13 / 05 / 2024

Tokat HES

Tokat HES

Bakanlar Kurulu'nun Tokat'ın Erbaa ilçesinde kurulacak Tepekışla Barajı ve HES yapımı amacıyla bazı parsellerde Hazine adına Maliye Bakanlığı tarafından acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Tokat'ta HES inşaatı sırasında tarihi kalıntılar bulundu!

Tokat'ın Zile ilçesinde HES inşaatı alanında tarihi buluntulara rastlandı. Tokat İl Kültür ve Turizm Müdürü Adem Çakır, konu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Tokat HES ve Bilecik RES için acele kamulaştırma!

Tokat ilinde tesis edilecek hidroelektrik santrali ile Bilecik ilinde tesis edilecek rüzgâr enerjisi santralinin yapımı amacıyla bazı taşınmazların Maliye Bakanlığı tarafından acele kamulaştırılması hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Tokat Erbaa'da Tepekışla Barajı ve HES açıldı!

SANKO Holding’in, Tokat’ın Erbaa İlçesi Karanlıkdere mevkii Kelkit Çayı üzerinde inşa ettiği Tepekışla Barajı ve Hidroelektrik Santralı’nın (HES) açılışı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapıldı.

Çekerek Regülatörü ve HES Beton Santrali için ÇED toplantısı yapılacak!

Yozgat Çekerek ve Tokat Zile'de bulunan Çekerek Regülatörü ve HES Beton Santrali ve Yıkama-Eleme Tesisi Revize projesinin yapılmasına ilişkin ÇED toplantısı yapılacak.

Artvin, Tokat ve Amasya'da HES için kamulaştırma!

Artvin Yusufeli ilçesine bağl Yüncüler Köyü, Tokat Erbaa ilçesine bağlı Çevresu, Yukarıçandır, Tosunlar köyleri, Amasya Merkez ilçesine bağlı Kayrak ve Aksalur Köyü'nde hidroelektrik santrallerinin yapımı amacıyla acele kamulaştırma yapılacak...

Tokat Zile'de HES kararı iptal edildi!

Tokat'ta Çekerek Irmağı üzerine yapılmak istenen HES'ler için alınan acele kamulaştırma kararlan, bölge halkının 2 bin kişiyle jandarma saldırısına rağmen yaptığı eylemden iki gün sonra iptal edildi.

Tokat'ta HES protestosunda gerginlik!

Tokat'ın Zile ilçesinde Çekerek Irmağı üzerine 3 hidroelektrik santrali (HES) kurulacak olmasına tepki amacıyla düzenlenen gösteride şantiye binasını taşlayan, yolu kapatan gruba, polis müdahale etti.

Zile'de HES protesto edildi!

Tokat'ın Zile İlçesi'nde toplanan yaklaşık 2 bin kişi ilçede yapılması planlanan 3 hidro elektrik santraline (HES) karşı yürüyüş yaptı. Yaklaşık 10 kilometre Zile-Çekerek yolunda yürüyüş yapan köylülere jandarma zaman zaman biber gazı ile müdahale etti.

Tokat Tepekışla HES projesi için acele kamulaştırma kararı alındı!

Bakanlar Kurulu'nun Tokat'ın Erbaa ilçesinde kurulacak Tepekışla Barajı ve HES yapımı amacıyla bazı parsellerde Hazine adına Maliye Bakanlığı tarafından acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

TOKİ Tokat Turhal'da 105 bin 514 TL'ye 3+1!

TOKİ, Tokat – Turhal Toplu Konut Projesi kapsamında 14 adet konut; ön şartsız, kurasız başvuru önceliğine göre konut alma ve seçme olanağı ile açık satışa sundu

TOKİ Tokat Niksar Derebağ 3. Etap'ta 213 TL taksitle!

TOKİ 296 konutluk Tokat Niksar Derebağ 3.Etap Alt Gelir Grubu kapsamında yer alan ve stokta bulunan 105 konut; kurasız başvuru önceliğine göre konut alma ve seçme olanağı ile açık satışa sunuldu

TOKİ Tokat Artova'da 71 bin 481 TL'ye! 357 TL taksitle!

TOKİ Tokat - Artova toplu konut uygulaması kapsamında 11 adet konut; ön şartsız, kurasız başvuru önceliğine göre konut seçme ve alma olanağı ile açık satışa sunuldu

Veysel Eroğlu, İNTES'in iftarında: HES'ler Türkiye'nin sigortası!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, HES'lerin, enerjide dışa bağımlı olan ve enerjisinin yüzde 73'ünü dışarıdan temin eden Türkiye'nin sigortası olduğunu söyledi

Tokat HES Haberi

Tokat HES


Bakanlar Kurulu, Tokat'ta kurulacak Tepekışla Barajı ve Hidroelektrik Santrali için acele kamulaştırma yapılacak arsaların ada ve parsellerini açıkladı. İşte Bakanlar Kurulu'nun bugünkü (24 Mayıs 2014 Cumartesi tarih ve 29009 sayılı) Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte o karar;


BAKANLAR KURULU KARARI

Karar Sayısı : 2014/6321


"Tokat İlinde kurulacak Tepekışla Barajı ve Hidroelektrik Santralinin yapımı amacıyla ekli listede bulundukları yer ile ada ve parsel numaraları belirtilen taşınmazların tapuda Hazine adına tescil edilmek üzere Maliye Bakanlığı tarafından acele kamulaştırılması; anılan Bakanlığın 24/4/2014 tarihli ve 12477 sayılı yazısı üzerine, 2942 sayılı Kamulaştırma Kanununun 27 nci maddesine göre, Bakanlar Kurulu’nca 5/5/2014 tarihinde kararlaştırılmıştır."