25 / 07 / 2024

Tokat Sulusaraydaki evler kamulaştırılıyor mu

Tokat Sulusaraydaki evler kamulaştırılıyor mu

Tokat'ta, Sebastapolis Antik Kenti üzerinde kurulu bulunan ve merkez nüfusu 3 bin 500 olan Sulusaray ilçesindeki 200 evi kamulaştırma çalışmaları sürüyor.

Tokat Kalesi çevresindeki riskli evler taşınacak!

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Tokat Kalesi çevresindeki yaklaşık 120 dönümlük alanı bakanlığın riskli alan olarak belirlediğini hatırlatarak.

Tokat'ta riskli alandaki evler taşınacak!

Riskli alan ilan edilen bölgelerde inceleme yapan Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, alanların taşınması noktasında çeşitli alternatif arayışı içerisinde olduklarını ifade etti.

Tokat Zile'deki tarihi evler TOKİ tarafından restore edilecek!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığının (TOKİ) başlatığı tarihi yapılar için restorasyon kredisiyle, Tokat'ın Zile ilçesindeki tarihi evlerin restorasyonu yapılacak...

Tokat Zile'deki 4 bin yıllık evler turizme kazandırılacak!

Tokat-Yaklaşık 4 bin yıllık geçmişe sahip Tokat'ın Zile ilçesinde, tarihi evlerin turizme kazandırılması için çalışmalar sürüyor. Ahmet Haluk Dursun, "Bu evlerin turizme kazandırılması ve en iyi şekilde korunması gerekiyor" dedi.

Tokat Zile'de tarihi evler turizme kazandırılacak!

Yaklaşık 4 bin yıllık geçmişe sahip Tokat'ın Zile ilçesinde, tarihi evlerin turizme kazandırılması için çalışmalar sürüyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Haluk Dursun, Zile evleri açıklaması yaptı.

Tokat Sebastapolis Antik Kenti için Sulusaray'ı taşıyorlar!

Tokat'taki Sebastapolis Antik Kenti'nin gün yüzüne çıkarılması için ören yerinin üzerinde kurulu Sulusaray ilçesinin başka yere taşınması planlandı. İlçedeki evler aşama aşama kamulaştırılıyor.

Tokat Turhal Büyük Otel icradan satılıyor!

Tokat ilinin Turhal bölgesinde bulunan Turhal Büyük Otel, apart evler, halı saha, basket ve voleybol sahası, sosyal tesis ve otopark ile birlikte 2 milyon 850 bin TL'ye kapalı teklif usulü ile ihale edilecek.

Tokat Kalesi çevresindeki evler risk altında!

Bakanlar Kurulu kararı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Türkiye'nin riskli alan ilan edilen yerlerin haritasında Amasya, Çorum, Gaziantep, Tokat, Adana ve Karaman yer aldı....

Kale Özgür Evler'de 222 bin TL'ye 3+1! Hemen teslim!

Kale Özgür Evler'de konut teslimleri hemen yapılıyor

Bizim Evler 3'te 242 bin TL'ye 3+1!

Bizim Evler projeleri TOKİ ile işbirliği çerçevesinde, Emlak Konut GYO ile 'arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı işi' olarak hayata geçiriliyor

Sarı Evler'de 189 bin TL'ye 3+1!

Sarı Evler'de konutların alanları 97 ile 205 metrekare arasında farklılık gösteriyor

TOKİ Tokat Niksar'da 284 TL taksitle!

TOKİ Tokat Niksar konutlarında fiyatlar 58 bin 101 TL ile 83 bin 127 TL arasında farklılık gösteriyor

İhlas Bizim Evler 3'te 13 bin TL peşinatla!

İhlas Bizim Evler 3'te konut bedelinin yüzde 90'ına kadar kredi kullanılabiliyor

Tokat Sulusaraydaki evler kamulaştırılıyor mu Haberi

Tokat Sulusaraydaki evler kamulaştırılıyor mu

Sulusaray Belediye Başkanı Halil Demirkol, yaptığı açıklamada, Sebastapolis Antik Kenti'nin ilçe merkezinde olduğunu, antik kentle ilgili 1989 yılında kazı çalışmaları yapıldığını söyledi.

Sebastapolis Antik Kenti'nin bölgenin turizme kazandırılması gereken en önemli yeri olduğunu ifade eden Demirkol, belediye olarak antik kentle ilgili yaptıkları çalışmalarla ilgili şunları aktardı: 


"Antik kentin imar planı olmadığı için yıllardır kazı çalışması yapılmamış. 2013 yılında tekrar kazı çalışmaları başladı, 3 yıldır da devam etmekte. Kazılarda en büyük sorun, yapılaşma nedeniyle kamulaştırma çalışmaları Kültür ve Turizm Bakanlığınca yürütülememiş. Koruma imar planına ihtiyaç duyulmuş. Bu belediyemize bildirildiğinde yaklaşık 2 yıl süren çalışma neticesinde koruma imar planı bitti. Koruma planı buranın geleceğinde büyük önem taşıyor."


- "Yaklaşık 200 ev kamulaştırmayı bekliyor"

Antik kentin koruma imar planının olmasının yürütülecek çalışmalarda büyük yarar sağlayacağını vurgulayan...