01 / 05 / 2024

TOKİ mahalle konseptine uygun konutlar

TOKİ mahalle konseptine uygun konutlar

TOKİ, proje kapsamında 2016 yılında Gaziantep, Manisa, Şanlıurfa, İstanbul Başakşehir, Çankırı, Hatay, Konya ve Adana illerinde "mahalle" konseptine uygun 60 bin konut üretecek.

Akıllı mahalle ne?

TOKİ'nin 100 bin sosyal konutu ve Kanal İstanbul çevresindeki yeni şehir akıllı mahalle konseptinde inşa edilecek. Peki akıllı mahalle ne?

Erdoğan Tok: Kentsel dönüşümün önünü açtık!

Kökçüoğlu ve Unkapanı Mahallelerine yapılan ziyarette mahalle sakinleri ile sohbet eden Başkan Erdoğan Tok, bölge halkının lehine ve yararına emsal kararlarla kentsel dönüşümün önünü açtıklarını söyledi. 

Mahalle konseptine geçmek lazım!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "Mahalle konseptine geçmek lazım yavaş yavaş. Artık kendi kimliğimizden de kopmaya başladık. 80 katlı bir yapı içerisinde oturan insanlar, asansöre bindiklerinde 'merhaba' demiyorlar." dedi.

15 bin konutluk mahalle geliyor!

Emlak Konut tarafından düzelenen 7 İklim 7 Bölge Ulusal Mimari Kentsel Tasarım Fikir Yarışması’nda ödüller sahiplerini buldu.TOKİ Başkanı Turan, "Mahalle kurgusu ile yaklaşık 15 bin konutun hayata geçmesini planlıyoruz" dedi. 

Ergün Turan: Kayabaşı'nda mahalle kültürü canlanıyor!

TOKİ Başkanı Ergün Turan, toplumda dayanışma kültürünü yaşatma arzusunun olduğunu, mahalle konseptinde projeler geliştirdiklerini söyledi.

TOKİ Ardahan Yeni Mahalle 3. Etap'ta kuralar çekildi!

TOKİ tarafından kentsel dönüşüm kapsamında inşa edilen Ardahan Yeni Mahalle 3. Etap Konutları'nın kurası çekildi. Daireler hak sahiplerine teslim edildi.

TOKİ'den Arnavutköy'e 5 etaplı mahalle konsepti!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, OKİ tarafından inşa edilen “Arnavutköy Belediyesi Yönetim Merkezi” şantiye alanına giderek mahalle konseptinde, 5 etaptan oluşan proje hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Kartallife'ta teslimler 2017’nin sonunda!

STCA Gayrimenkul’un, Kartal Atalar’daki ikinci projesi Kartallife’ın inşaat ve satışı başladı. 104 daireden oluşan 60 milyon liralık proje, mahalle konseptine butik bir anlayış getiriyor.

TOKİ Kuzey Ankara projesinde mahalle kültürü yansıtılacak!

TOKİ Başkanı Turan, Kuzey Ankara Girişi Kentsel Dönüşüm Projesi’nde yapımı devam eden inşaatlarda incelemelerde bulundu. Turan, proje ile esnafla konut sahiplerinin iç içe bulunduğu geleneksel mahalle kültürünün yansıtılacağını söyledi.

TOKİ, Romanlara mahalle kültüründe konutlar inşa edecek!

64. Hükümet Programı’nda da yer alan Roman vatandaşlarının sorunlarının çözümüne yönelik taslak çalışma büyük ölçüde tamamlandı. TOKİ, Romanlar’ın yaşam tarzlarına uygun mahalle kültüründe konutlar yapacak.

TOKİ mahalle kültürünü içeren şehirler kuracak!

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, gayrimenkul sektöründeki iş adamlarına yeni stratejilerini İTO'da açıkladı. Turan, kentleşmedeki politikalarını, "Yatay mimariye uygun, yöresel öğeler ve mahalle kültürünü de içeren şehirler kurmak" şeklinde özetledi.

İlkadım’ın geleceği kentsel yenileme ile değişecek!

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok mahalle buluşmaları kapsamında Fevzi Çakmak Mahallesi sakinleri ile bir araya geldi. İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, yerinde dönüşüm çalışmalarının İlkadım’ın çehresini önemli ölçüde değiştireceğini belirtti.

Taşoluk TOKİ mahalle parkları hizmete açıldı!

Sazlıbosna, Baklalı, Dursunköy, Yeniköy ve son olarak Taşoluk TOKİ de modern mahalle parkı, Arnavutköy Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğünce yapılarak, vatandaşların kullanıma açıldı.

TOKİ mahalle konseptine uygun konutlar Haberi

TOKİ mahalle konseptine uygun konutlar

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), "Yeni Yerleşimler Yenilenen Şehirler" projesi kapsamında, 2016 yılında Gaziantep, Manisa, Şanlıurfa, İstanbul Başakşehir, Çankırı, Hatay, Konya ve Adana'da 60 bin konut üretecek.


TOKİ, proje çerçevesinde şehirlere, kent kimliği ve merkezi unsurlarla sıkı bağları olan, halkın beklentilerine yanıt veren, güçlü fiziki ve sosyal altyapısı bulunan yeni yerleşim alanları kuruyor.


"Yeni Yerleşimler Yenilenen Şehirler" projelerini aşamalı olarak hayata geçirecek olan idare, 2016’da 60 binin üzerinde yeni konut üretecek. "Konut talebi, deprem riski, kentsel dönüşüm ve kentleşme oranı", projenin dört ana unsuru olarak belirlendi.


Gaziantep’e 50 bin konut


Projenin ilk adımı, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde, Gaziantep Kuzey Şehir Projesi'yle atılıyor.


Toplam 8,5 milyon metrekare alan üzerine projelendirilen 50 bin konutluk Gaziantep Kuzey Şehir, bu büyüklükte bir sosyal konut alanında, uygulaması tek...