06 / 05 / 2024

tokattaki riskli evler ne zaman yıkılacak

tokattaki riskli evler ne zaman yıkılacak

Tokat'ta 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüşümü Hakkında Kanun kapsamındaki çalışmalar Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü öncülüğünde yürütülüyor. Riskli alan ilan edilen kale çevresindeki 493 ev yıkılarak kentin çehresi değişecek....

KİPTAŞ Bağcılar Kiraz Evler'in temeli atıldı!

İstanbul'un Bağcılar ilçesi Kirazlı Mahallesi’ndeki 7 blok, 190 konuttan meydana gelen “As Fatih Kent Sitesi”, 2017' riskli alan olarak belirlendi. Bugün Bağcılar Kiraz Evler'in temeli atıldı.

Riskli binalar tabut olmadan dönüşmeli!

İstanbul’un dönüşmesi gereken deprem tehdidi altındaki ilçelerini yöneten belediye başkanları bütçe ve yetki yetersizliğinden şikayetçi. Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, “Riskli binalar bir önce dönüşüme girmeli. Yoksa bu evler yüzlerce insan için tabuta dönecek” diye konuştu. 

Tokat Kalesi çevresindeki riskli evler taşınacak!

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Tokat Kalesi çevresindeki yaklaşık 120 dönümlük alanı bakanlığın riskli alan olarak belirlediğini hatırlatarak.

Tokat'ta riskli alandaki evler taşınacak!

Riskli alan ilan edilen bölgelerde inceleme yapan Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, alanların taşınması noktasında çeşitli alternatif arayışı içerisinde olduklarını ifade etti.

Kentsel dönüşümde tapusuz evler ne olacak?

Kentsel dönüşüm kapsamında; riskli alanlarda yer alan veya riskli alanlarda yer almayan ancak riskli olan yapılar yıkılarak yeniden inşa ediliyor. Peki, kentsel dönüşümde tapusuz evler ne olacak?

Kentsel dönüşüm arsa tapulu evler!

Üzerinde çatılı bina olan ve riskli yapı grubuna giren taşınmaz mallar 6306 sayılı Afet yasasından yararlanabiliyor. Peki, kentsel dönüşüme arsa tapulu evler de dahil mi?

Kentsel dönüşümde ipotekli evler yıkılabilir mi?

Afet Riski taşıyan alanların dönüştürülmesi hakkında kanun gereğince riskli alanlarda yer alan riskli binalar yıkılıp yerine yenileri yapılıyor. Peki, kentsel dönüşümde ipotekli evler yıkılabilir mi?

Riskli evler tapuda belli olacak mı?

Kentsel dönüşüm kapsamında riskli alanlar ve riskli yapılar belirlenerek bu alanlardaki riskli yapıların yıkılarak yeniden yapılması sağlanıyor. Peki, riskli evler tapuda belli olacak mı? İşte yanıtı...

Adana Seyhan’da 2000 Evler Mahallesi riskli ilan edildi!

12/10/2013 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren kanun çerçevesinde Adana’nın Seyhan ilçesine bağlı 2000 Evler Mahallesi’nin yeniden dönüştürülmesine karar verildi. İşte Adana 2000 Evler kensel dönüşüm sınırları...

Sincan'da riskli alan ilan edilip boşaltılan bina çöktü!

Ankara Sincan'da Güneşevler Sitesi'nde yer alan ve riskli alan olarak ilan edilip boşaltılan bina çöktü...

Selvice Evler´de 370 bin TL´ye!

Selvice Evler´de ikici el konutların satışı devam ediyor, satışı tamamlanmamış son 8 konut bulunuyor

İhlas İnşaat'tan 754 milyon TL´yle Bizim Evler Mahallesi geliyor

Ispartakule´de 2 bin 820 konutluk Bizim Evler Mahallesini kuran İhlas İnşaat, projeden 754 milyon TL hasılat bekliyor

Kale Özgür Evler´de 1.293 TL taksitle!

Kale Özgür Evler, 8 katlı 2 blokta 136 konuttan oluşuyor...

tokattaki riskli evler ne zaman yıkılacak Haberi

tokattaki riskli evler ne zaman yıkılacak

Tokat'ta riskli alan ilan edilen kale çevresindeki 493 ev yıkılarak kentin çehresi değişecek.


Tokat'ta 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüşümü Hakkında Kanun kapsamındaki çalışmalar Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü öncülüğünde yürütülüyor. Kale çevresindeki evlerin can veya mal kaybına yol açma riski taşıması sebebiyle 'Riskli Alan' olarak belirlenmesinin ardından ihale süreci başlatıldı. İhaleye çıkacak olan proje kapsamında 493 evde yapılacak kamulaştırma çalışmalarının ardından yıkım çalışmaları başlayacak. Evlerin tahliye edilerek yıkılmasının ardından ise söz konusu alan yeşil olarak dizayn edilecek. Tokat'ın çehresini değiştirecek proje bin 400 kişiyi kapsıyor. Çevre ve Şehircilik Tokat İl Müdürü Bulut Çubuk, 1. derecede deprem bölgesinde yere alan Tokat'ta toplam 75 bin bina stokundan 8 bin binanın 2000 yılından sonra yapıldığı düşünüldüğünde risk tespiti yapılması gereken yaklaşık...