27 / 04 / 2024

TOKİ, İstanbul Kayaşehir'deki 2 bin 450 sosyal konutun teslimlerine başladı!

TOKİ, İstanbul Kayaşehir'deki 2 bin 450 sosyal konutun teslimlerine başladı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından İstanbul Kayaşehir'de 4 etap olarak hayata geçirilen 2 bin 450 sosyal konutun teslimleri başladı.



Dar gelirli vatandaşları konut sahibi yapmaya devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından İstanbul Kayaşehir'de 4 etap olarak inşa edilen toplam 2 bin 450 sosyal konutun teslimleri resmen başladı.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından konu ile ilgili olarak yapılan yazılı açıklamaya göre, TOKİ, Türkiye genelinde 50 bin ve 100 bin sosyal konut projesi kapsamında teslim edilmiş olan konutlara ilave olarak İstanbul Başakşehir Kayaşehir'de de konut teslimlerini sürdürüyor. 

Millet bahçesi ve şehir hastanesi yakınında, yatay ve özgün mimariyle hayata geçirilen, yeşil alanlara, çocuk oyun alanlarına, kapalı otoparklara ve bunlar dışında pek çok sosyal donatı alanına da sahip Kayaşehir Sosyal Konut Projesi'nin 794 konutluk 2. etabının teslimlerinde de sona gelindi.

Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre teslim günleri gelen vatandaşlar, bankadaki işlemlerini tamamladıktan sonra Toplu Konut İdaresi Başkanlığı konut teslim ofisine uğrayarak yeni konutlarının anahtarlarını teslim aldı.

Yaptığı açıklamada konutlarına kavuştukları için duydukları mutluluğa değinen vatandaşlardan Tuğçe Balarban, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı kuralarına son saniyelerde katıldığını dile getirerek, "Bize teslim edilen evi gezdik. Konutumuzda bazı ufak tefek pürüzler vardı fakat bunu da çok sıcakkanlı davranarak, hemen not ederek yapabileceklerini dile getirdiler. Bu konuda bize çok yardımcı oldular. Herkese çok teşekkür ediyoruz. Umarım bu şekilde bu projeler devam eder." dedi.

Habip Alp de yaptığı açıklamada "Allah devletimize zeval vermesin. Bizlere böyle bir olanak sağladı. Bir hayaldi bizim için konut sahibi olmak. Gelirken kapalı otoparkı da gördüm, açık otoparkı da var, ayrıca çocuklar için oynama alanı var. Çok büyük bir lütuf." değerlendirmesini yaptı.

TOKİ, İstanbul Kayaşehir deki 2 bin 450 sosyal konutun teslimlerine başladı!

50 bin sosyal konut kurası hak sahipleri arasında yer alan Semih Kaya da "Biz konutumuzu bugün teslim aldık. Çok güzel, beklentilerimizin üzerinde bir konut çıktı karşımıza. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'na ve devletimize teşekkür ediyoruz. Herkesin bu şartlarda konut sahibi olmasını temenni ediyoruz." dedi.

HER ŞEY DÖRT DÖRTLÜK

Anahtarını teslim almanın sevincini yaşayan Sevda Akdemir, "Benim eşim hayatını kaybetti.. 3 tane öksüz çocuğum var, en azından başımızı sokacak bir dairemiz oldu. Evin içini de çok beğendim. Kaliteli, her şey dört dörtlük, kapıları güzel, mutfak dolapları, banyosu, her şeyi mükemmel yapmışlar." dedi.

Şehit annesi Nihal Türk ile Müjdat Kaya da mutluluklarını paylaşarak teşekkürlerini iletti.

Toplamda 2 bin 450 konutun teslim işlemleri 14 Şubat 2024 tarihine kadar sürecek.

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan: 8 büyüklüğünde depreme işaret etti ve Gökdere, Ilıca, Karlıova'yı uyardı!

Murat Kurum’dan 650 bin yeni konut müjdesi!

SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yüzde 49,25 zam! İşte zam sonrası kalem kalem yeni kök maaşlar!


Geri Dön