01 / 05 / 2024

TOKİ konutlarının yapım süreci

TOKİ konutlarının yapım süreci

HDP Bingöl Milletvekili Hişyar Özsoy, İnönü Mahallesi’nde yapılan TOKİ konutlarındaki yaşanan sorunları, soru önergesi ile meclise taşıdı. Soru önergesinde, TOKİ konutlarının yapım sürecinde ve sonrasında yaşanan sıkıntıları dile getirdi.

Adıyaman’da deprem konutlarının inşası bitmek üzere

Adıyaman'da depremzedeler için inşa edilen kalıcı konutların yapımı devam ediyor. TOKİ'nin özenle ve detaylı çalıştığı Örenli Mahallesi'nde yapımı tamamlanan iki yüz kırk konut Cumhuriyet’in 100. yılında hak sahiplerine teslim edilecek.

Malatya Valisi Ersin Yazıcı, ilk deprem konutlarının teslim tarihi için kasım ayını işaret etti!

Malatya Valisi Ersin Yazıcı, kentte meydana gelen depremden sonra inşa edilen konutların Kasım ayında teslim edileceğini belirtti. İşte detaylar...

Suudi Arabistan'daki King Khalid Uluslararası Havalimanı'nın yapımı IC İçtaş İnşaat'a emanet!

Suudi Arabistan King Khalid Uluslararası Havalimanı’nın mühendislik ve yapım ihalesini kazanan şirket IC İçtaş İnşaat oldu. İşte proje ile ilgili ayrıntılar...

Şanlıurfa'daki kalıcı konutlar için ilk kazma bugün vuruldu!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği Şanlıurfa'nın Birecik ve Eyyübiye ilçelerinde kalıcı konutların yapımına başlandığını açıkladı.

Kemal Kılıçdaroğlu: Depremzedelere TOKİ konutlarını ücretsiz vereceğiz!

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, vatandaşlarıma sözüm sözdür diyerek,  depremzedelere TOKİ konutlarını ücretsiz vereceklerini söyledi.

Depremde ruhsatlı binalardaki yıkım yapım ve denetim hatalarını işaret ediyor! 

İnşaat Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Hasan Aksungur, imarlı bölgelerdeki ruhsatlı binalarda meydana gelen yıkımların, yapım ve ruhsatlandırma aşamalarında hataları işaret ettiğini dile getirdi. İşte ayrıntılar...

Tekirdağ Büyükşehir kentsel dönüşüm konutlarının yapımı için ihaleye çıkıyor! 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanlığı kentsel dönüşüm konutları kapsamında 4 normal katlı 2 adet binanın yapımı için ihaleye çıkıyor.

İzmir Gaziemir Aktepe 2. Etap'ın yapımına başlanıyor! İhalesi gerçekleştirildi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Gaziemir Aktepe Emrez Kentsel Dönüşüm Alanı’nda 2'nci etabın yapım ihalesini de gerçekleştirdi ve sonuçlandırdı. Gaziemir Aktepe 2. Etap'ın yapımına böylece start verildi...

Bakan Murat Kurum açıkladı! İklim dostu yeşil binaların yapımına öncelik verilecek!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, yaptığı açıklamada su kaynaklarını koruyacak ve atık su miktarını azaltacak iklim dostu yeşil binaların yapımına öncelik verilmesi ve bu kapsamda teşviklerin artırılmasını karar verdiklerini dile getirdi.

Malatya Doğanyolu'da deprem konutlarının yüzde 80'i tamamlandı!

Malatya Doğanyolu'nda inşa edilen deprem konutlarının yapımı hızla devam ediyor. AK Parti Malatya Milletvekilleri Ahmet Çakır ve Hakan Kahtalı, deprem konutlarında son durum hakkında bilgi aldı. 

Elazığ'daki deprem konutlarının yapımı tamamlanıyor!

24 Ocak'ta Elazığ'da meydana gelen deprem sonrasında evlerini kaybeden vatandaşlar için inşa edilen deprem konutlarının yapımı tüm hızıyla devam ediyor.

Giresun Dereli'deki konutların yapımı tamamlandı!

Geçtiğimiz sene Giresun'da meydana gelen sel felaketi nedeniyle kentte çok sayıda ev yıkılmış vatandaşlar evsiz kalmıştı. TOKİ tarafından inşa edilen konutların yapımı büyük oranda tamamlandı. 

Elazığ'da deprem konutlarının inşaatı tam gaz!

24 Ocak 2020'de Elazığ'da meydana gelen deprem sonrasında depremzedeler için inşa edilen deprem konutlarının yapımı tüm hızıyla devam ediyor. Depremzedeler yeni konutları hakkında açıklamalarda bulundu. 

TOKİ konutlarının yapım süreci Haberi

TOKİ konutlarının yapım süreci

Özsoy, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce tarafından cevaplandırılmasını istediği soru önergesinde, TOKİ konutlarının yapım sürecinde ve sonrasında yaşanan sıkıntıları dile getirdi.


Özsoy, “2012 yılı itibariyle Bingöl ili merkez ilçesi İnönü Mahallesi’nde kentsel dönüşüm kapsamında yapımına başlanan ve yapımını TOKİ’nin üstlendiği 1971 yılı deprem konutlarının hak sahiplerinin çeşitli mağduriyetlere maruz kaldığı tespit edilmiştir.


2015 yılının Temmuz ayında anahtar teslimi yapılması planlanmış, ancak anahtar teslim 15 Ekim 2015’e ertelenmiştir. Fakat bu tarihte de teslimat yapılmamıştır. Yapılan araştırmalara göre, TOKİ’nin yaptığı kentsel dönüşüm projelerinde ha sahiplerine yapılan kira yardımının Bingöl ilinde yapılmadığı bilgisine ulaşılmıştır” dedi.


Özsoy, soru önergesinde şu ifadelere yer verdi:

“Bingöl’de ortalama 600 TL olan kira bedeli hak sahiplerine ödenmediğinden bu 3 yıllık süre zarfında hak sahibi başına 21 bin 600 TL olmak...