06 / 05 / 2024

toki konut standartlarını yükseltti

toki konut standartlarını yükseltti

Erbakan Üniversitesi Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tahsin Karabulut, "Önceden insanlar, 'başımı sokacak bir evim olsun yeterli diyordu. TOKİ'nin yaptığı konutlar bu beklentiyi yükseltti" dedi..

TOKİ sosyal konut projeleri konut fiyatlarını ne zaman düşecek? İşte konut fiyatlarına dair detaylar!

TOKİ kapsamında gerçekleşecek olan 81 ildeki sosyal konut projesinin konut fiyatlarını ne zaman düşüreceği merak konusu oldu.

TOKİ'nin hangi ilde konut sattığını nasıl öğrenebilirim?

T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) hangi ilde konut satışının olduğunu nasıl öğrenebilir? İşte yanıtı...

TOKİ 50 bin konut Isparta Çünür kura sonuçları!

TOKİ 50 bin konut Isparta Çünür kura sonuçları haberimizde yer alıyor. Projede toplam 300 adet konut bulunuyor.

TOKİ 50 bin konut Aydın başvuruları!

TOKİ 50 bin konut Aydın başvuruları ile ilgili merak edilen detaylar haberimizde yer alıyor. TOKİ, Aydın 50 bin konut projesinde 215 adet konut bulunuyor.

TOKİ 50 bin konut Bartın 2019!

TOKİ 50 bin konut Bartın kampanyasında talep toplama dönemi başladı. Peki TOKİ Bartın 2019 fiyatları ne kadar? TOKİ Bartın 2019 başvuru ücreti ne kadar? İşte TOKİ 50 bin konut Bartın 2019 detayları...

TOKİ ile 140 bin konut dönüştü!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda milletvekillerinin yönelttiği soruları yanıtlayan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum TOKİ ile 140 bin konut dönüştüğünü söyledi.

12 adımda konut satın almak!

Konut satın almak isteyenler birçok soruya cevap aramadan yola koyulmak istemiyor. İşte 12 adımda konut satın almak...

Yeni Zelanda konut fiyatlarının en çok arttığı ülke oldu!

Küresel Konut İzleme Raporu'nun 2016 üçüncü çeyrek sonuçları açıklandı. Dünyada konut fiyatlarının en çok arttığı ve en çok azaldığı ülkeler sıralandı. Türkiye ise 2016'da 11 sıra gerileyerek en fazla artan 18'inci ülke oldu.

Yapı Kredi Koray Ankara Çankaya Projesi Ocak ayı konut satışını açıkladı!

Yapı Kredi Koray Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan açıklamada Yapı Kredi Koray Ankara Çankaya Projesi Ocak ayı konut satışını açıkladı.

Yıllık konut ihtiyacının 3 katı konut inşa ediliyor!

Kıbrıs Türk İnşaat Taşeronları Birliği Başkanı Osman Amca, inşaat sektöründeki gelişmelerin endişe verici boyutlara ulaştığını, yıllık konut ihtiyacının üç katı konut yapıldığını söyledi.

Vatandaşlık hakkı yabancıya konut satışını ikiye katlar!

En az 1 milyon dolar tutarında taşınmaz alanların Türk vatandaşlığı kazanmasının gayrimenkul sektörüne hareketlilik getirmesi, son yıllarda 5 milyar dolar düzeyinde seyreden yabancıya konut satışını kısa sürede ikiye katlaması bekleniyor.

Yabancıya vatandaşlık hakkı, konut piyasasını olumlu etkileyecek!

Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ağaoğlu: "Yabancıya vatandaşlık hakkı verilmesi konut piyasasını olumlu yönde etkileyecek. Döviz kurunda istikrarsızlık yaşadığımız bu dönemde böyle bir yasa çıkarılması çok yerinde bir karar" dedi.

Şimdi konut almanın tam zamanı!

Kredi faizlerinin düşüklüğü ve uygun ödeme koşulları ev sahibi olmak isteyenlere ve yatırımcılara büyük bir fırsat sağlıyor. Prime Property Gayrimenkul Danışmanlığı Ortaklarından Fırat Sezginsoy, koşullar göz önüne alındığında konut almanın tam zamanı olduğunun altını çiziyor.

toki konut standartlarını yükseltti Haberi

toki konut standartlarını yükseltti

Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tahsin Karabulut, "Önceden insanlar, 'başımı sokacak bir evim olsun yeterli diyordu. TOKİ'nin yaptığı konutlar bu beklentiyi yükseltti" dedi. 


Karabulut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üniversite olarak TOKİ konutlarında yaşayanlarla, "TOKİ Kentsel Dönüşüm Projesi Konutları Müşteri Memnuniyeti Araştırması" yaptıklarını söyledi. 

Araştırmada, TOKİ'nin kentsel dönüşüme olan katkısını görmenin yanı sıra, konutlarda yaşayanların beklentilerinin de ölçüldüğünü belirten Karabulut, "TOKİ, şehirlerin estetik görünümünü değiştirdi. Konut ihtiyacı konusunda vatandaşa farklı bir anlayış kazandırdı. Araştırmamızda, bu konutlarda yaşayan insanların beklentilerini ölçmeye çalıştık" ifadelerini kullandı. 


Karabulut, araştırmamıı analizinde konut kullanıcılarının çağdaş kent yaşamının gerektirdiği faktörleri önemsediği sonucuna ulaşıldığını dile getirdi. 


Alt gelir grubu ve dar gelirliler için başlatılan toplu konut hamlesinin gecekondu yapılarını ve kooperatif mağdurlarını azalttığını vurgulayan Karabulut,...