29 / 04 / 2024

TMSF Taşınmaz İhale

TMSF Taşınmaz İhale

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, TMSF tarafından yapılan toplam tahsilat miktarının geçen yılın sonu itibariyle 20 milyar 123 milyon dolar; 2012-2018 döneminde beklenen tahsilat miktarının ise 2 milyar 86 milyon dolar olduğunu bildirdi

TMSF, RCT A.Ş. arsa ve binalarını satıyor!

TMSF, RCT A.Ş.'ye ait arsa, tarla, dükkan ve binaları 29 Haziran 2012 Cuma günü gerçekleştirilecek ihale ile satışa çıkardı

ABD'nin omzundaki dolar yükü artık taşınmaz halde! Fatura ağır olacak

Batı ülkeleri, ABD’nin enflasyonu düşürmek için izlediği agresif faiz politikasının ağır sonuçlarını masaya yatırdı. ABD'nin omzundaki dolar yükünün artık taşınmaz hale geldiği belirtildi.

İhale ile alınan taşınmazın tescili!

İhale ile bir gayrimenkul satın alan kimseler tapu dairesinde tescil işlemlerinin nasıl yapılacağını araştırıyor. İşte ihale ile alınan taşınmazın tescili işlemleri...

Naksan Plastik'in Yenibosna'daki taşınmazı 35.1 milyon TL'ye satışa çıkarıldı!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Naksan Plastik ve Enerji Sanayi ve Ticaret AŞ'nin Yenibosna'daki taşınmazını 35.1 milyon TL'ye satışa çıkardı...

TMSF, Dumankaya'nın 86 taşınmazını satışa çıkardı!

TMSF, Dumankaya Grubu şirketlerine ait 86 taşınmazı satışa çıkardı. Gayrimenkuller, 20 Nisan tarihine kadar teklif toplama usulü ile ayrı ayrı ihale edilecek.

10 soruda Taşınmaz Ticareti Yetki Belgesi!

Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik 5 Eylül’den itibaren yürürlüğe girdi. Yeni yönetmelik kapsamında, emlakçılar için yetki belgesi zorunlu hale geldi. Belge almayan işletmeler için ise cezai yaptırımlar uygulanacak.

TMSF borcunun taşınmaz ile kapatılması kurumlar vergisi istisnası!

Ülkemiz şirketlerinin borç ağırlıklı bilançoları olduğu hepimizin malumu. Hatta son günlerde özel sektör borcunun ne kadar yüksek olduğu her kesimde konuşuluyor. Peki, TMSF borcunun taşınmaz ile kapatılması nasıl oluyor?

Orman genel müdürlüğü taşınmaz ihaleleri!

Orman genel müdürlüğü özel mülkiyetindeki taşınmazlar hakkında tapu sicilinde işlem yapmaya orman işletme müdürü yetkili oluyor. Peki, Orman genel müdürlüğü taşınmaz ihaleleri nasıl yapılır? İhale koşulları nelerdir? İşte yanıtı..

İzmir Defterdarlığı, 61 taşınmazı satışa çıkarıyor!

İzmir Defterdarlığı, 61 taşınmazı satışa çıkardı. Şubat ayında yapılacak ihalelerde satışa konu olan taşınmazların tahmini değeri 30 milyon lirayı geçiyor. İhale 3 ve 11 Şubat tarihleri arasında yapılacak.

Toki 35 ilde 182 taşınmazı satışa çıkarıyor!

Toki, İstanbul, Ankara, Trabzon, Bursa, Malatya gibi büyükşehirlerin de aralarında bulunduğu 35 ilde, 137'si iş yeri olmak üzere 182 taşınmazı satışa çıkarıyor. İhale 21 Ağustos' ta yapılacak.

TTA Gayrimenkul 15 taşınmazı satış yöntemiyle özelleştirecek!

TTA Gayrimenkul Anonim Şirketi, Afyonkarahisar, Bolu, İsparta, İstanbul , İzmir, Kırıkkale, Konya, Mersin ve Muğla'da yer alan toplam 15 taşınmazı satış yöntemiyle özelleştirecek. İhale için son teklifler 18 Temmuz'a kadar verilecek...

TTA Gayrimenkul Anonim Şirketi 9 ilde 15 taşınmazı özelleştirilecek!

TTA Gayrimenkul Anonim Şirketi, Afyonkarahisar, Bolu, İsparta, İstanbul, İzmir, Kırıkkale, Konya, Mersin ve Muğla'da yer alan toplam 15 taşınmazı satış yöntemiyle özelleştirecek hale şartname bedeli ise 100 TL ile 1000 TL arasında olacak.

Yabancılara hazine taşınmazı kiralanabilir mi?

Hazine taşınmazlarının kiralanması ile ilgili esaslar 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu ile Hazine Taşınmazlarının İdaresi Hakkında Yönetmelik kapsamında yer alıyor. Buna göre yabancılara hazine taşınmazı kiralanabilir mi?

SGK, 8 ilde 10 adet taşınmaz satacak!

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı, Samsun, Kırıkkale, Amasya, Artvin, Çankın, Karabük, Antalya, İzmir, Ordu'da yer alan 10 taşınmazın satışını açık artırma usulüyle gerçekleştirecek. hale 11-12 Şubat 2014 tarihlerinde yapılacak

TMSF Taşınmaz İhale Haberi

TMSF Taşınmaz İhale

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından yapılan toplam tahsilat miktarının geçen yılın sonu itibariyle 20 milyar 123 milyon dolar; 2012-2018 döneminde beklenen tahsilat miktarının ise 2 milyar 86 milyon dolar olduğunu bildirdi.


Babacan, BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan'ın soru önergesine verdiği yanıtta, TMSF'nin, banka hakim ortaklarıyla borç tutarı ve geri ödeme şartları üzerinde anlaşmalar yaptığını ve kamu alacağının azami düzeyde tahsilini temin etmek için önemli gelişmeler kaydettiğini ifade etti. 


Bu çerçevede TMSF'nin alacak ilişkisi içerisinde bulunduğu banka hakim ortaklarıyla imzalanan protokollerin bir kısmının ödenmek suretiyle kapandığını belirten Babacan, ''Hakim ortakların yükümlülüklerini yerine getirmemesi halinde ise temerrüte ilişkin yasal yetkiler kullanılmaktadır'' dedi. Babacan, şunları kaydetti: 


''Protokol gereği yükümlülüklerini yerine getirmemesi sebebiyle temerrüte düşen borçlular ile protokol yapılmamış borçlu hakim...