20 / 05 / 2024

TOKİ evlerine ilgi büyük mü

TOKİ evlerine ilgi büyük mü

TOKİ Başkanı Ergün Turan: Şu anda bir 'seferberlik' gibi çalışıyoruz. Evi olmayan emeklilerimizin yüzünü güldürmek istiyoruz. Türkiye genelinde, başta konut sahibi olamamış büyüklerimizi ev sahibi yapmak için yoğun bir uğraş içindeyiz" dedi.

TOKİ evlerini kiraya vermek yasak mı?

TOKİ evlerine dair kuralardan sonra sorular hız kazanmaya başladı. Özellikle ödeme şekilleri ve TOKİ evlerinin kiraya verilip verilemeyeceği de sorgulanıyor. İşte “TOKİ evlerini kiraya vermek yasak mı?” sorusunun detaylar!

TOKİ evleri ne kadar zamanda teslim ediliyor?

TOKİ evlerine dair vatandaşlar pek çok soru yöneltmektedir. Özellikle evlerin teslim tarihi merak edilen konular arasında yer alıyor.

E-Devlet üzerinden TOKİ başvurusu nasıl yapılır? İşte 10 adımda TOKİ konut başvurusu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 81 ilde 250 bin konut yapılacağı müjdesi vermesinin ardından milyonlarca kişi TOKİ evlerine sahip olabilmek için başvuru hazırlığına girişti. Peki e-Devlet üzerinden TOKİ başvurusu nasıl yapılıyor? 10 adımda TOKİ başvurusunu anlattık.

Yeni evlerine kavuşan vatandaşlardan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür!

Kocaeli'de TOKİ 1 Milyonuncu Konut Anahtar Teslim Töreni" ile yeni evlerine kavuşan vatandaşlar Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür etti.

Pandemide taşınabilir yayla evlerine ilgi arttı!

Rize'de ahşap ustalığı işi yapan 60 yaşındaki Nesrullah Özdemir karavan tipi yayla ev üretimi yapıyor. Pandemide doğa ile iç içe yaşamak isteyen vatandaşlar bu evleri tercih ediyor. 

Kartal Yeşilyurt Apartmanı sakinleri yeni evlerine kavuştu!

Kartal'da bir yıl önce çöken ve 21 kişinin hayatını kaybettiği Yeşilyurt Apatmanı'nın bulunduğu sokakta kentsel dönüşüm kapsamında TOKİ'nin inşa ettiği 105 dairenin sahipleri evlerine taşınmaya başladı...

TOKİ'nin en çok ilgi gören projeleri!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından 67 şehirde başlatılan 50 bin sosyal konut kampanyasına 250 binden fazla başvuru geldi. Vatandaşların adeta akın ettiği TOKİ projelerinde o ilçeye tam 137 kat başvuru geldi. İşte TOKİ'nin en çok ilgi gören projeleri...

TOKİ'nin 50 bin konutuna yoğun ilgi! Banka şubeleri kilitlendi!

TOKİ'nin 67 ilde başlattığı 50 bin sosyal konut projesi kampanyasına vatandaşlardan yoğun ilgi geldi. Proje kapsamında son 2 güne girilirken Halkbank şubelerine 13 günde 250 bin kişi başvuru yaptı.

TOKİ'nin en çok ilgi gören kampanyaları!

TOKİ tarafından 67 şehirde başlatılan 50 bin sosyal konut kampanyasına 250 binden fazla başvuru geldi. Vatandaşların adeta akın ettiği TOKİ kampanyasında o ile tam 106 kat başvuru geldi. İşte TOKİ'nin en çok ilgi gören kampanyaları...

Adana Göl Mahallesi'nde 34 hak sahibi yeni evlerine kavuştu!

Adana Büyükşehir Belediyesi, TOKİ işbirliğinde Göl Mahallesi’nde hayata geçirilen projede 34 hak sahibi kura çekimi ile yeni evlerine kavuştu. 

Antalya'daki TOKİ evlerine balkon müjdesi!

Antalya Döşemealtı ilçesinde yer alan Çıplaklı TOKİ evlerine ilave balkon yapımı öngören ihale sözleşmesini imzaladı...

Konya Beyşehir TOKİ'ye yoğun ilgi!

TOKİ tarafından Konya Beyşehir ilçesinde hayata geçirilen toplu konut projesine ilgi arttı. 200 kişinin toplu konut için muhtarlığa başvuru yaptığı belirtildi.

TOKİ Kırşehir Boztepe Konutları'na yoğun ilgi!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ve Boztepe Belediyesi tarafından Kırşehir Boztepe Konutları'na vatndaşlar yoğun ilgi gösterdi. 112 kişinin başvuru yapması bekleniyor.

TOKİ evlerine ilgi büyük mü Haberi

TOKİ evlerine ilgi büyük mü

Başbakanlık Toplu Konut idaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, "Evi olmayan emeklilerimizin yüzünü güldürmek istiyoruz. Türkiye genelinde, başta konut sahibi olamamış büyüklerimizi ev sahibi yapmak için yoğun bir uğraş içindeyiz" dedi. 


TOKİ Başkanı Turan, TOKİ'nin, 250 lira taksitle satışa sunduğu konutlara emeklilerin yoğun ilgi gösterdiğini bildirdi. 

Ankara ve Malatya'da kura ile satışa çıkarılan konutlara başvuruların, ilk günlerde konut sayısını aştığını belirten Turan, "Evi olmayan emeklilerimizin yüzünü güldürmek istiyoruz. Türkiye genelinde, başta konut sahibi olamamış büyüklerimizi ev sahibi yapmak için yoğun bir uğraş içindeyiz" ifadesini kullandı. 


Satışa sunulan projelerde emeklilere yüzde 25 kontenjan ayrıldığını aktaran Turan, ayrıca talep örgütlenmesi modeli ile valilikler ve belediyeler üzerinden emeklilerin konut sahibi yapıldığını belirtti. 


Emeklilere yönelik konut projesinin yaklaşık 1,5 yıldır devam ettiğini ve ülkenin birçok yerinde bu çerçevede...