29 / 04 / 2024

toki safranbolu restore kredi

toki safranbolu restore kredi

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), unutulmaya yüz tutmuş, yıkılma ve yok olma tehlikesi içindeki 94 tarihi yapıya 10 milyon lira restorasyon kredisi verecek.

TOKİ'den Safranbolu'ya 2 yeni okul! İhalesi yarın!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Karabük Safranbolu'da 2 yeni okul inşa etmek için düğmeye bastı.

TOKİ Karabük Safranbolu'da 2 yeni okul inşa edecek!

Karabük İli, Safranbolu İlçesi, Yeni Mahallesi 12 Derslikli Eğitim Binası ,Yazıköy Mahallesi 8 Derslikli Eğitim Binası ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İnşaatı İşi ihalesi 8 Haziran 2021 tarihinde saat 14:00'te yapılacak.

Safranbolu'daki 62 tarihi dükkan yenileniyor!

UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Karabük'ün Safranbolu ilçesinde 62 tarihi dükkan restore ediliyor.

TOKİ Safranbolu kurası 5 Nisan'da çekilecek!

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Safranbolu Şube Başkanı Saim Tiryaki, Karabük Belen Mahallesi'nde yapım çalışmaları süren bin 144 konutun kura çekimine katılmak isteyenlerin başvuru yapmaları gerektiğini söyledi. 

Safranbolu'da 23 tarihi dükkan restore edilecek!

Karabük Safranbolu'da "Asmaaltı Sokak Sağlıklaştırma" projesi kapsamında, 23 tarihi dükkan restore edilecek.

Safranbolu'da 2. Abdülhamid'in yaptırdığı okul müzeye dönüştürülecek!

UNESCO Dünya Miras Listesi'nde bulunan ve Sultan 2. Abdülhamid tarafından 109 yıl önce yaptırılan Karabük'ün Safranbolu ilçesindeki okul binası restore edilerek eğitim müzesine dönüştürülecek.

Safranbolu TOKİ projesinde anahtar teslimleri yapıldı!

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Safranbolu Şube Başkanı Saim Tiryaki, TOKİ tarafından Kirkille Mahallesi'nde inşa edilen konutların anahtarlarının teslim edildiğini söyledi. 

Safranbolu’da 17 tarihi ev restore edilecek!

Safranbolu’da Akçasu Dere Islahı Projesinin ardından bu bölgede bulunan tarihi evlerin restorasyonu ile ilgili projenin de protokolü imzalandı.

TOKİ Safranbolu Kirkille'de teslim dönemi sona eriyor!

TOKİ Karabük Safranbolu Kirkille projesinde yer alan konutlar için teslim dönemi bugün itibariyle sona eriyor.

TOKİ Safranbolu Kirkille başvuruları yarın başlıyor!

Karabük Safranbolu Kirkille 579 adet konut projesinde yer alan 145 adet konut için başvurular 5 Aralık-29 Aralık tarihleri arasında kabul edilecek.

TOKİ Karabük Safranbolu Kirkille kura sonuç listesi!

TOKİ Karabük Safranbolu Kirkille kura sonuç listesi henüz açıklanmadı. Toplamda 200 daireden meydana gelen projede satışlar bugün gerçekleştirilecek. 

Safranbolu Kirkille TOKİ başvuruları bugün sona eriyor!

TOKİ Safranbolu Kirkille'de yer alan 200 adet konut için başvurular bugün sona eriyor. Projede 2+1 daireler bulunuyor.

TOKİ Safranbolu Kirkille başvuruları başlıyor!

TOKİ Karabük Safranbolu Kirkille projesinde yer alan 200 adet konut için başvurular 09 - 20 Ekim 2017 tarihleri arasında kabul edilecek.

toki safranbolu restore kredi Haberi

toki safranbolu restore kredi

Tarihi evleri ve konaklarıyla ünlü Karabük’ün Safranbolu, Ankara’nın Beypazarı, Sakarya’nın Taraklı ilçelerindeki yapılar ile Nevşehir’in Ürgüp, Muğla’nın Marmaris, İzmir’in Bergama ve Foça, İstanbul’un Üsküdar, Çanakkale’nin Gelibolu ilçelerindeki kültürel varlıklar TOKİ’nin sağlayacağı kredi ile restore edilecek yapılar arasında bulunuyor. İdare, sivil mimari örneği, özel hukuka tabi gerçek ve tüzel kişilerin mülkiyetinde bulunan, korunması gerekli tescilli taşınmaz kültür varlıklarının bakımı, onarımı ve restorasyonu için rekor miktarda kaynak ayırıyor. 2005 yılında ‘restorasyon kredisi’ uygulaması başlatan TOKİ, bugüne kadar 464 kültür varlığına 38 milyon 232 bin lira kredi desteği verdi. Başlatılan restorasyon projelerinden 307’si tamamlanarak kültür değerlerimiz arasındaki yerini perçinledi.


TOKİ, 2013 yılı restorasyon kredisi başvurularını 8 Nisan–3 Mayıs tarihleri arasında kabul etti. 2013 yılı restorasyon kredisine 25 ilden 94 tarihi yapı için başvuru...