16 / 05 / 2024

toki atıl konutlar

toki atıl konutlar

TOKİ'nin boş konutlarını evsizlerin kullanması için 2985 Sayılı Toplu Konut Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye verildi..

11 ildeki 20 bin kalıcı konutun temeli atılıyor! 

Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra hükümet, yıkılan konutları yeniden inşa etmek için seferberlik başlattı. Bu hafta Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile 20 bin konutun daha temeli atılıyor.

TOKİ Ardıçlı konutlarında son durum ne? 

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı ile beraber Konya'da inşa edilen Ardıçlı Konutları'nda inceleme yaparak konut inşaatındaki son durum hakkında bilgi aldı. 

ZER Muhteşem Yeni Yıl Konutları'nın temeli yarın atılacak!

Ceylan İnşaat imzasıyla hayata geçirilen ZER Muhteşem Yeni Yıl Konutları'nın temeli yarın atılacak.

Sivas Vefa Konutları'nın temeli atılıyor!

Sivas Belediyesi'nin dar gelirli vatandaşlar için hayata geçirdiği Sivas Vefa Konutları'nın temeli atılıyor. Temel atma törenine Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz da katılacak.

CHP atıl TOKİ konutları için kanun teklifi hazırladı!

Teklif, atıl durumdaki TOKİ konutlarının kamu ve özel öğrenci yurtlarına dönüştürülmesine öngörüyor. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ile Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu'nun imzasıyla hazırlanan teklif, TBMM Başkanlığı'na sunuldu.

TOKİ Bingöl Konutları'nda yer belirleme kuraları çekildi!

Bingöl’de yapımı devam eden ve bu yıl teslim edilmesi planlanan TOKİ konutlarının yer belirleme kura çekimleri yapıldı.

TOKİ Ağlı Konutları için kura çekilişi yapıldı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Ağlı ilçesinde inşaatı tamamlanan 86 konut için kura çekimi yapıldı. Konutlar için 149 kişi müracaatta bulundu. Bunların arasında yapılan kura çekiminde 69 kişi, konut sahibi oldu.

Muhteşem Yeni Yüzyıl Konutları'na talep toplanıyor!

Ceylan İnşaat, 192 daire, 6 ticari alan ve 9 ofisten oluşacak yeni butik projesi 'Muhteşem Yeni Yüzyıl Konutları" için ön talep toplamaya başladı.

Muhteşem Yeni Yüzyıl Konutları'nda 36 ay taksit imkanı!

Ceylan İnşaat, 192 daire, 6 ticari alan ve 9 ofisten oluşacak yeni butik projesi "Muhteşem Yeni Yüzyıl Konutları" için ön talep toplamaya başladı. Ceylan İnşaat, yeni projesini istanbul, Göztepe'de hayata geçiriyor.

Muhteşem Yeni Yüzyıl Konutları'nda ön talep süreci başladı!

Ceylan İnşaat yeni butik projesi Muhteşem Yeni Yüzyıl Konutları için ön talep toplamaya başladı. Muhteşem Yüzyıl'dan ilham alan proje, 192 daire, 6 ticari alan ve 9 ofisten oluşuyor.

Ceylan İnşaat Muhteşem Yeni Yüzyıl Konutları satılık!

Ceylan İnşaat Muhteşem Yeni Yüzyıl Konutları satılık daire tipleri 1+1, 2+1 ve 3+1 şeklinde tasarlandı. Fenerbahçe Stadı’na 500 metre kadar uzaklıkta yer alan projede toplam 192 adet daire yer alıyor.

Göztepe Muhteşem Yeni Yüzyıl Konutları ödeme planı!

Göztepe Muhteşem Yeni Yüzyıl Konutları ödeme planına göre projede peşin fiyatına vade farksız 36 ay vade sağlanıyor. Toplam 192 adet daireden meydana gelen projede daireler 1+1,2+1 ve 3+1 olarak tasarlandı.

Muhteşem Yeni Yüzyıl Konutları resimleri!

Muhteşem Yeni Yüzyıl Konutları projesinde toplam 192 adet daire yer alıyor. Daire alanları 91 ile 204 metrekare arasında değişen projede 9 ofis de bulunuyor. İşte Muhteşem Yeni Yüzyıl Konutları resimleri...

toki atıl konutlar Haberi

toki atıl konutlar

2985 Sayılı Toplu Konut Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye verildi.

Teklif ile, Toplu Konut İdaresinin atıl durumdaki konutlarının yerel yönetim birimlerince belirlenecek evsiz ve yoksul kişilerin barınma gereksinimlerini karşılamak üzere kullanılması amaçlanıyor.

Kanun değişikliği 2985 Sayılı Toplu Konut Kanunun 2. Maddesine yeni bir bent eklenerek devlet tarafından evsiz ve yoksulların barınma ihtiyacının giderilmesi hedefleniyor.

Toplu Konut Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi

Madde 1- 2/3/1984 tarihli 2985 sayılı Toplu Konut Kanununun 2. maddesine aşağıdaki bent eklenmiştir:

f) Toplu Konut İdaresi atıl durumdaki TOKİ konutlarını yerel yönetimler tarafından tespit edilen evsizler ve yoksulların barınma ihtiyacını karşılamak için kullanır."

Madde 2- Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Madde 3- Bu Kanun hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür.

Hazine arsalarında yapılacak ibadethanelere ilişkin kanun teklifi!