03 / 05 / 2024

Toki tarihi

Toki tarihi

TOKİ ne zaman kuruldu? TOKİ'nin kuruluş amacı neler? TOKİ neden kuruldu? Toplu Konut İdaresi Başkanları kimlerdi? TOKİ'ye hareket alanı açan kanun hangisi? Toplu Konut Fonu ne zaman oluşturuldu? İşte TOKİ'nin tarihçesi...

TOKİ Nevşehir Derinkuyu projesinin ikinci etap ihale tarihi belli oldu!

Nevşehir'in Derinkuyu ilçesinde yapımı tamamlanan birinci Etap Toki’nin ardından, 2. Etap için ihale tarihi de belli oldu. 

Ataşehir Emekevler Toki kura çekim tarihi!

232 gecekondunun dönüşeceği TOKİ Ataşehir Emekevler projesinde sona gelindi. İşte, Ataşehir Emekevler Toki kura çekim tarihi...

Konya Ilgın Toki kura çekiliş tarihi!

609 adet daireden meydana gelen TOKİ Konya Ilgın projesindeki daireler kuralı olarak satılıyor. İşte, Konya Ilgın Toki kura çekiliş tarihi...

Toki Giresun Aksu ve Küçükköy kura çekiliş tarihi!

592 konut olarak TOKİ tarafından inşa edilecek olan Toki Giresun Aksu ve Küçükköy projesinde başvuru süreci devam ediyor. İşte, Toki Giresun Aksu ve Küçükköy kura çekiliş tarihi...

Giresun Merkez Aksu-Küçükköy Toki kura çekiliş tarihi!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Giresun Merkez Aksu-Küçükköy'de 592 konutu kuralı olarak satıyor. İşte, Giresun Merkez Aksu-Küçükköy Toki kura çekiliş tarihi...

TOKİ tarihi yapıları restore ediyor!

TOKİ, Türkiye'nin birçok yerinde yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya kalan tarihi yapıları yeniden inşa ederek, geleceğe aktarıyor. TOKİ sosyal konut üretiminin yanında Türkiye'nin köklü kültürel değerlerine ve mirasına da sahip çıkıyor.

TOKİ Samsun Çay Mahallesi Alt Gelir Grubu son başvuru tarihi!

12 bin 418 TL peşinat ödenebilen TOKİ Samsun Çay Mahallesi Konutları'nda 18 ev satışa sunuluyor. TOKİ Samsun Çay Mahallesi Alt Gelir Grubu son başvuru tarihi 14 Ağustos 2015 olarak belirlendi.

TOKİ Zonguldak Alaplı son başvuru tarihi!

18 bin 827 TL peşinatla ev sahibi olabilen TOKİ Zonguldak Alaplı Konutların'da yer alan 2 adet konut satışa sunuluyor. TOKİ Zonguldak Alaplı son başvuru tarihi 30 Temmuz olarak belirlendi.

TOKİ Manisa Salihli Durasıllı son başvuru tarihi!

4 bin TL başvuru bedeli ödenen TOKİ Manisa Salihli Durasıllı Konutları'nda 472 adet konut satışa sunuluyor. TOKİ Manisa Salihli Durasıllı son başvuru tarihi 30 Temmuz olarak belirlendi.

TOKİ Şanlıurfa Viranşehir son başvuru tarihi!

TOKİ Şanlıurfa Viranşehir projesinde toplam 149 adet konut satışa sunuluyor. Projede 3+1 daireler bulunuyor. TOKİ Şanlıurfa Viranşehir son başvuru tarihi haberimizin içinde yer alıyor.

TOKİ Çorum Merkez Celilkırı başvuru tarihi!

Daire fiyatlarının 58 bin 813 TL'den başlangıç gösterdiği TOKİ Çorum Merkez Evleri'nde 8 adet konut satılıyor. TOKİ Çorum Merkez Celilkırı başvuru tarihi haberimizin içinde yer alıyor.

Şırnak Beytüşşebap TOKİ başvuru tarihi!

Şırnak Beytüşşebap TOKİ Evleri'nde 3oda 1 salon daire tipine sahip 5 adet ev satılıyor. Şırnak Beytüşşebap TOKİ başvuru tarihi 20 temmuz 2015 'de başlıyor.

Bolu Merkez Karaköy 1.Etap TOKİ başvuru tarihi!

Bolu Merkez Karaköy 1.Etap TOKİ 'de 1 adet konut satışa sunuluyor. Bolu Merkez Karaköy 1.Etap TOKİ başvuru tarihi ise haberimizin içinde yer alıyor.

Toki tarihi Haberi

Toki tarihi

TOKİ'nin tarihçesi!


T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Türkiye'nin yaşadığı hızlı nüfus artışı ve hızlı kentleşme sebebiyle oluşan konut ve kentleşme sorunlarının çözülmesi ve üretimin artırılarak işsizliğin azaltılması amacıyla, 1984 yılında Genel İdare dışında Toplu Konut ve Kamu Ortaklığı İdaresi Başkanlığı olarak kuruldu. 


2985 sayılı Toplu Konut Kanunu ile özerk Toplu Konut Fonu, yine 1984 yılında oluşturuldu.


Toplu Konut İdaresi Başkanlığının işlevi Türkiye'de konut üretim sektörünün teşvik edilerek hızlı artan konut talebinin planlı bir şekilde karşılanmasını sağlamak yönünde belirlenmiştir. 2985 sayılı Toplu Konut Kanunu Toplu Konut İdaresi Başkanlığına özerk ve esnek hareket etme imkanı sağlamıştır. Aynı zamanda, Genel Bütçe dışındaki Toplu Konut Fonu ile de İdare konut uygulamaları için sürekli ve yeterli kaynağa sahip olmuştur.


1990 yılında 412 ve 414 sayılı Kanun...