26 / 05 / 2024

TOKİ tapusu nasıl alınır

TOKİ tapusu nasıl alınır

TOKİ konutlarına yapılan başvurular sonrasında hak sahibi olarak belirlenen kimselerin tapuları, TOKİ'ye olan borcunun bitmesi halinde veriliyor. Peki, TOKİ tapu işlemleri nelerdir? İşte TOKİ tapu işleri..

TOKİ'den nasıl ev alınır 2024? 

Türkiye'nin 81 ilindeki dar gelirli vatandaşları ev sahibi yapan TOKi, yeni projelerine de hız kesmeden devam ediyor. Peki TOKİ'den nasıl ev alınır 2024? 

Yeni ev tapusu nasıl alınır? Tapusu olmayan yere ev yapılır mı?

Yeni ev alan kişiler, tapularını nasıl çıkarabileceklerini araştırıyor. “Tapu nasıl çıkarılır? Tapusu olmayan evin noter satışı mümkün mü?” İşte detaylar!

Tapusu olmayan evin tapusu nasıl alınır? Arsa alırken tapuya kim başvurur?

Tapu nedir? Tapusu bulunmayan evin tapusu nasıl alınmaktadır? İşte bu konuda vatandaşların merak ettikleri!

Tapusu olmayan yere nasıl tapu alınır? Tapusu olmayan evin emlak vergisi olur mu?

Tapu; Tapu Sicil Müdürlüğü tarafından verilmekte olan, arazinin üstüne inşa edilen yapının ya da arazinin bir bölümünün sahibi kim ise onu gösteren resmi bir belgedir. Peki Tapusu olmayan yere nasıl tapu alınır?

TOKİ'nin 188 bin konutu depremde yıkılmadı! TOKİ Başkanı binaların nasıl yapıldığını açıkladı!

Asrın felaketi olarak belirtilen depremde 1 ay geride kaldı. Bölgede TOKİ konutlarının ayakta kalması oldukça dikkat çekti. Peki deprem bölgesindeki TOKİ konutları nasıl sağlam kaldı? TOKİ Başkanı Ömer Bulut tek tek anlattı...

Tapunun geçmişi nasıl öğrenilir? Eski tapular e-devlette görünür mü? Ölen kişinin tapusu nasıl alınır?

Tapu geçmişi sorgulama, araştırma sıkça sorulan sorular arasındadır. Peki Tapunun geçmişi nasıl öğrenilir? İşte merak edilenler!

TOKİ taksit ödemeleri 2022 ne zaman başlayacak? Taksitler nasıl ödenecek? Hemen bakın!

TOKİ taksit ödemeleri 2022 ne zaman başlıyacak sorusunun yanıtı TOKİ projelerinebaşvuru yapanlar tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. Peki TOKİ taksitleri nasıl ödenecek? Hemen bakın...

TOKİ 2022 taksit ödemeleri nasıl olacak? TOKİ taksit ödemeleri ne zaman başlayacak? Hemen bakın!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığının İlk Evim, İlk İş Yerim projesinde üçüncü etap kura çekilişleri de tamamlandı. Peki TOKİ 2022 taksit ödemeleri nasıl olacak? TOKİ taksit ödemeleri ne zaman başlayacak? Hemen bakın...

TOKİ kura takvimi belli oldu! TOKİ kura sonucu nasıl ve nereden sorgulanır? 1-7 Aralık il il kura çekiliş takvimi

TOKİ 'İlk Evim, İlk İş Yerim' projesi kapsamında üçüncü etap kura takvimi belli oldu. Peki, TOKİ kura sonucu nasıl ve nereden sorgulanır? 1-7 Aralık il il kura çekiliş takvimi...

TOKİ kura takvimi açıklandı! TOKİ kura sonucu nasıl ve nereden sorgulanır? TOKİ 26-28 Kasım il il kura çekiliş takvimi

TOKİ Sosyal Konut projesinde kura çekilişleri devam ediyor. Yeni ev almak isteyen milyonlarca vatandaş kura çekiliş takvimini merak ediliyor. Peki, TOKİ kura sonucu nasıl sorgulanır ve nereden bakılır? İşte 26-28 Kasım TOKİ kura takvimi...

TOKİ kuraları peş peşe çekildi! TOKİ kura sonucu nasıl sorgulanır ve nereden bakılır? 25 Kasım TOKİ kura takvimi...

TOKİ Sosyal Konut projesinde kuralar peş peşe çekiliyor. Yeni ev sahibi olmak isteyen milyonlarca vatandaş kura sonucunu merak ediyir. Peki TOKİ kura sonucu nasıl sorgulanır ve nereden bakılır? 25 Kasım TOKİ kura takvimi...

TOKİ Arsa kura çekimi ne zaman? TOKİ arsa ödemeleri nasıl yapılacak? TOKİ arsa fiyatları ne kadar? 

TOKİ arsa kuraları için heyecanlı bekleyiş devam ediyor. 2022 TOKİ sosyal konut başvurularının tamamlanmasından sonra kuralar çekilmeye başlandı. TOKİ Arsa kura çekimi ne zaman, ödemeleri nasıl yapılacak, arsa fiyatları ne kadar?  

TOKİ çıktığını nasıl öğrenirim?

TOKİ sosyal konut projeleri kapsamında yapılan kura çekilişleri gündemde yer almaktadır. Vatandaşlar, kendilerine TOKİ çıkıp çıkmadığını öğrenmek istiyor. Bu yüzden de “TOKİ çıktığını nasıl öğrenirim?” sorusu yanıt arıyor.

TOKİ tapusu nasıl alınır Haberi

TOKİ tapusu nasıl alınır

TOKİ tapu işlemleri nelerdir?

TOKİ konutlara başvuru şartları, kişinin gelir düzeyine ve ilgili gelir kesime göre yapılan proje tipine göre değişkenlik gösteriyor. TOKİ konutlarına yapılan başvurular sonrasında hak sahibi olarak belirlenen kimselerin tapuları, TOKİ'ye olan borcunun bitmesi halinde veriliyor.


Peki, TOKİ tapusu nasıl alınır? TOKİ tapu işlemleri nelerdir? TOKİ tapu için gerekli belgeler nelerdir?


TOKİ tapu için gerekli belgeler

-Site Yönetimi’nden alınacak güncel tarihli “Borcu yoktur” yazısı,


-İlgili belediye tarafından verilen konuta ait Belediye Raiç Belgesi,


-Güncel tarihi kapsayan DASK poliçesi,


-1 adet vesikalık fotoğraf,


-Noterden tanzim edilmiş vekaletname, ( örneği bankadan alınacaktır)


-Ziraat Bankası dışındaki bankalarca yapılan satışlar için satışı gerçekleştiren bankadan alınan ve konutun proje adı, blok ve daire numarasını gösteren ve ilgili bankaya borç durumunu belirtildiği resmi yazı, (Borcu yoktur veya kredisi devam etmektedir şeklinde)


-Tapu...