05 / 05 / 2024

TOKİ yolsullar için konut mu yapacak

TOKİ yolsullar için konut mu yapacak

Yoksullara konut için TOKİ daha aktif olacak. On binlerce dar gelirliyi ev sahibi yapan TOKİ'nin önemli rol üstleneceği projeler için yeni finansman modelleri devreye sokulacak.

Hatay Dikmece TOKİ konutları için zeytinlik arazilerine acele kamulaştırma kararı! Halk direniyor!

Depremin ardından inşa edilmesi planlanan TOKİ konutları için, Hatay‘ın Dikmece bölgesinde bulunan zeytinlikler ve tarım arazilerine ‘acele kamulaştırma’ kararı verildi fakat halk bu duruma direniyor.

Bakan Kurum'dan TOKİ için büyük müjde! İşte tarih...

İnşası beklenen TOKİ konutları için müjde veren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "13 Eylül Salı günü itibarıyla çok daha büyük bir adım atarak cumhuriyet tarihimizin en büyük sosyal konut hamlesini başlatıyoruz" ifadelerini kullandı.

TOKİ konutları için toplanan aidatlar TBMM gündeminde!

TOKİ konutları için 2020 yılında toplanan aidatlar ile aidatlarını ödeyemeyen kişi sayısı meclis gündemine taşındı. CHP'li Şahin, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İstanbul'da 10 bin konut için kura heyecanı!

TOKİ İstanbul 100 bin sosyal konut projesinde heyecanlı bekleyiş devam ediyor. Yüz binlerce kişinin başvuruda bulunduğu TOKİ evleri için kura çekiliş tarihi açıklandı. Sıra 10 bin konut için 5 gün arka arkaya çekilecek İstanbul’a geldi...

TOKİ evleri için sözleşme imzalarken ibraz edilecek belgeler!

6 yeni konut kampanyasına başlayan TOKİ'den 5 bin lira peşinatla ev sahibi olunabiliyor. Peki TOKİ'den dar gelirlilere 5 bin lira peşinatla ev başvuru şartları nedir? TOKİ evleri için sözleşme imzalarken ibraz edilecek belgeler nelerdir?

Elazığ'da TOKİ konutları için protokol imzalandı!

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz'ın girişimleri sonucuyla MemurSen 3.Etap TOKİ konutları için protokol anlaşması imzalandığı açıklandı. 

TOKİ Bursa Orhangazi 4. Etap için hazırlık!

Bursa'nın Orhangazi ilçesinde hayata geçirilecek TOKİ konutları için zemin etüd çalışmaları tamamlandı. TOKİ dördüncü etap konut projesi için hazırlıklar devam ediyor.

TOKİ Van Gürpınar için başvurular başladı!

Van’ın Gürpınar Belediyesi ve Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından hayata geçirilecek olan Van Gürpınar TOKİ Konutları için başvurular başladı. 

TOKİ Malatya'nın 3 bölgesinde emekliler için konut yapacak!

TOKİ konutları için 1,5 yıl önce müracaat eden emeklilerin yüzü gülecek. Tüm işçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Malatya Şube Başkanı Mehmet Tangüner,3 yere konut yapılacağı müjdesini verdi.

Gölcük TOKİ Konutları için arazi bulunması bekleniyor!

Gölcük'te TOKİ Konutları hayata geçirilmesi için arazi bulunması bekleniyor. Arsa bulunduğu takdirde TOKİ Konutları için çalışmalar başlayacak.

Erzincan Emekli Kent Konutları için çalışmalar başladı!

TOKİ tarafından Erzincan'a 3 bin konut inşa edilecek. Erzincan'da TOKİ konutları için çalışmalara başlandı.

Ödemiş TOKİ Konutları için imzalar atıldı!

Ödemiş Belediyesi'nin TOKİ ile birlikte hayata geçireceği Ödemiş TOKİ Konutları için imzalar atıldı.

Kütahya Simav'a engelliler için TOKİ geliyor!

Kütahya'nın Simav ilçesinde engellilerin, TOKİ projesi için gerekli olan 75 kişilik müracaat imzasına ulaştığı bildirildi. Simav Engelliler Kulübü Yönetim Kurulu üyesi Canan Ceylan, projeye Simav Belediyesi'nin destek verdiğini dile getirdi.

TOKİ yolsullar için konut mu yapacak Haberi

TOKİ yolsullar için konut mu yapacak

Seçim beyannamesinde sosyal projelere ağırlık veren AK Parti, özellikle konut problemini çözmek çalışmalarını hızlandıracak. Şu ana kadar on binlerce yoksulu ve dar gelirliyi ev sahibi yapan TOKİ'nin önemli rol üstleneceği projeler için yeni finansman modelleri devreye sokulacak. İşte atılması planlanan adımlar:


"Kentsel Dönüşüm Alanları Strateji Belgesi" hazırlanıyor. Belgeyle afet riski yüksek alanlar, artı değer üretme potansiyeli yüksek alanlar ve projeden yararlanacak kişi sayısı gibi kriterler oluşturulacak.


Yeni dönemin önceliklerinden biri alt gelir gruplarının ev sahibi olması. TOKİ, bu süreçte başrolü oynayacak. Ayrıca emekliler için aylık 250 TL bedelle, 240 taksitle konut edinme imkânı öngörüldü. TOKİ Başkanı Ergün Turan, "Anadolu'nun hemen hemen her yerinde 250 lira taksitle ev talebini karşılayacak imkânımız var. Emeklilerimiz bizi takip etsinler" dedi.


Yeni finansman modelleri uygulamaya geçirilecek. Kentsel...