24 / 05 / 2024

toki hattan kümbet ev

toki hattan kümbet ev

Harran Belediyesi ve TOKİ, sit alanının betondan temizlenmesi için ortak proje hazırladı Harran Belediye Başkanı Özyavuz: "Yıkılan binaların yerine kümbet ve kültür evleri yapacağız" dedi.

Giresun Kümbet Yaylası'nda acele kamulaştırma kararı!

Giresun İli Dereli İlçesi'nde Kümbet köyünde acele kamulaştırma yapılacak. Acele kamulaştırma kararı bugünki Resmi Gazete'de yayınlandı.

Muş 1071 Kümbet Camii'nin inşaatı yarım kaldı!

Muş Malazgirt'in en eski camilerinden olan ve yıkılarak yerine Selçuklu mimarisine uygun olarak yaptırılan 1071 Kümbet Camii’nin yarım kalan inşaatının tamamlanması için vatandaşlardan yardım beklendiği belirtildi.

Muş 1071 Kümbet Camii'nin kaba inşaatı tamamlandı!

Malazgirt Derneği ve Malazgirt Camilerini Yapma ve Yaşatma Derneği'nin organizasyonunda başlatılan çalışmalar neticesinde caminin kaba inşaatı bitti. Selçuklu mimarisine uygun olarak yaptırılan 1071 Kümbet Camii iki minareli olarak inşa edildi.

TOKi Bolu Kıbrıscık'taki 2 adet dairenin başvuruları bugün başladı!

TOKi Bolu Kıbrıscık projesindeki 2 adet dairenin başvuruları bugün başladı. Bolu Kıbrıscık 80 Konut Projesi kapsamında 2 adet B1 tipi teslime hazır stok konut 21 Mart-30 Haziran 2016 tarihleri arasında ek satış ve koşullarda açık satışa sunuluyor.

Şanlıurfa Harran'daki kümbet evler restore edilecek!

Tarihin ilk islam üniversitesinin bulunduğu, farklı mimarisiyle turizmin gözdesi Şanlıurfa'nın Harran ilçesinde ziyaretçiler, il Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nce bir kümbet evin restore edilmesiyle yapılacak otelde konaklayacak.

TOKİ Karaman Kırbağı emekli başvuru bedeli!

TOKİ Karaman Kırbağı emekli başvuru bedeli kapsamında 500 TL alınıyor. 9 bin 940 TL peşinat ile daire sahibi olunabilen projede başvurular T. Halk Bankası A.Ş. aracılığıyla yürütülüyor.

TOKİ Karabük Safranbolu başvuruları ne zaman 2015?

TOKİ Karabük Safranbolu'da 426 adet konut emekli kategorisinde satışa çıkıyor. Projede 329 TL taksitle ödeme yapılabiliyor. Peki TOKİ Karabük Safranbolu başvuruları ne zaman 2015?

TOKİ İzmir Kınık'ta dar ve orta gelirliler için konut yapacak!

Toplu Konut İdaresi TOKİ, Kınık’ta dar ve orta gelirli vatandaşlar için 275 konut inşa edecek. Şimdiden 380 kişinin başvuruda bulunduğunu belirten Belediye Başkanı Sadık Doğruer. “Kınık’ın değeri arttı.

TOKİ Karabük Emekli Konutları kura çekilişi!

TOKİ Karabük Emekli Konutları kura çekilişi 12 Şubat 2016 tarihinde gerçekleşecek. Fiyatların konut ihalesi yapıldıktan sonra belli olacağı projede başvurular devam ediyor.

TOKİ Karaman Kırbağı emekli başvuru dönemi!

TOKİ Karaman Kırbağı emekli başvuru dönemi için son gün 30 Aralık 2015. Ödeme planı doğrultusunda 240 ay vade imkanı sunan projede başvuru bedeli olarak 500 TL isteniyor.

TOKİ Karabük emekli kura başvuru şartları!

TOKİ Karabük'te yer alan 426 adet konutu satışa sunuyor. Projede yüzde 12 peşin alımlarda kalan tutar 180 ay vadelendiriliyor. İşte TOKİ Karabük emekli kura başvuru şartları...

TOKİ Karabük başvuru süreci yarın başlıyor!

TOKİ Karabük başvuru süreci yarın başlıyor. Emekliye özel olarak 426 konutun satışa çıkarılacağı projede kura satışları 12 Şubat 2016 tarihinde gerçekleşecek.

TOKİ Karabük Emekli Konutları başvuru tarihi!

Dairelerin 2+1 şeklinde dizayn edildiği TOKİ Karabük'te 426 adet konut için emekli kategorisinde talep toplanıyor. İşte TOKİ Karabük Emekli Konutları başvuru tarihi...

toki hattan kümbet ev Haberi

toki hattan kümbet ev

Dünyanın ilk İslam üniversitesi kalıntılarının da bulunduğu tarihi Harran ilçesinde, sit alanındaki beton yapıların yerine kümbet evler yapılacak.


Konik kubbeli evleri ve farklı mimarisiyle dikkati çeken tarihi ilçe, kente gelen ziyaretçilerin ilgisini çekiyor. Dünyanın ilk İslam üniversitesi kalıntılarının bulunduğu Harran'da, rasathane ve Emeviler döneminden kalma tarihi Ulu Camii de dikkat çekiyor.


Her yıl binlerce turiste ev sahipliği yapan ilçenin büyük bölümü sit alanı içerisinde yer alıyor.


Harran Belediyesi ve Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), sit alanının betondan temizlenmesi için ortak proje hazırladı. Bu kapsamda sit alanı dışına yapılacak toplu konutla kaçak yapılaşmanın önüne geçilmesi hedefleniyor. Tarihi alandaki 13 beton yapıyı yıkan belediye bunların yerine  topraktan kümbet ev yapacak.


Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kaçak yapı ve betonlaşmanın önüne geçmek...