03 / 05 / 2024

Tokat Kalesi son durum

Tokat Kalesi son durum

Tokat Kalesi’nde başlatılan gizli geçidi açma çalışmaları devam ediyor. Tokat Valiliği ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Tokat Kale’sinin turizme kazandırılması amacıyla başlatılan çalışmalar devam ediyor.

Son dakika! Tokat'ta 4.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi!

Tokat'taki 5.6 büyüklüğündeki depremden sonra kentte artçı depremler de olmaya devam ediyor. Kandilli Rasathanesi, Tokat Turhal'da 4.2 büyüklüğünde deprem olduğunu açıkladı. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ise depremin büyüklüğünü 4.1 olarak kaydedildi.

Tokat depremleri yürekleri ağza getirdi, inşaat mühendisinden sektöre çok ciddi bir düzenleme getirilmeli önerisi geldi!

Tokat'ta son 20 saat içinde tam 46 sarsıntı meydana gelirken, Akademisyen İnşaat Mühendisi Mayk İnşaat, X sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda inşaat sektörüne çok ciddi bir düzenleme getirilmesi gerektiğini söyledi.

Son dakika! Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi!

AFAD, Tokat'ın Sulusaray ilçesinde saat 18.11'de 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı. Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Tokat Merkez Millet Bahçesi ihalesi bugün!

Yatırımlarını son sürat sürdüren Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Tokat Merkez Millet Bahçesi projesinin ihalesini bugün gerçekleştirecek.

Yeni Tokat Havalimanı için geri sayım başladı!

2018'de yapımına başlanan Yeni Tokat Havalimanı'nın inşaatında son çalışmalar yapılıyor. 

TOKİ Tokat Turhal'da 2 okul inşa edecek! İhalesi bugün!

Eğitim yatırımlarını son sürat sürdüren Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Tokat Turhal'da 2 yeni okul inşa edecek.

TOKİ Tokat Turhal'da 2 yeni okul inşa edecek!

Eğitim yatırımlarına son sürat devam eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Tokat Turhal'da 2 yeni okul inşa edecek.

TOKİ'den Tokat'a 3 yeni okul! İhalesi 1 Temmuz'da!

Eğitim yatırımlarını son sürat sürdüren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Tokat'ta 3 yeni okul inşa edecek.

Çanakkale Bigalı Kalesi'nin restorasyonu tamamlanıyor!

Çanakkale Savaşları esnasında muhabere merkezi ve silah tamirhanesi olarak kullanılan 201 yıllık Bigalı Kalesi’nin restorasyon çalışmalarında son aşamaya gelindi. 

Bodrum Kalesi'ndeki restorasyon çalışmalarında son durum!

Mehmet Nuri Ersoy, Bodrum Kalesi'ndeki ikinci etap restorasyon çalışmalarına ilişkin bilgiler aktardı. Ersoy, kaleyi Müzeler Haftası'nda açmayı hedeflediklerini ancak yeni tip koronavirüs kısıtlamaları sebebiyle bazı aksamalar yaşandığını kaydetti...

Tokat Yazmacılar Hanı butik otele dönüştürüldü!

Tokat ilinde, Selçuklu döneminden kalan ve Cumhuriyet döneminde 50 yıl süresince Yazmacılar Hanı olarak kullanılan, son 30 yıldır atıl durumdaki 700 yıllık tarihi yapı restore edildi ve butik otele dönüştürüldü...

Tokat TOKİ 2019 son başvuru tarihi!

Tokat TOKİ 2019 son başvuru tarihi haberimizde yer alıyor. Proje kapsamında 20 adet konut bulunuyor.

Tokat'a son 17 yılda 13 katrilyon liralık yatırım yapıldı!

Tokat mitinginde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son 17 yılda Tokat’a 13 katrilyon lira tutarında yatırım yapıldığını söyledi. Erdoğan, ''Tokat’a millet bahçeleri kazandırıyoruz'' diye konuştu.

Tokat Kalesi son durum Haberi

Tokat Kalesi son durum

Tokat Kalesi’nde başlatılan gizli geçidi açma çalışmaları devam ediyor. Tokat Valiliği ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Tokat Kale’sinin turizme kazandırılması amacıyla başlatılan çalışmalarda Pervane Hamamı’na indiği tahmin edilen gizli geçit ve iki zindan bulunmuştu. ’Ceylanyolu’ olarak tabir edilen ve yaklaşık 300 metre derinliğinde olduğu tahmin edilen gizli geçidin açılması için başlatılan çalışmalarda 50 metrelik bölüm açıldı. Oldukça zor şartlarda devam eden çalışmaların tamamlandığında kalenin tarihi ve turistik açıdan daha da önem kazanması bekleniyor. Tokat Valisi Cevdet Can, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdurrahman Akyüz gizli geçide inerek çalışmaları yerinde inceledi. Osmanlı döneminde kalede bulunan askerlerin kent merkezine erzak ve su almak için gitmesi amacıyla kullanıldığı tahmin edilen gizli geçidin önemine değinen...