27 / 04 / 2024

toki yurtdışında proje mi yapacak

toki yurtdışında proje mi yapacak

Toplu Konut İdaresi Başkanı Mehmet Ergün Turan: "TOKİ yurt dışından ilgiyle izleniyor. Bölge ülkeleri başta olmak üzere 93 ülkeyle görüşmemiz oldu" dedi.

Emlakçılar neden yurtdışında konut almaya yönlendiriyor? Tebernüş Kireçci sordu, vatandaş yanıtladı!

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, ''Emlakçılar neden yurtdışında konut almaya yönlendiriyor?'' sorusunu sordu, vatandaş yanıtladı. İşte Kireçci'nin 3 maddelik o analizi...

Yurtdışında çalışmak için en iyi ülkeler hangileri? Türkiye kaçıncı sırada?

İyi eğitim görmüş, uluslararası firmalar da çalışabilecek, yüksek nitelikli beyaz yakalılar için yurtdışında çalışmak için en iyi ülkeler tespit edildi. 12 bin üst düzey çalışanla yapılan ankette yaşam kalitesi, bireysel ilişkiler, ulaşım, kariyer fırsatları ve maaş gibi kriterler değerlendirildi.

Türk müteahhitlerin 2022 yurt dışı hedefi 50 milyar dolarlık proje!

Türk müteahhitler tüm dünyayı etkisi altına alan pandemiye rağmen yurtdışında 20 milyar dolarlık proje üretti. Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren, konuyla ilgili olarak önemli açıklamalar yaptı.

Türk müteahhitler 2021'de yurt dışında 29,3 milyar dolarlık yeni iş üstlendi!

Türkiye’yi yurtdışında temsil eden ve yatırımlarına hız kesmeden devam eden Türk müteahhitler, tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgınının etkilerinin azaldığı 2021'de yurtdışında 29,3 milyar ABD Doları tutarında proje üstlendi. 

Nef yurtdışında yatırımlarına hız verecek!

Yurtdışında sayısız konut projelerini hayata geçiren Nef yeni projeler için düğmeye bastı. Yeni yatırımlara yönelik açıklama yapan Nef Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, 10'a yakın ülkede çalışma yapılacağını açıkladı. 

Türk müteahhitler yurtdışında 10 binden fazla proje üstlendi!

Türk müteahhitler koronavirüs salgınına rağmen yurtdışında projeleri üstlenmeye devam ediyor. Sektör ilk çeyrekte 3,1 milyar dolarlık 52 projeyi hayata geçirdi. 

Türk markaları yurtdışında mağaza açılışlarını hızlandırdı!

Koronavirüs salgını sonrasında kiraların gerilemesiyle beraber Türk markaları yurtdışında mağaza yatırımlarını hızlandırdı. 

Kiğılı yurtdışında 11 mağaza açtı!

Ünlü giyim markası Kiğılı yurtdışında 11 mağazanın açılışı yaptı. Açılan mağazaların 6'sı İtalya'da gerçekleşti.

Mithat Yenigün: İlave adımlarla istihdamı yurtdışında artırmaya hazırız!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Mithat Yenigün Ekonomi Reformu Paketi hakkında yaptığı değerlendirmede "İlave adımlarla istihdamı yurtdışında artırmaya hazırız" dedi.

Türk müteahhitlerin yurtdışında en çok iş aldıkları 2. ülke hangisi?

Türk-Ukrayna İş Adamları Derneği (TUİD) Başkanı Burak Pehlivan, yaptığı açıklamada, Türk müteahhitlerin yurtdışında en çok iş aldıkları 2. ülke Ukrayna olduğunu söyledi.

Türk müteahhitleri yurt dışında 14,4 milyar dolarlık proje üstlendi!

Türkiye’yi yurtdışında temsil eden Türk müteahhitleri, koronavirüs pandemisine rağmen geçtiğimiz yurt dışında 14,4 milyar ABD Doları tutarında proje üstlendi.

Biotrend Enerji'nin odağında inşaat var!

BioTrend Enerji şirketini halka arza hazırlanan Doğanlar Yatırım Holding, 2021'de de yatırımlarına devam edecek. Doğanlar Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Davut Doğan, "İnşaat ve mobilyada yurtiçi ve yurtdışında proje ve ortaklıklar yapacağız" diyor.

Yabancılara toprak satışında proje şartı!

Türkiye’de arsa ve arazi yatırımlarında franchise hizmeti veren uparazzi’nin Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Şenyer yabancılara yapılan toprak satışlarında proje geliştirme zorunluluğunun bilinmemesinden ötürü mağduriyet yaşanabileceğini dile getirdi. 

toki yurtdışında proje mi yapacak Haberi

toki yurtdışında proje mi yapacak

Yurt dışı müteahhitlik işlerinde çatı kuruluş olmayı hedefleyen Başbakanlık Toplu Konut İdaresinin (TOKİ) yetkilileri, tecrübelerini paylaşmak amacıyla 93 ülkeden heyetlerle görüştü.


TOKİ Başkanı Ergün Turan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İngiltere, ABD ve birçok gelişmiş ülkede uygulanan bir çatı model geliştirdiklerini söyledi.


Öncü kuruluş olarak TOKİ'nin ülkedeki müteahhitlik sektörünü bir şemsiye altında toplayacağını belirten Turan, "Biz işi alacağız, ülkemizdeki firmalarla paylaşacağız. Bunu sektördeki kuruluşlarla da görüşüyoruz. Onlar da çok istiyor. Sistem için yasal düzenleme gerekiyor. Hazırlıklarımızı tamamlayıp Başbakanımıza ileteceğiz" ifadelerini kullandı.


Yurt dışı müteahhitlik sektörünün, bugünkü noktaya kendi çabalarıyla geldiğini vurgulayan Turan, bundan sonrasında kamunun da bir şemsiye olarak işin içine girmesi gerektiğini belirtti. Turan, "Kredibilitesi olan, uzman, tecrübeli yapımızla özel-kamu birlikteliğinde bir iş modeli hayata geçirmeliyiz" dedi.


- Farklı ülkelerle iş birliği protokolü 

Turan,...