06 / 05 / 2024

toki yaşam merkezleri

toki yaşam merkezleri

Vatandaş terk etti, terör örgütü yakıp yıktı. PKK’nın, evlerini harabeye dönüştürdüğü binlerce kişinin tek umudu, devletin Demirtaş ve Kışanak’ın oturduğu Diclekent gibi yepyeni yaşam alanları kurması.

TOKİ ile Amasya Suluova'da yeni bir yaşam!

Amasya Suluova 2'nci Etap TOKİ Konutları güvenli ortamı, modern ve nitelikli tasarımıyla Amasyalılara huzurlu bir yaşam sunuyor...

TOKİ Batman Hasankeyf'de yaşam Haziran ayında başlıyor!

Batman Hasankeyf'de TOKİ'nin inşa ettiği 850 konutta yaşam Haziran ayında başlayacak. Hasankeyf Belediye Başkan Abdulvahap Kusen, Hasankeyflilerin modern bir yerleşim yerine taşınacağını söyledi.

TOKİ Kandıra projesi güvenli ve konforlu bir yaşam sunuyor!

Üretimde yatay mimari ve yöresel dokuyu esas alan TOKİ'nin Kocaeli Kandıra'da inşa ettiği 206 konutluk yerleşim, bölge sakinlerine güvenli ve konforlu bir yaşam sunuyor…

Gündüzlü Yaşam Merkezleri'nin sayısı artırılacak!

Engellilerin, gündüz bakım ve rehabilitasyon hizmeti aldıkları Gündüzlü Yaşam Merkezleri'nin sayısı bu yıl artırılacak.

TOKİ Beyşehir Konutları'nda huzurlu yaşam!

Konya Beyşehir'de TOKİ ve Beyşehir Belediyesi iş birliğiyle hayata geçirilen sosyal konut projesiyle bölge sakinleri göl manzaralı evlerinde konforlu ve huzurlu bir yaşam sürüyor.

TOKİ, Gaziantep'te konforlu yaşam sunuyor!

Güçlü sanayi altyapısıyla yoğun göç alan ve konut ihtiyacı yüksek şehirler arasında bulunan Gaziantep'te TOKİ'nin yaptığı sosyal konutlar kentin konut açığını giderirken sakinlerine konforlu bir yaşam sunuyor.

TOKİ konforlu bir yaşam sunuyor!

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan, TOKİ Dergi'nin Ekim 2018 sayısında "Yeşim yaşam alanları" başlıklı yazı kaleme aldı. İşte yazının detayları...

Kayseri'ye modern sosyal yaşam merkezleri inşa ediliyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Kayseri Büyükşehir Belediyesi şehrin üç farklı bölgesine beş yıldızlı denilebilecek modern sosyal yaşam merkezleri inşa ediyor.

Akgedik Yunuskent TOKİ projesinde yaşam başladı!

Yunusemre Belediyesi’nin, Manisa’daki konut sorununu çözmek adına  hayata geçirdiği 5 bin 500 Konutluk Yunuskent Toplu Konut Projesinin 1. Etap anahtar teslimleriyle birlikte Akgedik’te yaşam başladı.

TOKİ ile Malatya Beydağı'nda yeni bir yaşam!

TOKİ, Maltaya Beydağı'nda kentsel dönüşüm kapsamında inşa ettiği konutlarla bölge sakinlerine güvenli yapılar ve sağlıklı çevreden oluşan bir yaşam sunuyor...

TOKİ Çeşme'ye yeni bir yaşam alanı kazandırdı!

Yörelerin yerel mimari unsurlarından izler taşıyan az katlı yapılarla geleneksel mahalle kültürünün gelişimini destekleyen projeler üreten TOKİ, İzmir Çeşme’de inşa ettiği Reisdere Toplu Konutları’yla, bölgeye yeni bir yaşam alanı kazandırdı.

TOKİ'den Nevşehir’e 1.456 konutluk yeni yaşam alanı!

TOKİ Nevşehir Merkez Toplu Konutları projesi ile 1.456 konutluk yeni bir yaşam alanı inşa ediliyor. 

TOKİ Konya Beybes'te 608 konutluk yaşam alanı kuruyor!    

TOKİ, Konya Meram'a bağlı Beybes Mahallesi’nde 608 konuttan oluşan yeni bir yaşam alanı kuruyor. Proje hem geleneksel hem de modern mimariye sahip olacak..

toki yaşam merkezleri Haberi

toki yaşam merkezleri

Diyarbakır’da yaşanan olaylar gösterdi ki, çarpık yapılaşma ve terör olayları arasında sıkı bir bağlantı var. Kentin İstanbul’un Nişantaşı ve Bebek semtlerini aratmayan Diclekent ve 75. Yol gibi modern uydu mahallelerinde hiçbir sorun yaşanmazken, Sur ve Bağlar gibi çarpık yapılaşmanın ve gecekondulaşmanın yoğun olduğu ilçelerde silah sesleri ve hendekler eksik olmuyor. Bu zıtlık, PKK ve HDP’lilerin yarattığı bilinçli bir durum.


Batı’da bir çok belediye, TOKİ ile işbirliği yaparak yeni uydukentler inşa edip, gecekondu bölgelerinde yaşayan dar gelirli aileleri ev sahibi yapıyor.


Yaklaşık 20 yıldır HDP ve onun devamı niteliğindeki partiler tarafından yönetilen Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve çevresindeki belediyeler, imkana rağmen neden gecekondu dönüşüm projeleri üretemiyor? Diclekent örneğinde olduğu gibi, istediklerinde kentin boş arazilerinde son derece düzenli uydukentler planlayabildikleri görülüyor. Ama yaptıkları bu...