26 / 08 / 2024

TOKİ binaları artık yatay olacak

TOKİ binaları artık yatay olacak

TOKİ, bundan böyle tek tip ve dikey binalar yerine yatay sosyal konut projelerini hayata geçirecek. TOKİ Başkanı Ergun Turan iş dünyasına TOKİ'nin gelecekteki hedeflerini anlattı.

Beton ve demir maliyetlerindeki artış o binaları da vurdu! Spor tesis binalarında prefabrik konteyner dönemi başladı! 

Beton ve çimento maliyetlerindeki artışlar, spor tesis binası yatırımlarını da değiştirdi.  Spor tesis binaları artık prefabrik konteyner olarak inşa edilecek.

Orta hasarlı binalar artık ağır hasarlı sayılacak! AFAD genelgeyi yayımladı!

6 Şubat tarihli depremlerin ardından halen bazı bölgelerde yıkım çalışmaları sürerken, AFAD tarafından orta hasarlı yapılar ile ilgili genelge yayımlandı. Yayımlanan genelgeye göre, orta hasarlı binalar, ağır hasarlı olarak kabul edilecek.

Dirençli binalar artık tercih değil zorunluluk! Marmara depreminde sanayinin çarkları durabilir! 

Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği’nin (ÇEDBİK) ev sahipliğinde, T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı desteğiyle düzenlenen ‘Uluslararası Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi'nde önemli açıklamalar yapan uzmanlar, dirençli binaların artık tercih değil zorunluluk olduğunu söyledi.

Depremde hayat kurtaran yöntem İstanbul'a geliyor! Eski binalar artık yıkılmayacak!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, üç depremde de yıkılmayan binayı inceledi ve binalarda kullanılan yöntemi İstanbul'da da hayata geçirileceğini söyledi. Depremde hayat kurtaran yöntem İstanbul'a geliyor! Eski binalar artık yıkılmayacak!

Giresun Doğankent'teki riskli binalar yıkılıyor!

Giresun'da 22 Ağustos tarihinde yaşanan selden en fazla etkilenen ilçelerden Doğankent'te, riskli binalar yıkılarak TOKİ tarafından modern bina ve iş yerleri yapılacak.

İstanbul'da artık kule inşa edilemeyecek!

İstanbul'un tarihi silüetini bozan ve trafikteki keşmekeş yanında hızla betonlaşmayı getiren çok katlı binalar dönemi kapandı. Çevre Bakanlığı'nın yaptığı düzenlemeyle artık dikey yapılaşma tarih oluyor.

Victorinox ile artık mutfaklar daha renkli!

Victorinox, birinci sınıf çelikten üretilen ve keskinliğini uzun yıllar koruyan mutfak bıçaklarını mutfakta vakit geçirmeyi sevenlerin beğenisine sunuyor. Farklı stillerde tasarlanan Victorinox bıçak setleri ile mutfaklar artık daha renkli olacak.

Bursa İnegöl'de dayanıksız binalar yıkılıyor!

Bursa’nın İnegöl ilçesinde depreme dayanıksız binalar yıkılıyor.İnegöl Belediyesi Fen işleri ekipleri Alanyurt’ta bulunan eski düğün salonu binasını dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıktı.

Bursa İnegöl'de depreme dayanıksız binalar yıkılıyor!

Bursa’nın İnegöl ilçesinde depreme dayanıksız binalar yıkılıyor. İnegöl Belediyesi Fen işleri ekipleri Alanyurt’ta bulunan eski düğün salonu binasını dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıktı.

Bursa İnegöl'de çürük binalar yıkılıyor!

Bursa’nın İnegöl ilçesinde depreme dayanıksız binalar yıkılıyor. İnegöl Belediyesi Fen işleri ekipleri Alanyurt’ta bulunan eski düğün salonu binasını dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıktı.

Binali Yıldırım: İzmir artık atağa geçmeli!

Seçim çalışmaları kapsamında sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle buluşan Binali Yıldırım, son yıllarda hayli kan kaybeden İzmir'in artık atağa kalkması gerektiğini söyledi.

Murat Kader: Tasarımlar artık mahallelere inmeye başladı!

Mimar Murat Kader, tasarımın artık mahallelere inmeye başladığını ve bu sayede mimarların değerlerinin anlaşıldığını söylüyor. Kader, “Ayşe Hanım Teyzem projeleri okumaya başladı. Bizi mimar yapan yatırımcı değil Ayşe Teyze” diyor

Bursa İnegöl ilçesinde metruk binalar yıkılıyor!

Bursa’nın İnegöl ilçesinde metruk binalar yıkılıyor. 250 metruk binanın yıkımı için karar alınacağı bildirildi. Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kansu, Kaşıkçıoğlu İlkokulu mevkiinde bulunan metruk binanın yıkılmasını yerinde inceledi.

TOKİ binaları artık yatay olacak Haberi

TOKİ binaları artık yatay olacak
MÜSİAD'da düzenlenen ve "2023'e Doğru TOKİ ve Şehirlerin Geleceği" konulu panelde Turan, "Bütün projelerde sanki standart konutlar bir araya yığılıyor, güzel olsun diye köşesinde bir cami oluyor. Bundan sonraki TOKİ binaları böyle olmayacak" dedi. 

İnşaat sektöründe zengin sınıfa hitap eden belli segmentlerde konut fazlalığı olduğuna dikkat çeken Turan, "İnsanlarımız artık sadece barınacak yer değil, yaşam alanları istiyor. Bundan sonraki yapılaşmamızı bunun üzerine inşa ettik. 

İlk uygulamayı İstanbul'da Kayaşehir'de hayata geçireceğiz" diye konuştu. Turan, 1 milyon nitelikli konut üreteceklerini belirterek, şöyle devam etti: "Hedeflerimizin en önemlisi nitelikli sosyal konut projelerini artırmak. Bu çerçevede bu yıl sonu hedefimiz 40 bin konut. 2015 yılında da 50 bin sosyal konutu ihale etmiş olacağız. Bu 700 proje demek. Şehirlerimizde yatay mimariyi hakim kılacağız ve mutlaka kalite...