06 / 05 / 2024

Toki yabancılarla masada

Toki yabancılarla masada

2006 yılında Toplu Konut İdaresi, yeni projeler ve açılımlar için yabancılarla masaya oturmuş. Malezyalı Encort ile masaya oturarak ortaklık kuran TOKİ, Körfez ülkelerinde ve Türkiye'de projeler yürütecekmiş.

Evini yabancıya kiralayanlar dikkat! Sizin de başınıza gelebilir! Önleminizi alın!

Türkiye'nin hızla artan şekilde göçmenle karşılaşmasıyla; konut sahipleri ve yabancı kiracı arasında kira alamama sorunu ortaya çıktı. Peki yabancı kiracılarla sözleşme nasıl yapılmalı? İşte yabancı kiracı ve ev sahibi arasındaki sorunlar, nedenler, ve çözümü...

Yabancıya satış gayrimenkul sektörüne nefes aldırıyor!

Pandeminin en çok etkilediği sektörlerden biri olan inşaat sektörü yabancıya yapılan satışlarla nefes aldı. Altın Türk Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Altın, bu sürecin uzaması nedeniyle yabancıya konut satışlarının hayati önem taşıdığını dile getiriyor.

TOKİ'den alınan evin tapusu birden çok kişinin üstüne olabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper 'Annem hayattayken Toki’den bir daireyi teslim alıyoruz. Annem bu yeri kullanmakta ve borçları taksitle ben ödemekteyken annem vefat etti. Diğer mirasçılarla anlaşamıyoruz. Bu durum sizce ne olur?' sorusunu cevapladı.

Çinliler Galataport için masada!

Ferit Şahenk, Galataport için Çinli bir yatırımcı grubuyla masada. Çinli yatırımcılarla görüşmeler yaklaşık iki aydır devam ediyor.

Kars'ta arazi satın alan yabancılarla ilgili veriler TBMM'de!

Kars ilinde arazi satın alan yabancı gerçek ve tüzel kişilerle ilgili bazı veriler meclis gündemine taşındı. CHP'li Çelebi, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Erzurum'da arazi satın alan yabancılarla ilgili 6 soru!

Erzurum ilinde arazi satın alan yabancı gerçek ve tüzel kişi sayısına ve bu arazilerin yüzölçümleri TBMM gündemine taşındı. CHP'li Çelebi, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Yabancıya gayrimenkul satışı için, yabancılarla gönül bağı kurulmalı!

GİSP (Gayrimenkul İçin Strateji Platformu) tarafından gerçekleştirilen ‘Gayrimenkul Sektöründe Turizm Yatırımları’ konulu toplantısında, Turizm sektörünün Gayrimenkul sektöründeki yeri, şu anki durumu ve gelecekte daha iyi seviyelere gelmesi için yapılması gerekenler tüm yönleri ile masaya yatırıldı

Türk emlakçılar yabancılarla 'online'da buluşacak!

Hürriyet Emlak, iş alanını yurtdışına taşıyor. Şirket, online'dan araştırma yapıp ofline'dan alım yapan Arap yatırımcılara yönelik ürün geliştirecek. Böylece Türkiye'deki emlakçılarla Arap yatırımcıların 'online'da buluşturulması hedefleniyor.

Binali Yıldırım'dan yabancı yatırımcılara davet!

Londra'daki temaslarının son günü gerçekleşti. Başbakan Binali Yıldırım, yabancı yatırımcılarla buluştu. Yıldırım, yabancı yatırımcıları Türkiye'ye yatırım yapmaya davet etti.

Türkiye neden yabancı yatırımcı için cazip bir ülke?

MIPIM Fuarı’nda “Neden Türkiye Yabancı Yatırımcı İçin Cazip Bir Ülke?” panelinde konuşan EVA Gayrimenkul Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, yaptığı sunumda verilerle Türkiye gayrimenkul sektöründe yaşanan gelişmeleri katılımcılarla paylaştı.

Yabancı yatırımcılar Türkiye ile güven tazeledi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirilen Uluslararası Yatırımcılarla Yüksek Düzeyli Ekonomi Diyaloğu Toplantısı'nda, yabancı yatırımcılar, Türkiye ile karşılıklı güven tazeledi.

Yabancı yatırımcının gözü Manisa'da!

MOSB Yönetim Kurulu Başkanı Sait Türek, sanayiciler olarak güçlü bir Türkiye için çalışmaya devam edeceklerini ve özellikle yabancı yatırımcılarla ilgili yeni sürprizlerin olacağını kaydetti.

Vadistanbul Park, Cityscape Turkey'de yatırımcılarla buluşuyor!

Vadistanbul'un Park etabı Cityscape Turkey'de yerli ve yabancı yatırımcılarla buluşacak. Artaş Grubu, Aydınlı Grup ve İnvest İnşaat ortaklığıyla hayata geçirilen Vadistanbul Park, 762 konuttan oluşuyor.

Toki yabancılarla masada Haberi

Toki yabancılarla masada



TOKİ yabancılarla masada


Hollandalı Tulip'e Bahçeşehir'de konut işi ihale eden TOKİ, bir başka Hollandalı grup ile otel ve alışveriş merkezi inşa etmeyi, Malezyalılarla da Dubai ve Kuveyt'de projelere imza atmayı planlıyor


    Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar, yeni projeler ve açılımlar için yabancılarla masaya oturduklarını söyledi.

    Ispartakule'de Alman kökenli Fideltus ile Emlak Pazarlama'nın ortak yürüttüğü 7 bin konutun inşasını içeren işin plan ve projelerinin tamamlanmak üzere olduğunu belirten Bayraktar, şöyle devam etti:

    ''Hollanda kökenli Tulip İnşaat da Bahçeşehir'de 1700-1800 konutluk bir ihale kazandı. Böylece Bahçeşehir'deki projelerden elde edilecek ciro 1 milyar YTL'ye ulaşacak. TOKİ'nin...