04 / 05 / 2024

TOKİ karlılık

TOKİ karlılık

Konut üreten TOKİ en karlı Kamu İktisadi Teşebbüsleri'nden oldu. KİT'lerin karlılığı düşüşe geçip, zararları artarken kar edenlerin ilk sırasında TOKİ geldi. 7.1 milyar lira ile TOKİ ilk sırada yer alırken, birçok kit zarar etti. 

Sağlık Bakanı'ndan son dakika uyarısı! Hastanelerin yüzde 25'i kapanabilir!

Almanya Sağlık Bakanı Karl Lauterbach'dan son dakika uyarısı geldi. Hastanelerin yüzde 25'i kapanabilir... İşte konu ile ilgili son dakika detayları...

Dev bankanın genel müdüründen çarpıcı açıklama: Bankacılık artık en karlı 10 sektör arasında değil!

Türkiye’nin en büyük özel bankaları arasında yer alan Garanti BBVA Genel Müdürü Recep Baştuğ, sermaye karlılığı bakımından bankacılık sektörünün artık karlı 10 sektör arasında bulunmadığını söyledi.

İşten çıkarma dalgası yayılıyor! Dev banka karlılık hedefini tutturmak için binlerce çalışanını işten çıkaracak

Goldman Sachs 4 bine yakın kişiyi işten çıkarmayı planlıyor. ABD'nin en büyük bankalarından Goldman Sachs, karlılık hedeflerini tutturabilmek amacıyla 4 bine yakın çalışanını işten çıkarmayı planlıyor.

Bankacılık hisseleri tepe taklak oldu

Bankacılık hisseleri tepe taklak oldu. Karlılık rakamlarıyla dikkat çeken bankaların borsada işlem gören hisseleri yüzde 3,71 değer kaybetti. Bankacılık hisseleri önceki gün yüzde 8 yükselmişti.

TOKİ'den sahtecilik ve dolandırıcılık girişiminde bulunanlara suç duyurusu!

TOKİ yöneticilerinin isimlerini kullanarak "sahtecilik ve dolandırıcılık" girişiminde bulunan kişiler hakkında suç duyurusunda bulundu.

Ayasofya Balonculuk Hizmetleri Turizm Taşımacılık Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Ayasofya Balonculuk Hizmetleri Turizm Taşımacılık Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Ataşehir'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Şenol Gözütok tarafından kuruldu.

Aspendos Balonculuk Hizmetleri Turizm Taşımacılık Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Aspendos Balonculuk Hizmetleri Turizm Taşımacılık Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Ataşehir'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Şenol Gözütok tarafından kuruldu.

TOKİ'den 'sahtecilik ve dolandırıcılık' açıklaması!

TOKİ, isminin kullanılarak “Konut tapu işlemleri ve diğer detaylar adı altında vatandaşlarımızdan 2 bin TL para talep edildiği“ şeklinde “sahtecilik ve dolandırıcılık” girişimlerine ilişkin açıklama yaptı...

Martı GYO'nın operasyonel karlılığı yüzde 700,44 arttı!

Martı Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın faaliyet geliri yüzde 139,78 ve operasyonel karlılığı (FAVÖK) yüzde 700,44 oranında artış gösterdi...

Martı GYO'nun operasyonel karlılığı yüzde 338,56 arttı!

Martı Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın geçen yıla göre, faaliyet geliri yüzde 171,15, operasyonel karlılığı (FAVÖK) yüzde 338,56 oranında artış gösterdi...

Mt Hafriyat Taşımacılık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mt Hafriyat Taşımacılık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Ahmet Tok tarafından kuruldu.

Aktim Ticaret ve İş Merkezi yüksek karlılık sunuyor!

Tem Otoyolu Hadımköy gişelerine 2 dakika uzaklıkta bulunan Aktim Ticaret ve İş Merkezi yüksek karlılık sunuyor. Bilgiçler Yapı güvencesiyle yükselen proje birçok iş kolunu buluşturuyor.

Park Mavera 3 satılık daire!

Makro İnşaat ve TOKİ Ortaklığı tarafından hayata geçirilen Park Mavera 3 projesi 723 daireden meydana geliyor.Park Mavera 3 satılık daire fiyatları 213 bin TL'den başlıyor.

TOKİ karlılık Haberi

TOKİ karlılık

Sözcü Gazetesi yazarı Ali Ekber Ertürk'ün haberine göre, TBMM'ye sunulan Sayıştay raporunda, TCDD 2.5 milyar, BOTAŞ 2.4 milyar, EÜAŞ 1.6 milyar, Şeker Fabrikaları ise 1.3 milyar liralık zararlar ile yer alıyor. Rapora göre, TOKİ 7.1 milyar, TPAO 5.7 milyar, Eti Maden İşletmeleri 3.3 milyar lira ile kar eden kuruluşlar arasında yer alıyor. 

Zarar eden KİT'ler arasında madencilik faaliyetleri yer alıyor. TTK Kozlu, Amasra, Armutçuk, Karadon ve Üzülmez İşletmeleri seneyi, milyonlarca lira zararla bitirdi. 2017 yılında 565.5 milyon lira kar eden TRT, 2018 yılında karını neredeyse sıfıra indirdi ve sadece 10.6 milyon lira kar elde etti. TÜRKSAT ise karını katlayan kuruluşlar arasında yer alıyor. 

ZARARINI ARTIRANLAR 

Bir önceki dönemde zarar eden ve  yeni dönemde de zararı katlayan KİT kuruluşları da şunlar: 

TCDD: 2017de 2...