Elektrik, İç Mimarlar, İnşaat Odası'nın da aralarında yer aldığı 11 oda hakkında "ilgili yönetmeliğe usul ve sürelere uymadıkları" konusunda Başbakanlık İletişim Merkezi'ne (BİMER) şikâyet yağdı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı gelen 328 şikâyeti değerlendirerek, 3'ü hakkında işlem başlattı. Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, incelemenin meslek odası mensubu üyelerin şikâyetleri üzerine gerçekleştirildiğini belirterek, Gezi olayları ile ilgisi olmadığı mesajını verdi. 


DEKLARASYON YAYIMLADILAR 

TMOBB'ye bağlı Çevre, Elektrik, İnşaat, Jeoloji, Jeofizik, Harita ve Kadastro, Makine Mühendisleri, Mimarlar, İç Mimarlar, Peyzaj Mimarları ile Şehir Plancıları'nın yer aldığı 11 oda 2013'te yapılan düzenleme ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın idari ve mali denetimine alındı. Bu adımın ardından odalara yönelik şikâyetler Başbakanlık İletişim Merkezi'ne yöneldi. Gezi olayları sırasında, "3....