11 / 05 / 2024

Ergun Turan: 700 projemizde yatay mimariyi hakim kılacağız!

Ergun Turan: 700 projemizde yatay mimariyi hakim kılacağız!

TOKİ, bundan böyle tek tip ve dikey binalar yerine yatay sosyal konut projelerini hayata geçirecek. TOKİ Başkanı Ergun Turan iş dünyasına TOKİ'nin gelecekteki hedeflerini anlattı.



MÜSİAD'da düzenlenen ve "2023'e Doğru  TOKİ  ve Şehirlerin Geleceği" konulu panelde Turan, "Bütün projelerde sanki standart konutlar bir araya yığılıyor, güzel olsun diye köşesinde bir cami oluyor. Bundan sonraki TOKİ binaları böyle olmayacak" dedi. 

İnşaat sektöründe zengin sınıfa hitap eden belli segmentlerde konut fazlalığı olduğuna dikkat çeken Turan, "İnsanlarımız artık sadece barınacak yer değil, yaşam alanları istiyor. Bundan sonraki yapılaşmamızı bunun üzerine inşa ettik. 

İlk uygulamayı İstanbul'da Kayaşehir'de hayata geçireceğiz" diye konuştu. Turan, 1 milyon nitelikli konut üreteceklerini belirterek, şöyle devam etti: "Hedeflerimizin en önemlisi nitelikli sosyal konut projelerini artırmak. Bu çerçevede bu yıl sonu hedefimiz 40 bin konut. 2015 yılında da 50 bin sosyal konutu ihale etmiş olacağız. Bu 700 proje demek. Şehirlerimizde yatay mimariyi hakim kılacağız ve mutlaka kalite olacak."



 Bursa Hakimiyet


Geri Dön