15 / 05 / 2024

toki evleri yönetimi

toki evleri yönetimi

TOKİ konutlarının site yönetimleri meclis gündemine taşındı. Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, TOKİ'den tapusunu alan toplam Yurttaş sayısının ne kadar olduğunu ve site yönetimlerine bu yurttaşlardan giren olup olmadığını sordu..

ATO Yönetimi TOKİ Başkanı Ergün Turan’ı ziyaret etti!

Gürsel Baran başkanlığındaki ATO Yönetimi, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan’ı ziyaret etti.

Balıkesir Gönen Toki Evleri başvuruları!

Balıkesir Gönen Sarıköy Toplu Konut Projesi dahilinde 6 adet Alt Gelir Grubu konut açık satış usulü satılıyor. İşte, Balıkesir Gönen Toki Evleri başvuruları...

Tekirdağ Marmara Ereğlisi Toki evleri başvuru!

232 konutluk Tekirdağ Marmara Ereğlisi Sultanköy alt gelir grubu projesinde yer alan 4 adet konut 6 Haziran'da açık satışa sunulacak. İşte, Tekirdağ Marmara Ereğlisi Toki evleri başvuru tarihi...

Bilecik Bozüyük Toki Evleri başvuru bedeli!

Toplamda 724 adet konuttan meydana gelen TOKİ Bilecik Bozüyük projesindeki 82 adet konut açık satışa sunuluyor. İşte, Bilecik Bozüyük Toki Evleri başvuru bedeli..

Yaşar Parlak İBB Emlak Yönetimi Daire Başkanlığı'na getirildi!

İBB'nin yönetim şeması baştan sona değişti. Yaşar Parlak İBB Emlak Yönetimi Daire Başkanlığı'na getirildi!. Emlak Yönetimi daire başkanlığı görevinden alınan Yusuf Koç’un yerine Yaşar Parlak getirildi.

Bergama'da alan yönetimi çalışmalarına başlandı!

22 Haziran'da Katar'ın başkenti Doha'da yapılan UNESCO Dünya Miras Komite Toplantısı'nda dünyanın 999'uncu, Türkiye'nin ise 13'üncü mirası olarak tescil edilen Bergama, Alan Yönetimi Planı için çalışmalara başladı.

Koç Proje Yönetimi Danışmanlık İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Koç Proje Yönetimi Danışmanlık İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, İlyas Koç, Can Koçhisarlı Müdürlüğü'nde 50 bin TL'lik sermaye bedeli ile 14 Temmuz'da Bakırköy'de kuruldu.

Apartman yönetimi çatıdaki anteni kaldırabilir mi?

Apartman çatısına konulan çanak anten, zaman zaman anayapıya zarar verdiği sebebi ile yönetim tarafından kaldırılmak istenebiliyor. Peki, apartman yönetimi çatıdaki anteni kaldırabilir mi? Yönetimin bu konuda yetkisi var mı?

Aliağa 2. Uluslararası Liman Yönetimi ve Lojistik Zirvesi çalışmaları başladı!

Aliağa’yı Akdeniz ve Ege’de ülkemize stratejik üstünlük sağlayan ihracat ve lojistik merkezi haline getirmeyi hedefleyen Aliağa Ticaret Odası(ALTO), ‘2. Aliağa Uluslararası Liman Yönetimi ve Lojistik Zirvesi’nin hazırlıklarına başladı.

Bina yönetimi risk analizi nasıl yapılır?

Kapıcı, bahçıvan veya güvenlik görevlisi çalıştırması durumlarında bina yönetimi risk analizi yaptırması zorunlu oluyor. Bina risk analizi kapsamına girebilmesi için bir çalışanının olması yeterli oluyor. Peki, bina yönetimi risk analizi nasıl yapılır?

Bina yönetimi nereye şikayet edilir?

Kat malikleri Genel Kurul toplantısında seçilen bina yöneticisinin kat maliklerine ve binaya karşı bazı sorumlulukları bulunuyor. Ancak bina yöneticisi görevlerini yerine getirmez ya da aksatır ise ne yapılabilir? Bina yönetimi nereye şikayet edilir?

Bina yönetimi nasıl yapılır?

Herhangi bir taşınmaz üzerinde sekiz ve sekizden fazla bağımsız bölüm var ise Kat Mülkiyet Kanunu'na göre bina yönetimi kurulması zorunlu tutuluyor. Bina yönetim kurulu kat malikleri tarafından seçilebiliyor. Peki, bina yönetimi nasıl yapılır?

Site yönetimi karar defteri nasıl yazılır?

Site yöneticisi tarafından belirlenen tarihlerde site yönetim toplantısı yapılıyor. Toplantıda alınan kararların site yöneticisi tarafından kayda geçmesi gerekiyor. Peki, site yönetimi karar defteri nasıl yazılır?

toki evleri yönetimi Haberi

toki evleri yönetimi


TOKİ konutlarının site yönetimleri meclis gündemine taşındı. Konu ile ilgili olarak soru önergesi hazırlayan Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, TOKİ'den tapusunu alan toplam Yurttaş sayısı ne kadar olduğunu ve site yönetimlerine bu yurttaşlardan giren olup olmadığını sordu.


Tüm önergesinde "Bilindiği üzere Başbakanlık TOKİ aracılığı ile konut üretmekte ve 10 yıllık vade ile Yurttaşlara satmaktadır. Konutların bir kısmı Yüksek Gelir gurubuna hitap etmekle birlikte önemli bir kısmı ise dar gelirli Yurttaşlara satılmaktadır." dedi.


TOKİ'nin bu konutları Satış vaadi sözleşmesi ile vadeli sattığı için tapuları vermediğini ve yasal olarak tüm konutların maliki görünen TOKİ'nin bu yerleşim alanlarında, site yönetimi oluşturduğunu dile getiren Tüm,  "Site Yönetimlerini kendi iştiraki olan Emlak Yönetim AŞ ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi KİPTAŞ iştiraki olan Boğaziçi Yönetim A.Ş arasında paylaştırmaktadır."...