29 / 08 / 2024

toki finansman modelleri

toki finansman modelleri

Emekliler ve yoksullara konut için TOKİ daha aktif olacak. “Sukuk” gibi yeni finansman modelleri devreye girecek.

2023'te borçlanma limiti 4.5 katına çıktı! Kur farkının faturası 123 Milyar TL!

Sayıştay'ın 2022 Genel Uygunluk Bildirimi'ne göre; Hazine, kamu-özel işbirliği bütününde yap-işlet-devret ve benzeri finansman modelleri kapsamında verdiği garantiler için 2022 yılında ödediği fark 123,1 milyar lira oldu.

Kentsel dönüşümde finansman modelleri neden önemli? Beher metrekare pay senedi nedir?

Akcan Proje Yönetimi Genel Müdürü Mehmet Murat Akıncı, Kentsel Dönüşüm Finansman Modelitesi olarak beher metrekare pay senedini kaleme aldı. Peki beher metrekare pay senedi nedir? İşte o sorunun yanıtı...

Kanal İstanbul'a alternatif finansman modeli!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, çılgın proje olarak adlandırılan Kanal İstanbul için alternatif finansman modelleri geliştirildiğini dile getirdi.

Tasarrufa dayalı finansman sektöründen konut satışları için önemli adım!

Koronavirüs konut satışlarını bir süreliğine durma noktasına getirse de Türkiye’de konut satışları Haziran ayında yüzde 273 yükselerek 190 bin seviyelerine çıktı. Özellikle tasarrufa dayalı faizsiz finansman modelleri sundukları özel kampanyalar ile sektöre can suyu oluyor.

Emlak Katılım yıl sonuna kadar 40 şube açacak!

Finansman modelleri sunmak üzere çalışmalarına devam eden Emlak Katılım, İstanbul’daki beşinci şubesini Erenköy’de açtı. Emlak Katılım, Erenköy Şubesi ile açılan şube sayısını 16’ya çıkardı.

Kentsel dönüşüme yeni finansman modelleri gerekiyor!

GİSP tarafından düzenlenen ‘Kentsel Dönüşümde Yeni Finansman Modelleri’ konulu Yuvarlak Masa toplantısında, İstanbul’da beklenen deprem dolayısıyla gündemden düşmeyen Kentsel Dönüşüm konusu, yeni finansman modelleri yönüyle tartışıldı, somut çözüm önerileri sunuldu.

Gayrimenkul sektörü talep artışı için yeni politikalar istiyor!

Gayrimenkul sektörü, 2019 yılında yeni politikaların hayata geçirilmesini istiyor. Emlak Katılım Bankası'nın konumlandırılması, ilk konut edinimine sağlanan teşvikler, alternatif finansman modelleri gibi konular sektörün 2019'daki gündem maddelerini oluşturuyor.

Konutta bayram öncesi kampanyalar başladı!

Yüksek faiz kıskacıyla mücadele eden müteahhitler, bir yandan yeni projeler geliştiriyor bir yandan da alımı kolaylaştıracak finansman modelleri geliştirme derdinde. Her bütçeye uygun ödeme planıyla alıcıya ulaşmayı amaçlayan firmalar, bayram tatilinde de mesaiye yapacak.

Türkiye'deki gayrimenkul yatırımı, Avrupa'ya göre daha çok kazandıracak!

GYODER’in sektördeki birçok önemli değişikliğin mimarı olduğunu vurgulayan GYODER Başkanı Torun, "Sektörde değişim sürmeli. Finansman modeli olarak kullanılan Sat-Yap modeli sürdürülebilir olmadığı için tek alternatif olmaktan çıkarılmalı, yeni finansman modelleri geliştirilmeli" dedi.

Konuta erişim kolaylaşacak!

Dar gelirli vatandaşın ev sahibi olması için tüm imkanları seferber eden hükümet, yeni finansman modelleri yaratarak konuta erişimi kolaylaştıracak.

Kentlerin planlanması insanların kaderini de belirleyecek!

Forum İstanbul 2016’nın son oturumlarında kentsel planlama, değişim ve dönüşüm, ekonomik boyutlarıyla yeni finansman modelleri, kentleşmenin önündeki fırsat ve tehditler masaya yatırıldı.

Türk müteahhitlerine Çin ve Hindistan'a karşı rekabet desteği!

Türk Eximbank Genel Müdürü Hayrettin Kaplan, "Türk müteahhitlerinin Çin ve Hindistan gibi gelişmekte olan ülkelerin firmalarıyla rekabet edebilmesi amacıyla alternatif finansman modelleri geliştiriliyor." dedi.

Türk müteahhitlere Çin ve Hindistan'a karşı finansman desteği!

Türk Eximbank Genel Müdürü Hayrettin Kaplan, Türk müteahhitlerinin Çin ve Hindistan gibi gelişmekte olan ülkelerin firmalarıyla rekabet edebilmesi amacıyla alternatif finansman modelleri geliştirildiğini bildirdi.

toki finansman modelleri Haberi

toki finansman modelleri

Emekliler ve yoksullara konut için TOKİ daha aktif olacak. “Sukuk” gibi yeni finansman modelleri devreye girecek.


Seçim beyannamesinde sosyal projelere ağırlık veren AK Parti, özellikle konut problemini çözmek çalışmalarını hızlandıracak. Şu ana kadar on binlerce yoksulu ve dar gelirliyi ev sahibi yapan TOKİ'nin önemli rol üstleneceği projeler için yeni finansman modelleri devreye sokulacak. İşte atılması planlanan adımlar:


- "Kentsel Dönüşüm Alanları Strateji Belgesi" hazırlanıyor. Belgeyle afet riski yüksek alanlar, artı değer üretme potansiyeli yüksek alanlar ve projeden yararlanacak kişi sayısı gibi kriterler oluşturulacak.


- Yeni dönemin önceliklerinden biri alt gelir gruplarının ev sahibi olması. TOKİ, bu süreçte başrolü oynayacak. Ayrıca emekliler için aylık 250 TL bedelle, 240 taksitle konut edinme imkânı öngörüldü. TOKİ Başkanı Ergün Turan, "Anadolu'nun hemen hemen her yerinde 250...