05 / 07 / 2024

toki park kayaşehirin mimarı kim

toki park kayaşehirin mimarı kim

Yüksek Peyzaj Mimarı Yrd. Doç. Dr.Oktan Nalbantoğlu, kent kimliğinin sürdürülebilmesi için, kentin doğal çevresi, tarihsel süreçte kazandığı kültürel ve mimari miras ile ekolojik planlama anlayışının temel alınması gerektiğini vurguluyor.

TOKİ, İstanbul Kayaşehir'deki 2 bin 450 sosyal konutun teslimlerine başladı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından İstanbul Kayaşehir'de 4 etap olarak hayata geçirilen 2 bin 450 sosyal konutun teslimleri başladı.

TOKİ, Park Mavera 3'te satılan 61 konutun fon dağıtımını gerçekleştirdi!

TOKİ tarafından Park Mavera 3 projesi kapsamında gayrimenkul sertifikası sahiplerine 61 adet konutun satışından elde edilen 55.998.928,63 TL'nin dağıtım işlemi gerçekleştirildi...

TOKİ, Park Mavera 3 için ihraç ettiği gayrimenkul sertifikalarını ödedi!

TOKİ tarafından Park Mavera 3 projesi kapsamında ihraç edilen TRNTOKI00011 ISIN kodlu Gayrimenkul Sertifikalarının tali ediminde konutların satışından elde edilen fon ve fonun getirisi, yatırım kuruluşlarının hesaplarına aktarıldı...

Kayaşehir - Olimpiyat Parkı Tramvay Hattı imar planı askıda!

Başakşehir İlçesi, Kayaşehir - Olimpiyat Parkı Tramvay Hattı Projesi'ne ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 22.07.2016 tasdik tarihli Nazım ve Uygulama İmar Planı tadilatı askıya çıkarıldı.

TOKİ İstanbul Kayaşehir 2019 projesi 26 soruda tüm detaylarıyla!

TOKİ Kayaşehir 2019 projesi nerede? TOKİ Kayaşehir 2019 projesinde kaç daire var? TOKİ Kayaşehir 2019 fiyatları ne kadar? TOKİ Kayaşehir 2019 başvuruları ne zaman bitecek? TOKİ Kayaşehir 2019 kura çekilişi ne zaman? İşte TOKİ İstanbul Kayaşehir 2019 projesi 26 soruda tüm detaylarıyla...

TOKİ İstanbul Kayaşehir 2019 projesi tüm detaylar!

TOKİ İstanbul Kayaşehir 2019 projesi tüm detaylar haberimizde yer alıyor. Projede yer alan konut tipleri 2 oda 1 salon ve 3 oda 1 salon olarak tasarlandı.

Ataköy sahilindeki dev arazi TOKİ park olacak!

TOKİ, Ataköy’de mülkiyeti kendisine ait olan 60 bin metrekarelik Baruthane arazisinin imar planını iptal ederek halka açık park yapacak.

Ataköy sahili TOKİ Park oluyor!

Ataköy sahilindeki tarihi Baruthane binalarının bulunduğu yaklaşık 60 dönümlük arazi, İBB ve TOKİ işbirliğiyle TOKİ Park olacak. İhalesi iptal edilen bu alanın halka açık bir park olması kesinleşti.

TOKİ İstanbul Kayaşehir başvuruları bugün sona eriyor!

TOKİ İstanbul Kayaşehir 605 konut projesinde başvurular bugün itibariyle sona eriyor. Projede yer alan dairelerin fiyatları 160 bin TL'den başlıyor.

TOKİ'nin Kayaşehir Konutları görücüye çıktı!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) İstanbul Kayaşehir'de orta gelirli vatandaşlar için inşa edilen 605 yeni konutu kura yöntemiyle satışa çıkardı. 

TOKİ İstanbul Kayaşehir başvuruları 2 Nisan'da başlıyor!

TOKİ'nin İstanbul Kayaşehir'de hayata geçirdiği 605 konut için başvuru dönemi 2 Nisan'da başlıyor. Projeden 160 bin TL'ye konut sahibi olmak mümkün.

TOKİ'den Kayaşehir'e 868 yeni konut!

Orta gelir seviyesindeki vatandaşların konut sahibi olabilmesi amacıyla, TOKİ İstanbul Kayaşehir 22'nci Bölge Projesi hayata geçiriliyor. 

Ataköy Baruthane 'TOKİ Park' oluyor!

Ataköy sahilindeki tarihi Baruthane binalarının bulunduğu yaklaşık 60 dönümlük arsa, İBB ve TOKİ işbirliği ile "TOKİ Park'a" dönüştürülüyor...

toki park kayaşehirin mimarı kim Haberi

toki park kayaşehirin mimarı kim

TOKİ Dergi'de yer alan habere göre, TOKİPARK Kayaşehir projesini tasarlayan Yüksek Peyzaj Mimarı Yrd. Doç. Dr. Oktan Nalbantoğlu, günden güne aynılaşarak kimliksizleşen şehirlerin, mekân ve kent üzerine düşünen insanların ortak kaygısı olduğunu belirterek, yönetimlerin ve ilgili meslek disiplinlerinin, “ekolojik planlama temelinde kent kimliğinin sürdürülmesi” bilinciyle hareket etmesi gerektiğini söylüyor.

Yalnızca imar planıyla biçimlendirilen şehirlerin kimliksizleştiğini söylüyorsunuz. Peki, kimlikli kentten ne anlamamız gerekiyor? Bu bağlamda şehircilik kavramını nasıl yorumlamalıyız?
Kentlerdeki kimlik sorunu tartışılırken, doğal ve yapay çevresel özelliklerin yanında, toplumun sosyo-kültürel özelliklerinin de ele alınması gerekiyor. Doğal çevre verilerini, topoğrafik durum, iklim koşulları, su öğesi, bitki varlığı, jeolojik ve jeomorfolojik durum ile genel konum oluşturuyor. Bu faktörlerin farklılığıyla kentler birbirinden ayrılarak özgünleşiyor. Doğal çevre verilerinin iyi bir şekilde analiz edilmesi, iyileştirilmesi...