03 / 05 / 2024

Tokat Kalesi çalışmaları

Tokat Kalesi çalışmaları

Tokat Kalesi’nde başlatılan gizli geçidi açma çalışmaları devam ediyor. Tokat Valiliği ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Tokat Kale’sinin turizme kazandırılması amacıyla başlatılan çalışmalar devam ediyor.

Kahta Kalesi'ndeki restorasyon çalışmalarında sona gelindi!

Nemrut Dağı tur güzergahında bulunan Kahta Kalesi'ndeki restorasyon çalışmalarında sona gelindi...

Ceneviz Kalesi'nde restorasyon çalışmaları yeniden başlıyor!

Cenevizliler tarafından Karadeniz'den geçen ticari gemilerin güvenliğinin sağlanması ve denetlenmesi için inşa edilen Ceneviz Kalesi'nde, restorasyon çalışmaları yeniden başlıyor...

Bodrum Kalesi'ndeki restorasyon çalışmalarında son durum!

Mehmet Nuri Ersoy, Bodrum Kalesi'ndeki ikinci etap restorasyon çalışmalarına ilişkin bilgiler aktardı. Ersoy, kaleyi Müzeler Haftası'nda açmayı hedeflediklerini ancak yeni tip koronavirüs kısıtlamaları sebebiyle bazı aksamalar yaşandığını kaydetti...

Kayseri Kalesi'ndeki restorasyon ve inşaat çalışmaları tamamlandı!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi yaptığı açıklamada Kayseri Kalesi'nde bir süredir devam eden restorasyon ve inşaat çalışmalarının tamamlandığını bildirdi.

Seddülbahir Kalesi'ndeki restorasyon çalışmalarında sona gelindi!

Çanakkale Savaşları sırasında İngiliz ve Fransız gemilerinin bombardımanı sonucu ilk şehitlerin verildiği Seddülbahir Kalesi'ndeki restorasyon çalışmalarının yüzde 98'i tamamlandı.

Mardin Kalesi'ndeki çalışmalar devam edecek!

Mardin'de "Kartal Yuvası" olarak da bilinen tarihi kalenin turizme kazandırılması amacıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla 6 sene önce başlatılan çalışmalar sürüyor.

Yeni Tokat Havalimanı'nda çalışmalar başladı!

Tokat’ta yaklaşık 115 milyon TL’ye ihale edilen yeni havalimaninda başlayan pist apron ve taksiyolu imalatlarına ait çalışmalar hızla devam ediyor. 

Ankara Kalesi'ndeki restorasyon çalışmaları hızlandı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ulus’taki tarihi yapıları yeniden ortaya çıkarmak için çalışmalarını hızlandırdı.

Niksar'da 4. Etap TOKİ için çalışmalar başladı!

Tokat’ın Niksar ilçesinde emekliler ve genele yönelik olarak inşa edilecek olan 4. Etap TOKİ projesinde çalışmalar başladı. 

Çanakkale Seddülbahir Kalesi restorasyon çalışmalarında son durum!

Başbakanlık tarafından 2015'te ihalesi yapılarak restorasyona başlanan Çanakkale Savaşları'nın önemli kalelerinden Seddülbahir Kalesi'ndeki çalışmalar sürüyor.

Tarihi Silifke Kalesi restorasyon çalışmaları başladı!

Mersin'in Silifke ilçesindeki kalede, 2017 yılı kazı ve restorasyon çalışmaları başladı.Çalışmalar Selçuk Üniversitesi (SÜ) Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Boran başkanlığında yürütülüyor..

Tarihi Hereke Kalesi restorasyon çalışmaları sürüyor!

Körfez ilçesinde yer alan ve Doğu Roma İmparatorluğu döneminde 640'lı yıllarda yapıldığı tahmin edilen Hereke Kalesi'ndeki restorasyon çalışmaları devam ediyor.

Kanal Tokat projesinde çalışmalar hızlandı!

23 Mart 2017 gününde temeli atılan Kanal Tokat projesinde çalışmalar hızla devam ediyor. Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu projenin ilçeye değer katacağını söyledi.

Tokat Kalesi çalışmaları Haberi

Tokat Kalesi çalışmaları

Tokat Kalesi’nde başlatılan gizli geçidi açma çalışmaları devam ediyor. Tokat Valiliği ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Tokat Kale’sinin turizme kazandırılması amacıyla başlatılan çalışmalarda Pervane Hamamı’na indiği tahmin edilen gizli geçit ve iki zindan bulunmuştu. ’Ceylanyolu’ olarak tabir edilen ve yaklaşık 300 metre derinliğinde olduğu tahmin edilen gizli geçidin açılması için başlatılan çalışmalarda 50 metrelik bölüm açıldı. Oldukça zor şartlarda devam eden çalışmaların tamamlandığında kalenin tarihi ve turistik açıdan daha da önem kazanması bekleniyor. Tokat Valisi Cevdet Can, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdurrahman Akyüz gizli geçide inerek çalışmaları yerinde inceledi. Osmanlı döneminde kalede bulunan askerlerin kent merkezine erzak ve su almak için gitmesi amacıyla kullanıldığı tahmin edilen gizli geçidin önemine değinen...