09 / 05 / 2024

TOKİ Doğuda kentsel dönüşüm mü yapacak

TOKİ Doğuda kentsel dönüşüm mü yapacak

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıklayacağı, "Eylem Planı" kapsamında TOKİ daha yaşanabilir konutların inşası ile Doğu ve Güneydoğu bölgesindeki illerde de kentsel dönüşüm çalışmaları yapacak.

Ankara Sincan'a TOKİ'den 994 konutluk dev proje! Proje hazırlandı! Geri sayım başladı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından kentsel dönüşüm kapsamında Ankara Sincan'a 994 adet konut, 8 Kapıcı dairesi, 12 adet dükkan, 1 adet İlkokul, 1 adet Ortaokul ve 1 adet de Cami inşaatı ve çevre düzenlenmesi yapılacak.

Peker GYO'dan Çamlıca projesi açıklaması! 

Peker Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Çamlıca projesi ile ilgili bir son dakika açıklaması yaptı. Şirket, proje geliştirme çalışmaları doğrultusunda, kentsel dönüşüm kapsamında muafiyet yazılarının Belediye tarafından onaylandığını belirtti. 

Ekrem İmamoğlu'ndan vatandaşlara kentsel dönüşüm çağrısı!

KİPTAŞ tarafından Güngören'de temeli atılan Doğakent kentsel dönüşüm projesi hakkında açıklamalarda bulunan  Ekrem İmamoğlu, kentsel dönüşüm çalışmaları konusunda vatandaşlara çağrıda bulundu.

Doğru kentsel dönüşüm nasıl olmalı?

Doğru kentsel dönüşüm nasıl olmalı? Kentsel dönüşüm projelerinde nelere dikkat edilmeli? Merak edilen soruları Kentsel Dönüşüm Uzmanı Tolga Şahlıoğlu yanıtladı.

TOKİ Erzurum Yakutiye kentsel dönüşüm projesi ihalesi yarın!

Yatırımlarını son sürat sürdüren TOKİ, Erzurum Yakutiye kentsel dönüşüm projesinin ihalesini yarın gerçekleştirecek.

Trabzon Ortahisar kentsel dönüşüm projesi ihalesi 2 Eylül'de!

2023 yılına kadar 1 milyon 200 bin konut hayata geçirmeyi hedefleyen TOKİ, Trabzon Ortahisar kentsel dönüşüm projesi ihalesini 2 Eylül tarihinde gerçekleştirecek.

Cemal Doğan: Kentsel dönüşüm siyaset üstü değerlendirilmelidir!

Senelerdir inşaat sektöründe faaliyet gösteren ve birçok büyük projede hem yönetim, hem de uygulamada görev yapmış olan İnşaat Mühendisi Cemal Doğan, yaptığı açıklamada, kentsel dönüşümün siyaset üstü değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Kentsel dönüşüm enerji kazanımı için önemli bir fırsat!

Yüksek Mimar, Pasif Ev Tasarımcısı ve Danışmanı ZeroBuild Türkiye Genel Sekreteri Yasemin Somuncu ile İnşaat Yüksek Mühendisi ve ZeroBuild Türkiye İnşaat Mühendisleri Ağı Lideri Ilgaz Doğan kentsel dönüşümün enerji kazanımı için önemli bir fırsat sunduğunu söyledi.

Kuşadası Körfezi'ne dikkat! Gerilim arttı!

Doç. Dr. Toker, "Batıdaki stres transferi Ege Denizi açıklarına doğru yırtılarak ilerlemekte fakat doğuda Kuşadası Körfezi'nin orda bu stresin boşalmadığını, orda gerilimin artığını görüyoruz" dedi.

Narlıdere kentsel dönüşümle yeniden doğacak!

İzmir Narlıdere yeniden doğuyor. Kentsel dönüşüm çalışmalarının hızlandırıldığı Narlıdere'ye yemyeşil bir spor vadisi ve metro geliyor. Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin,"Önümüzdeki iki yılda alt yapı ve projeleri bitireceğiz" dedi...

İzmir Örnekköy’de kentsel dönüşüm için iki ihale birden!

İzmir Büyükşehir Belediyesi yüzde 100 uzlaşı ve yerinde dönüşüm ilkeleri doğrultusunda kentsel dönüşüm çalışmaları hızla sürüyor. Büyükşehir, Örnekköy’de birinci etap kapsamında 130 konut ve 13 işyerinin inşaatını tamamlayan ve hak sahiplerine önümüzdeki günlerde teslim etmeyi amaçlıyor.

TOKİ'den 1.249 TL'den başlayan taksitlerle 2+1 fırsatı!

TOKİ tarafından kentsel yenileme uygulaması kapsamında 167 konut satılıyor. 2+1 evlerin taksitleri 1249 liradan başlangıç gösteriyor. Satışa sunulan konutlar için başvuruda bulunacak vatandaşlar başvuru şartlarını ve başvurunun nasıl yapıldığını araştırıyor. İşte tüm merak edilenler...

Doğru kentsel dönüşüm nasıl yapılır?

Doğru kentsel dönüşüm çalışmaları için ve dönüşüme imkan sağlamak amacıyla yeni alanların imar planlarının yapılması büyük öneme sahip.

TOKİ Doğuda kentsel dönüşüm mü yapacak Haberi

TOKİ Doğuda kentsel dönüşüm mü yapacak

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun cuma günü Mardin'de,  master eylem planının ekonomik ve sosyal boyutunu açıklayacağı, "Eylem Planı" ile terörle mücadelede yeni bir döneme girilecek.


28 Ocak 2016 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararına göre, 10 ildeki 39 bölge, polis güvenlik noktası oluşturulması amacıyla kamulaştırılacak. Güvenlik noktalarının yapılacağı bölgelerdeki taşınmazlar, kamulaştırılarak tapuda Hazine adına tescil edilecek. Kamulaştırılacak taşınmazlardan 21'i Şırnak, 5'i Mardin ve 4'ü Diyarbakır'ın merkez ve ilçelerinde bulunuyor.


Kamulaştırmalar, Aydın/Ortaklar, Ankara/Mamak, Bingöl/Adaklı, Bingöl/Karlıova, Bingöl/Yayladere, Diyarbakır/Bağlar, Ergani (2), Silvan, Erzurum/Karayazı, Hakkari/Merkez, Kars/Digor, Mardin/Dargeçit (2), Kızıltepe (2), Midyat, Mersin/Tarsus, Şırnak/Merkez (4), Beytüşşebap (2), Cizre (7), İdil (3), Silopi (4), Uludere il ve ilçelerinde yapılacak. 


- TOKİ'den kentsel dönüşüm


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı da master plan kapsamında, insan sağlığı ve can güvenliği için risk doğuracak bütün...