07 / 05 / 2024

TMMOB şehircilik hizmetleri yönetmeliği tam metni

TMMOB şehircilik hizmetleri yönetmeliği tam metni

TMMOB serbest şehircilik hizmetleri, büro tescil, mesleki denetim ve en az ücret yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik, 25 Şubat 2017 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlandı..

Çevre Şehircilik Bakanlığı'nın askeri arazisi Emlak Konut GYO'ya satıldı!

Türkiye'nin en büyük proje geliştiricisi GYO'larından Emlak Konut GYO, geliştirdiği projelerinden dev bir satış protokolü imzaladığını açıkladı. Şirket, Çekmeköy'de Çevre Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü'ne ait arsayı 937 milyon 289 bin TL'ye satın aldı.

Ena Şehircilik Planlama Ve Danışmanlık Hizmetleri Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Ena Şehircilik Planlama Ve Danışmanlık Hizmetleri Ticaret Anonim Şirketi bugün Kadıköy'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Engin Akman tarafından kuruldu.

TMMOB'dan Diyarbakır Bağlar kentsel dönüşüm projesi açıklaması!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Diyarbakır Bağlar'da hayata geçirilen kentsel dönüşüme yönelik, Türkiye Makine Mühendisleri Odası (TMMOB) Amed İl Koordinasyon Kurulu basın açıklaması düzenledi. 

TMMOB'dan Kanal İstanbul'a dava!

TMMOB ve birliğe bağlı 12 oda, Kanal İstanbul için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na karşı dava açtı.

Mehmet Vargün Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndaki görevinden alındı!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan kararlara göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Alt yapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Vargün görevden alındı. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın hizmetleri meclis gündeminde!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından verilen hizmetler ve hizmet verdiği vatandaş sayısı TBMM gündemine taşındı. CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu bu hizmetleri Bakan Kurum'a sordu...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Kamu Yapıları Denetim Hizmetleri Yönetmeliği!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kamu yapılarına ilişkin her türlü yapım işlerine ait denetim hizmetlerinin yürütülmesinde uygulanacak usul ve esaslar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı..

TMMOB şehircilik hizmetleri yönetmeliğinde değişiklik!

TMMOB serbest şehircilik hizmetleri, büro tescil, mesleki denetim ve en az ücret yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik, 25 Şubat 2017 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlandı..

Çevre ve Şehircilik'ten Çankaya'da 109 milyon TL'ye satılık arsa!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Ankara Çankaya Lodumu'da bulunan arsayı satışa çıkardı. Konut + ticaret alanı imarlı arsanın satış bedeli 109 milyon TL olarak belirlendi.

TMMOB'un uluslararası kongreler için Bakanlık'tan izin şartına iptal!

Anayasa Mahkemesi, TMMOB'un uluslararası toplantı ve kongrelere katılmak için Çevre ve Şehircilik Bakanlığından izin almasını öngören kanun hükmünü iptal etti.

Beta Şehircilik Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Beta Şehircilik Hizmetleri Limited Şirketi, Hülya Ata tarafından 10 bin TL sermaye ile 23 Mayıs'ta Ataşehir, Barbaros Mahallesi, Dereboyu Caddesi, M.Sümbül Sokak'ta kuruldu.

TMMOB Mühendislik hizmetleri yönetmeliğinde değişiklik yönetmeliği!

TMMOB Mühendislik hizmetleri yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik 14 Haziran 2015 tarihinde 29386 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. TMMOB Mühendislik hizmetleri yönetmeliğinde değişiklik yönetmeliği...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 22 Uzman Yardımcısı alacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca, Genel İdare Hizmetleri Sınıfında boş bulunan 22 adet 8 inci dereceden Çevre ve Şehircilik Uzman Yardımcısı kadrosuna, atama yapılmak üzere Yarışma Sınavı yapılacak...

TMMOB şehircilik hizmetleri yönetmeliği tam metni Haberi

TMMOB şehircilik hizmetleri yönetmeliği tam metni

TMMOB serbest şehircilik hizmetleri, büro tescil, mesleki denetim ve en az ücret yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yönetmelik kapsamında yapılan düzenlemeler şu şekilde sıralanıyor:


YÖNETMELİK


TÜRK MÜHENDİS VE MİMAR ODALARI BİRLİĞİ ŞEHİR PLANCILARI ODASI SERBEST ŞEHİRCİLİK HİZMETLERİ, BÜRO TESCİL, MESLEKİ DENETİM VE EN AZ ÜCRET YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK


MADDE 1 – 29/5/2002 tarihli ve 24769 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Şehir Plancıları Odası Serbest Şehircilik Hizmetleri, Büro Tescil, Mesleki Denetim ve En Az Ücret Yönetmeliğinin 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (g), (h), (r), (t) ve (u) bentleri aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve aynı fıkraya aşağıdaki bent eklenmiştir.

“g) Serbest Şehircilik Bürosu (SŞB): Serbest Şehircilik Hizmeti yapmak üzere odaya kayıt ve tescilini...