02 / 05 / 2024

TOKİ taşeronu damga vergisi

TOKİ taşeronu damga vergisi

TOKİ'nin birinci derece müteahhitlerine sağlanan ancak onlardan iş alan taşeronları kapsamayan Damga Vergisi istisnasında mahkeme taşeronlar lehine karar aldı. Firmalar ödedikleri Damga Vergilerini yasal faizi ile birlikte geri alacak.

Muğla Milas'ta KDV, damga vergisi ve tapu harcından muaf arazi fırsatı!

Muğla İli Milas Kaymakamlığı Milli Emlak Müdürlüğü, Muğla Milas Ören'de yer alan araziyi satışa çıkardı. İşte Resmi Gazete'de yayımlanan o ihale ilanı...

100 bin taşerona kadroda son durum! Taşerona kadro görüşmeleri başlıyor mu? 

100 bin taşeronu yakından ilgilendiren düzenleme için Meclis'ten yapılacak son dakika açıklamaları dikkatle takip ediliyor. Peki 100 bin taşerona kadroda son durum ne? Taşerona kadro görüşmeleri başlıyor mu? 

TOKİ Taşköprü son başvuru tarihi 2019!

TOKİ Taşköprü son başvuru tarihi 2019 haberimizde yer alıyor. Projede 2 oda 1 salon konutlar bulunuyor.

TOKİ Taşkent 2. etap kura sonuçları ne zaman açıklanacak?

TOKİ Taşkent 2. etap kura sonuçları ne zaman açıklanacak sorusunun yanıtı haberimizde yer alıyor. Projenin kura çekilişi 10 Mayıs'ta yapılacak.

TOKİ Taşkent 2. etap başvuru tarihleri!

TOKİ Taşkent 2. etap başvuru tarihleri haberimizde yer alıyor. Projede 2 oda 1 salon ve 3 oda 1 salon konut tipleri bulunuyor.

TOKİ Taşköprü son başvuru tarihi!

TOKİ Taşköprü son başvuru tarihi haberimizde yer alıyor. Projede 2+1 konutlar bulunuyor.

TOKİ Taşköprü başvuru tarihleri 2019!

TOKİ Taşköprü başvuru tarihleri 2019 haberimizde yer alıyor. Projede 182 adet konut bulunuyor.

TOKİ Konya Taşkent son başvuru!

TOKİ Taşkent Belediyesi işbirliğinde hayata geçirilen TOKİ Konya Taşkent projesinin stoklarında yer alan 20 adet konut kuralı olarak satılacak. Peki, TOKİ Konya Taşkent son başvuru ne zaman?

TOKİ Taşkent kura çekilişi ne zaman?

Konya Taşkent TOKİ Konutları'nda 108 daire için kura çekilişi heyecanı başladı. Peki TOKİ Taşkent kura çekilişi ne zaman?

Konya TOKİ Taşkent kura çekimi!

TOKİ Konya Taşkent Konutları'nda kura heyecanı başlıyor. İşte Konya TOKİ Taşkent kura çekimi detayları...

TOKİ Taşpınar Konutları başvuru tarihleri!

TOKİ Taşpınar Konutları başvuru tarihleri 17 Ağustos ile 30 Aralık arasında belirlendi. Projede 86 adet daire satışta....

TOKİ taşeronuna Damga Vergisi müjdesi!

TOKİ'nin birinci derece müteahhitlerine sağlanan ancak onlardan iş alan taşeronları kapsamayan Damga Vergisi istisnasında mahkeme taşeronlar lehine karar aldı. Firmalar ödedikleri Damga Vergilerini yasal faizi ile birlikte geri alacak.

İzmir Fuarı'nın ses ve kamera sistemleri ihalesinde skandal!

Gaziemir'deki yeni fuar alanına ilişkin "anons, ses ve kamera sistemleri" ihalesinin, zaten bu işleri yapmaklayükümlü şirketin alt taşeronu niteliğindeki şirkete verildiği ortaya çıktı.

TOKİ taşeronu damga vergisi Haberi

TOKİ taşeronu damga vergisi

İnşaat ülkemizin en önemli sektörlerinden. Bir çok şirket ve onların çeşitli alt yüklenicileri bu alanda faaliyet gösteriyor. Müteahhitlerin sayısı yüzlerle taşeron denilen alt yükleniciler binlerle ifade ediliyor. İşleri de ağırlıklı olarak taşeronlar yapıyor. Ankara 3'üncü Vergi Mahkemesi bu taşeron firmaların şimdiye kadar ödediği Damga Vergisi'ni faiziyle birlikte geri almalarını sağlayacak ve bundan sonra da bu vergiyi ödememesini karara bağladı. Konuyu biraz açalım. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ve onun izni ile belediyeler, gecekonduların ıslah, tasfiye ve önlenmesi maksadıyla halk konutları, nüve konutlar ve geçici olarak kullanılacak misafir konutları inşasına yetkili. Konuyu 775 sayılı Gecekondu Kanunu düzenliyor. 

Bu kanuna göre de TOKİ ile belediyelerin yaptığı başta konut yapımı olmak üzere tüm ekonomik hareketler her türlü vergi, resim ve harçtan muaf. Vergi...