10 / 05 / 2024

TOKİ donatı alanları

TOKİ donatı alanları

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca ( TOKİ ) konut projeleri ve kamu kurumlarıyla yapılan protokoller kapsamında inşa edilen sosyal donatıların sayısı 5 bin 348'e ulaştı.

TOKİ'den İskenderun'a yeni millet bahçesi geliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), İskenderun'da inşa edeceği millet bahçesi, sosyal donatı alanlarıyla, yeşiliyle, millet kıraathanesiyle, yürüyüş parkurlarıyla, dinlenme ve piknik alanlarıyla doğa ile iç içe, yepyeni bir sosyal yaşam alanı hayata geçiriyor.

Sosyal donatı alanlarındaki yapılar için imar barışına başvurulur mu?

31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış yapılar için imar barışına başvurulabiliyor. Peki, sosyal donatı alanlarındaki yapılar için imar barışına başvurulur mu?

Konut projelerinde sosyal donatı talebi artıyor!

Orta-üst ve yüksek gelir grubundaki kişiler, bir yandan zamanla yarışıp, diğer yandan iş stresinden arınma ve sosyalleşme ihtiyacını ev ortamında gidermek isteyince, konut projelerindeki sosyal donatı alanlarının önemi oldukça arttı. 

TOKİ'den Isparta’ya 469 yöresel mimarili konut!

TOKİ, Isparta Keçiborlu’da az katlı planda yöresel mimari çizgiyi yansıtan ve donatı alanlarıyla farklı sosyal ihtiyaçları karşılayan özgün bir yerleşim alanı kuruyor…

Gayrimenkulcüler, gereksiz donatı alanlarını projelerden çıkarıyor!

Konut alıcıları, ihtiyaçlarını karşılayacak evleri almayı tercih ediyorlar.  Bu bağlamda gayrimenkulcüler, gereksiz donatı alanlarını projelerden çıkarıyorlar.

Konut projelerinde kullanışsız donatılara son!

Konutta artık kullanışsız sosyal donatı alanlarına daha az yer verilecek. 2018 yılı itibariyle sade ve kullanışlı konutlar yapılacak. 

Sosyal donatı alanları konut satışlarını hızlandırıyor!

Prime Property Gayrimenkul Danışmanlığı Kurucu Ortağı Fırat Sezginsoy, yaptığı açıklamada sosyal donatıların konut satışlarını hızlandırdığını belirtti.

Konut projelerinde otel konforunda sosyal donatı alanları!

Konut firmaları birbirleriyle yarışır hale geldi. Firmalar, otel konforunda sosyal donatı alanları yapıyor. Deso İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Demir, konuyla ilgili açıklama yaptı.

TOKİ Zeytinburnu'nda sosyal donatı alanlarını yenileyecek!

Zeytinburnu Belediyesi, Çırpıcı, Veliefendi, Sümer, Yeşiltepe, Seyitnizam ve Nuripaşa Mahalleleri’ni kapsayan projede sadece ilan edilecek sosyal donatı alanlarını kapsayacağı belirtildi. Evi yıkılacak olanlara, öncelikle TOKİ’den ev edinme ya da kamulaştırma bedelini alma teklifi sunulacak.

Kocaeli Başiskele'de okullara yeni sosyal alanlar yapılıyor!

Kocaeli Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz’ın eğitime olan hizmetleri devam ediyor. Okulların spor altyapılarına yönelik yapılan çalışmalar kapsamında sosyal donatı alanları inşa ediliyor.

İzmir'deki askeri alanlar lunapark mı olacak?

Şehir Plancıları Odası İzmir Şube Başkanı Özlem Şenyol Kocaer, "Bu bölgeler yeşil ve sosyal donatı alanları olarak kullanılabilir. Hatta çocuklara dönük bir proje geliştirerek lunapark ve oyun alanları yapılabilir" dedi.

TOKİ Kayabaşı 2016!

13 yılda toplam 700 bin konut üreten TOKİ İstanbul Kayabaşı, Gaziosmanpaşa, Tuzla, Esenler'de toplam 7 proje hayata geçirecek. TOKİ Kayabaşı 2016 projesinde altyapı ve sosyal donatı alanları ile birlikte çağdaş yerleşim alanı oluşturulacak...

Bursa Doğanbey TOKİ'de sosyal donatı alanları otopark oldu!

Bursa Doğanbey TOKİ'de vatandaş isyan etmiş durumda TOKİ arazisine bırakılan yabancı araçlar alanı otoparka çevirirken, sosyal donatı alanlarının da otopark haline getirilmesi durumu işin içinden çıkılmaz bir hale getirdi.

TOKİ donatı alanları Haberi

TOKİ donatı alanları

TOKİ, toplu konut projelerinde, barınmanın yanı sıra okul, cami, ticaret merkezi, kütüphane gibi mekanlar inşa ederek sosyal ihtiyaçları da gideriyor. İdare, ayrıca hastaneden stadyuma, sevgi evinden karakola kadar kamu kurumlarının ihtiyaç duyduğu hizmet binalarını protokoller çerçevesinde inşa ediyor.


Bu çerçevede şimdiye kadar 21 bin 492 derslikli 955 okul projesi başlatan TOKİ, 14 üniversite, 979 spor salonu, 54 bin 489 kişi kapasiteli 156 yurt ve pansiyon, 290 hastane, 94 sağlık ocağı, 504 ticaret merkezi, 41 kütüphane, 493 cami, 18 stadyum ile 111 kamu binasını uygulamaya koydu.


Sevgi evi, engelsiz yaşam merkezi, huzurevi, eczane, karakol, askeri hizmet binaları, halk eğitim merkezi, kültür merkezi, toplum merkezi, uygulama oteli ve sanayi sitelerindeki iş yerleriyle TOKİ'nin inşa ettiği sosyal donatıların sayısı 5 bin 348'i buldu.


-Öğrencilere modern...