13 / 05 / 2024

Tokat kalesi dönüşümü

Tokat kalesi dönüşümü

Tokat 'ta kentsel dönüşümün başlamasıyla kale altı bölgesinde 557 konut kentsel dönüşüme girdi. Bu da bölgesel kentsel dönüşüm kapsamında oluşuyor.

Ankara Kalesi’nin eteklerinde dönüşüm başlıyor!

Ankara Kalesi’nin eteklerinde yer alan Kayabaşı Mahallesi’ndeki metruk yapıların yıkımıyla başlayacaklarını kaydeden Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı, “200’ün üzerinde metruk binayı kaldırarak, belli bir plan dahilinde dönüşümü sağlayacağız” dedi.

Tokat sanayi sitesinde kentsel dönüşüm başlayacak!

Tokat Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu, yeni sanayi sitesinin yeni yerine taşındığını ve tapusunu aldıklarını belirterek "Mevcut sanayi alanını da kentsel dönüşüm alanı olarak değerlendireceğiz" diye konuştu. 

Nevşehir Kalesi ve çevresine kentsel dönüşüm ödülü!

Nevşehir Belediyesi tarafından hazırlanan 'Nevşehir Belediyesi ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi'İdealkent Projesi yarışmasında Düzenleme Kurulu tarafından ödüle layık görüldü.

Tokat Turhal'da kentsel dönüşüm başlıyor!

Turhal Belediye Başkanı Yılmaz Bekler İlçeler bazında bölgenin en büyük kentsel dönüşüm projesini Turhal’da hayata geçirmek için çalışmalara başladıklarını dile getirdi. 

Tokat Turhal'a kentsel dönüşüm müjdesi!

Tokat Turhal Belediye Başkanı Yılmaz Bekler, bölgenin en büyük kentsel dönüşüm projesini hayata geçireceklerini müjdeledi. 227 bin alanda uygulanacak olan proje kapsamında bin 50 konut ve 300 adet ticari alan inşa edilecek.

Sahabiye'de dönüşüm çalışmaları sürüyor!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, katıldığı bir televizyon programında Kayseri Kalesi, Camii Kebir bölgesindeki dönüşüm projesi, Hava İkmal Şehir Parkı projesi, Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi hakkında açıklamalarda bulundu. 

Giresun'da kentsel dönüşüm başlıyor!

Giresun Kalesi’nin çevresinde yer alan Zeytinlik semtindeki restorasyon çalışmalarının ardından yine aynı bölgedeki çarpık gecekondu mahallesinde kentsel dönüşüm başlıyor. 

Tokat çöp alanında dönüşüm başlıyor!

Tokat vahşi çöp alanında dönüşüm başlıyor. Tokat Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu yaptığı açıklamada proje ihalesinin gerçekleştiğini belirtti.

Tokat'ta 4 bin 500 konutluk kentsel dönüşüm yapılıyor!

Tokat Belediyesi, kentsel dönüşümde atağa geçti. Yazıcıoğlu Kooperatif Evleri bölgesini ve bin 300 eski binanın yıkımını gerçekleştirerek 4 bin 500 konutun yapılacağı kentsel dönüşüm projesinde çalışmalar hızla ilerliyor.

Tokat'ta kentsel dönüşüm başlıyor!

Tokat'ta gerçekleştirilecek olan ve yatırımların öncülüğünü Tokat Belediyesinin yaptığı dev kentsel dönüşüm projesi için dev bir temel atma töreni gerçekleştirileceği öğrenildi. Tokat ekonomisine bir milyara yakın katkı yapması beklenen dev proje, belediye özel sektör işbirliğiyle gerçekleştirilecek

Tokat'ın Yazıcıoğlu Mahallesi'nde kentsel dönüşüm başladı!

Tokat Belediyesi tarafından devam eden Kentsel Dönüşüm çalışmaları ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Av. Eroğlu, kentsel dönüşüm çalışması başlattıklarını söyledi

Nevşehir Kalesi ve Etrafı Kentsel Dönüşüm Projesi'nde son durum!

11 mahalleyi içine alabilecek şekilde gerçekleştirilen Nevşehir Kalesi ve Etrafı Kentsel Dönüşüm projesi uygulama çalışmalarında keşfedilen dünyanın en büyük yeraltı şehir yerleşiminde, arkeolojik araştırma ve temizleme çalışmaları aralıksız devam ediyor.

TOKİ Nevşehir Kentsel Dönüşüm Projesi 2018'de tamamlanacak!

Nevşehir Kalesi ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yapılan 3 bin 773 modern konut ve diğer sosyal donatı alanlarıyla Mehmet Akif Ersoy mahallesi , gelişen ve büyüyen şehrin en gözde merkezi haline geldi..

Tokat kalesi dönüşümü Haberi

Tokat kalesi dönüşümü

Kentsel dönüşümün Tokat için çok katkı sağlayacağını belirten Tokat Çevre ve Şehircilik Müdürü Hikmet Kaya, gazetemize yaptığı açıklamada; "Kentsel dönüşüm ile; Mevcut imar planında da gösterilen yolların açılması, açılacak bu yeni yollarla şehir merkezinin çevre yoluyla bağlantısının rahatlatılması, Tokat Kalesi etrafındaki yerleşime uygun olmayan çöküntü alanlarının tahliye edilip, restorasyonların büyük ölçüde tamamlanan Danişment-Selçuklu-Osmanlı eserlerinin yoğun olarak bulunduğu bölgelerle ile Tokat kalesinin bütünleştirilmesi, Mevcut imar planında gösterilen rekreasyon alanlarının oluşturulması buralarda dinlenme alanları, gezi-seyir terasları yapılarak halkımızın hizmetine sunulması Kültür Bakanlığının yapacağı arkeolojik kazılar ve restorasyon çalışmalarının önünün açılması, bölgedeki tarihi ve kültürel turizmin canlandırılması ile daha yaşanabilir alanlar oluşturulması bölgede ikamet eden hak sahiplerine nitelikli konut alanları sunularak gecekondu problemine çözüm üretilmesi, afet riskine karşı afet öncesi önlem alınması,...