06 / 05 / 2024

tmmob kanun değişikliği

tmmob kanun değişikliği

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odasına bağlı şubeler, TMMOB kanununun değiştirilmek istenmesine dair açıklamalarda bulundu. İMO şubeleri tarafından yapılan açıklamada, "Birliğimizi bozan hiçbir değişikliği kabul etmiyoruz" denildi...

Kıbrıs'ta kanun değişiyor, Türk yatırımcıların önü açılıyor!

Ankara Tüm Emlakçılar Esnaf Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, KKTC’de değiştirilmesi planlanan Mülkiyet Kanunu’na ilişkin açıklamalarda bulundu.

Tapusu olanlar DİKKAT kanun değişti! 1 Eylül’de başlayacak!

Tapu düzenlemesinde yeni değişiklikler için tarih verildi. 1 Eylül tarihinden itibaren yürülüğe girecek ve taşınmaz mülkiyeti ve ilişkilerinde önemli değişikliklere işaret ediyor.

TMMOB'dan RTÜK arsasının plan değişikliğine itiraz!

TMMOB, RTÜK arsasının "Kamu Hizmet Alanı"ndan "Özel Sağlık Tesis Alanı" olarak değiştirilmesine itiraz etti.

İstanbul Kartal Orhantepe 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Kartal İlçesi, Orhantepe Mahallesi Sınırları İçerisinde Bulunan 6306 Sayılı Kanun Kapsamında Riskli Yapı Olduğu Tespit Edilen Yapıların Yer Aldığı 47,7 Ha’lık Uygulama Alanına İlişkin 1/5000 Ölç. NİP ve 1/1000 Ölç. UİP Değişikliği askıya çıktı.

Kartal 1/5000 ve 1/1000 Ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Kartal İlçesi, Orhantepe Mahallesi Sınırları İçerisinde Bulunan 6306 Sayılı Kanun Kapsamında Riskli Yapı Olduğu Tespit Edilen Yapıların Yer aldığı 49,8 Ha’lık Uygulama Alanına İlişkin 1/5000 NİP ve 1/1000 UİP Değişikliği askıya çıktı.

İMO'dan kanun değişikliğine ilişkin açıklama!

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odasına bağlı şubeler, TMMOB kanununun değiştirilmek istenmesine dair açıklamalarda bulundu. İMO şubeleri tarafından yapılan açıklamada, "Birliğimizi bozan hiçbir değişikliği kabul etmiyoruz" denildi...

İskan Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi verildi!

İskan Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi verildi. Kanun değişikliği teklifi için Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu'nda görüşmeler sürüyor..

Bursa Sifaş-Polylen arazisindeki imar değişikliği yargıya taşınacak!

Bursa Barosu, TMMOB Mimarlar Odası Bursa Şubesi ve TMMOB Şehir Plancıları Odası Bursa Şubesi, Bursa Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) bulunan Nergis Holding'e ait Sifaş-Polylen arazisinde yapılan plan değişikliğini yargıya taşımaya hazırlanıyor.

Maltepe Havagazı Fabrikası'nın plan değişikliği için dava açılacak!

TMMOB Şehir Plancıları Odası Ankara Şubesi, 2006 yılında yıkılan tarihi eski Maltepe Havagazı Fabrikası alanında gerçekleştirilen plan değişikliği için yargıya başvuracaklarını belirtti.

Kahramanmaraş'ta imar planı değişikliği yapılmalı!

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Kahramanmaraş İl Temsilcisi Hanifi Toptaş, kentsel dönüşüm alanında yapılan yanlışlıklara Kahramanmaraş'ta da düşmemek için öncelikle kaliteli bir imar planı değişikliğinin yapılması gerektiğini söyledi.

TMMOB peyzaj mimarları odası ana yönetmeliği değişikliği!

TMMOB peyzaj mimarları odası ana yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik, 8 Şubat 2016 tarihinde 29618 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte yönetmelik kapsamında yapılan değişiklikler...

TMMOB harita ve kadastro mühendisleri odası ana yönetmeliği değişikliği!

TMMOB harita ve kadastro mühendisleri odası ana yönetmeliği değişikliği yönetmeliği 27 Haziran 2015 tarihinde 29399 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte yönetmelikte yapılan değişiklikler...

TMMOB çevre mühendisleri odası ana yönetmeliği değişikliği!

TMMOB çevre mühendisleri odası ana yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik 4 Haziran 2015 tarihimde 29376 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte TMMOB çevre mühendisleri odası ana yönetmeliği değişikliği...

tmmob kanun değişikliği Haberi

tmmob kanun değişikliği

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odasına bağlı şubeler, TMMOB kanununun değiştirilmek istenmesi üzerine açıklamalarda bulundu.

Evrensel'de yer alan habere göre; TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası'na bağlı şubelerin TMMOB kanununun değiştirilmek istenmesi girişimi üzerine yaptığı ortak açıklamada, “Katılımcılığımızı yok sayarak birliğimizi bozan, örgütlü gücümüzü yok etmeyi hedefleyen ve görüşlerimizi içermeyen hiçbir değişikliği kabul etmemiz mümkün değildir” ifadeleri kullanıldı.

Son 15 yıldır neredeyse her sene gündeme gelen ve meslek odalarının bir çok yetkisini iptal edecek, özerk ve kurumsal yapısını daraltmaya çalışan değişiklik çabalarının hem mesleğe hem de ülkeye hiçbir şey kazandırmadığının belirtildiği açıklamada, “Söz konusu kanun kapsamında yapılması düşünülen değişiklikleri bizler de bütün kamuoyu gibi yazılı ve görsel basından öğrenmiş bulunmaktayız. Dolayısıyla kamuoyunda dolaşan taslağın gerçek olup olmadığı dahi tarafımızca bilinmemektedir. Konunun bizzat muhatabı olan biz...