19 / 05 / 2024

toki konutlarını kiraya vermek yasal mı

toki konutlarını kiraya vermek yasal mı

Trabzon'un Akçaabat ilçesinde dar gelirli aileler için yaptırılan konutları kiraladıkları veya amacı dışında kullandıkları belirlenen 111 hak sahibinin satış sözleşmeleri feshedildi, dairelerdeki eşyalar boşaltıldı

AKTOB Başkanı: Kayıt dışı ve fahiş fiyatlarla konutların kiraya verilmesinde özellikle mücadele ettik!

Akdeniz Turistik Otelciler Birliği (AKTOB) Başkanı Kaan Kavaloğlu, turizm sektörüne ilişkin değerlendirmelerde bulundu. AKTOB Başkanı Kavaloğlu, kayıt dışı ve fahiş fiyatlarla konutların kiraya verilmesinde özellikle mücadele ettiklerini söyledi.

Kiralık dairelerde açık artırma dönemi başladı! Ev sahipleri, konutlarını  ‘açık artırma’ usulüyle kiraya çıkarıyor!

Antalya’ya yerli ve yabancı göçü tüm hızıyla sürerken, fahiş kira yükselişlerinin önü kesilemiyor. Kent merkezindeki pek çok semtte kiralık konut sıkıntısı yaşanırken, bazı mülk sahipleri de konutlarını ‘açık artırma’ usulüyle kiraya çıkartmaya başladı.

Kemal Kılıçdaroğlu: Depremzedelere TOKİ konutlarını ücretsiz vereceğiz!

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, vatandaşlarıma sözüm sözdür diyerek,  depremzedelere TOKİ konutlarını ücretsiz vereceklerini söyledi.

TOKİ deprem konutlarının ödeme şartları belli oldu! TOKİ konutlarının ödemesi nasıl olacak?

Deprem sonrası TOKİ'nin inşa edeceği deprem konutlarının ödeme şartları belli oldu. İşte detaylar...

Sinop'ta selzedeler için inşa edilen TOKİ konutlarının yüzde 95’i tamamlandı!

Sinop'un Ayancık ilçesinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından selzedeler için hayata geçirilen konutların yüzde 95'lik kısmı tamamlandı.

Edirne Keşan'daki TOKi konutlarının akıbeti TBMM'de!

Edirne'nin Keşan ilçesinde inşa edilen TOKİ konutlarının akıbeti meclis gündemine taşındı. CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, konuya ilişkin soru önergesi verdi. 

Edirne Keşan'daki TOKİ konutlarının akıbeti Meclis gündeminde!

Edirne'nin Keşan ilçesindeki TOKİ konutlarının akıbeti Meclis gündemine taşındı. CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, konuya ilişkin soru önergesi verdi. 

TOKİ en ucuz konutlarını satışa çıkardı!

Bu zamana kadar binlerce kişiyi ev sahibi yapan TOKİ, Türkiye'nin çeşitli şehirde bulunan en ucuz konutlarını satışa çıkardı. Üstelik fiyatları ise 131 bin liradan başlayan fiyatlarla satılıyor.

Amasya Taşova TOKİ Konutları'nın inşaatı tamamlanıyor!

Amasya Taşova'da Tekel depoları ile Kapalı Spor salonu arasında, 158 Adet Konut ve 1 Adet Ticaret Merkezi İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi yapım işi kapsamında yapılan 500 takvim günü içinde tamamlanması planlanan TOKİ konutları inşaatı sürüyor.

Konya Selçuklu'da inşaatı duran TOKİ konutlarının akıbeti meclis gündeminde!

Konya ili Selçuklu ilçesinde inşaatı duran TOKİ konutlarının akıbeti meclis gündemine taşındı. CHP'li Yalım konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Murat Kurum Elazığ'daki TOKİ konutlarını inceledi!

Elazığ'da 6.8 büyüklüğündeki depremden sonra hayatlarını kaybedenlerin yakınlarına verilecek TOKİ konutlarını, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum inceledi...

Şırnak halkı TOKİ Konutları'nın teslim edilmesini istiyor!

Şırnak’ta 4 yıl önce TOKİ tarafından başlatılan kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor. CHP Şırnak Merkez İlçe Başkanı Osman Yeren, konutların bir an önce bitirilerek hak sahiplerine verilmesini talep etti.

TOKİ konutları kiraya verilebilir mi? 

TOKİ'nin hayata geçirdiği konutların hak sahipleri için düzenlenen çekilişler devam ediyor. TOKİ'den konut sahibi olanlar evlerini kiraya verebilir mi? 

toki konutlarını kiraya vermek yasal mı Haberi

toki konutlarını kiraya vermek yasal mı

Trabzon'un Akçaabat ilçesinde Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca (TOKİ) dar gelirli aileler için yaptırılan konutları amacına uygun kullanmadıkları veya kiraladıkları belirlenen 111 hak sahibinin satış sözleşmeleri feshedildi, daireler tahliye edildi.


Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü ile TOKİ arasında imzalanan protokolle uygulanan "Sosyal Konut Projesi" kapsamında Yıldızlı Mahallesi'nde inşaatı tamamlanan 396 konutun hak sahiplerine tesliminin ardından bazı dairelerde oturulmadığı, bazılarının amacı dışında kullanıldığı veya kiraya verildiği belirlendi.


Bunun üzerine 111 hak sahibinin sözleşmeleri feshedilerek dairelerinin boşaltılması kararlaştırıldı. Valiliğin kararıyla polisler eşliğinde mahalleye gelen zabıta görevlileri, çilingir yardımıyla kapılarını açtıkları dairelerdeki eşyaları boşalttı.


Zabıta görevlilerinin tahliye ettiği konutların bazılarının eşyalı, bir kısmının ise hiç kullanılmadığı ve boş olduğu gözlendi.


- "Daireleri boşaltma kararını yerinde buluyorum"


Mahalle sakinlerinden Yeter Yıldız (68), AA muhabirine yaptığı açıklamada, sosyal konutların çok...