17 / 05 / 2024

toki sahibi ölürse

toki sahibi ölürse

TOKİ'de aranan şartlara uygun bir kimsenin hak sahibi olduğunu ancak, ödeme sürecinde hak sahibinin vefat ettiğini düşünelim. TOKİ hak sahibi ölürse ne olur? İşte TOKİ hak sahibinin ölümü..

Kiracı ölürse ne olur, kiracılık hakkı kime geçer?

Avukat Tarık Çakmak, X sosyal medya hesabından kiracının ölmesi durumunda haklarının kime geçeceğini maddeler halinde açıkladı. Peki kiracı ölürse ne olur, kiracılık hakkı kime geçer?

Miras intikali yapılmazsa ne olur? Miras intikali süresi var mı?

Miras, kişinin ölümü ile birlikte mirasçılara geçen özel hukuk ilişkilerinin tümünü ifade ediyor. Eğer tapu sicilinde kayıtlı olan bir taşınmazın sahibi ölürse mirasın, mirasçılara intikaline miras intikali deniyor. Peki, Miras intikali yapılmazsa ne olur?

TOKİ İnegöl kura sonucu 26 Nisan 2022! TOKİ İnegöl 2+1 ve 3+1 kura sonuçları!

Dar ve gelirli aileleri konut sahibi yapmaya devam eden Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Bursa İnegöl projesinde 2 oda 1 salon ve 3 oda 1 salon konutlar yer alıyor. İşte TOKİ İnegöl kura sonucu 26 Nisan 2022...

TOKİ Eylül ayı ucuz ev ilanları!

Dar gelirli vatandaşları ev sahibi yapan TOKİ 10 bin peşinatla 360 TL taksitle konut satıyor. İşte TOKİ 2019 Eylül ayı ucuz ev ilanları...

Ilgın TOKİ satılık daire başvuruları!

4 Ağustos'ta kura çekimin gerçekleşeceği Ilgın TOKİ projesinde toplam 609 adet konut yer alıyor. Ilgın TOKİ satılık daire başvuruları...

TOKİ Gülşehir Konutları'nın kuraları ne zaman çekilecek?

TOKİ tarafından Gülşehir’de yapımı devam eden TOKİ konutlarının geçici kabulü Ramazan Bayramının ardından gerçekleşecek. Konutların kura çekimi ise Ağustos ayında veya en geç Eylül ayında gerçekleşecek.

TOKİ Bingöl Karlıova'ya 400 konut yapacak!

Bingöl Karlıova Belediye Başkanı Veysi Bingöl, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından ilçeye yapılması planlanan konutların onaylandığını bildirdi.

TOKİ Bingöl İnönü Mahallesi başvuru tarihleri!

TOKİ Bingöl İnönü mahallesi projesi kapsamında 8 adet konut kurasız olarak açık satışa çıkıyor. İşte, TOKİ Bingöl İnönü Mahallesi başvuru tarihleri...

Bozüyük TOKİ satılık daire!

TOKİ Bilecik Bozüyük'te bulunan 59 adet Alt Gelir Grubu konut; kurasız başvuru önceliğine göre konut alma ve seçme olanağı ile açık satışa sunuluyor. Bozüyük TOKİ satılık daire fiyatları 74 bin 352 TL'den başlıyor.

TOKİ Bingöl Genç Güveçli Köyü son başvuru!

TOKİ Bingöl Genç Güveçli Köyü projesinde yer alan 4 adet konut kurasız olarak açık satışa sunuluyor. İşte, TOKİ Bingöl Genç Güveçli Köyü son başvuru tarihi...

TOKİ Bingöl İnönü Mahallesi başvuruları!

TOKİ'nin Bingöl İnönü Mahallesi projesinde yer alan 8 adet konut için ön şartsız, kurasız başvuru önceliğine göre konut seçme ve alma olanağıyla açık satış sürüyor. İşte, TOKİ Bingöl İnönü Mahallesi başvuruları...

Balıkesir Manyas TOKİ satılık daire!

Ödemelere göre 240 aya varan vade sağlanan projede toplamda 500 adet konut satışa çıkarıldı. Balıkesir Manyas TOKİ satılık daire için kurası 20 Nisan Çarşamba gününde yapılacak.

Malatya Beydağı TOKİ satılık daire!

Toplamda 377 adet konutun satışta olduğu TOKİ Malatya Beydağı projesinde başvuruları başladı. Malatya Beydağı TOKİ satılık daire için ödemelere göre 144 aya varıncaya kadar vadelendiriliyor.

toki sahibi ölürse Haberi

toki sahibi ölürse

TOKİ hak sahibinin ölümü!

TOKİ, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı'na bağlı, özellikle sosyal konut üretimi için kurulmuş olan kamu kuruluşu olup; kısıtlı geliri olan kimseler, TOKİ'nin sunmuş olduğu olanaklar ile ev sahibi olabiliyor.


Bir kimsenin TOKİ'den ev sahibi olabilmeleri için; projenin bulunduğu il /ilçe sınırları içerisinde 1 yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması veya projenin bulunduğu il veya ilçe nüfusuna kayıtlı olması gerekiyor.


Ayrıca TOKİ koşulları, gelir grubuna göre farklılık gösteriyor. TOKİ'de alt gelir grubu, yoksul gelir grubu ve alt gelir ile yoksul grupları bulunuyor.


TOKİ'de aranan şartlara uygun bir kimsenin hak sahibi olduğunu ancak, ödeme sürecinde hak sahibinin vefat ettiğini düşünelim. TOKİ hak sahibi ölürse ne olur?


TOKİ hak sahibinin ölümü halinde, TOKİ evin bedelini mirasçılardan talep ediyor. Mirasçılar; bunu kabul etmemesi halinde...