03 / 05 / 2024

tokini yaptığı konut sayısı

tokini yaptığı konut sayısı

TOKİ Başkanı Turan: "2023 yılında Türkiye'de yaşayan toplam nüfusun en az 5,5 milyonu TOKİ'nin yaptığı binalarda oturacak" şeklinde açıklamalarda bulundu.

Kredi faizleri düşmezse, ev fiyatları ne olur?

Ev sahibi olmak isteyen herkes “Konut fiyatları düşecek mi artacak mı” sorusunun cevabını merakla beklerken kripto fenomeni Murat Ali Calman X sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. Konut fiyatlarında düşüş olacağını söyleyen Calman’a bakın vatandaşlar ne dedi? 

Ege Koop Genel Başkanı Aslan: Konut kredileri zirve yaptı, konut destek paketi verilmeli!

Konuta erişimde yaşanan sıkıntıları Ege Koop Genel Başkanı Aslan değerlendirdi. Aslan, kooperatiflerin desteklenerek, dar ve sabit gelirlilerin ev sahibi olmalarının sağlanabileceğini belirtti.

Konut fiyatları dur durak bilmiyor! İstanbul'da 120 metrekare artık...

Merkez Bankası'nın paylaşımını yaptığı konut ücret endeksi verilerine göre, konut ücretlerindeki yükseliş martta aylık bazda yüzde 5,4, senelik bazda ise yüzde 132,8 çıktı. İstanbul'da 120 metrekare ortalama bir konutun ücreti 4 milyon TL'yi aşarken en az yükseliş ise Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniy

Evi olmayanlara müjde! İlk kez evi olana Ziraat Bankası yüzde 0,69'dan kredi veriyor!

Ziraat Bankası yeni bir kampanya duyurusu yaptı. Konut kredisi kampanyası ile birlikte 5 milyon TL’lik sahip 180 ay vadeli kredi verilecek. Herkes ev sahibi olabilecek. İşte tüm detaylar…

TOKİ Şırnak hizmet binası ihalesi bugün!

Yaptığı konut yatırımlarının yanı sıra kamu yatırımlarını da sürdüren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Şırnak'ta hizmet binası inşa edecek.

Avrupalılar pandemiye rağmen Türkiye'den ev aldı!

Inhouse Global Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Ergüven, Avrupalıların Türkiye'ye yaptığı konut yatırımının pandemi sürecinde yükseldiğini açıkladı.

TOKİ projelerinin oluşturduğu mağduriyet TBMM'de!

Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Milletvekili Nihat Yeşil, TOKİ'nin yaptığı konut projelerinin oluşturduğu mağduriyeti TBMM gündemine taşıdı.

Konutta bekleme bitti, hareket başladı!

Konut piyasası seçim sonrası sıçrama yaptı. Konut firmalarının satış ofislerinde hareketlilik var...

Altın ve döviz bozduranlar konuta hücum etti!

Geçtiğimiz hafta dolar, euro ve altının rekor kırması konutta stokları eritti. Konut firmalarının yüzde 20 indirim yaptığı, konut kredisi faizinin de yüzde 0.98’e indiği bu ortamda altın ve döviz bozduranlar konuta yöneldi. 

Konutta vergi inerken, akaryakıtta arttı!

Bayram öncesi hükümet vergi uygulamalarında yeni düzenlemeler yaptı. Konut satışlarında vergiyi indirdi.Akaryakıt satışlarında vergiyi artırdı. İşte Dünya Gazetesi Köşe Yazarı Tevfik Güngör'ün bugünkü yazısı..

Faiz indirimi konutta rekor getirecek!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın bankalara yaptığı ‘konut kredisini indirin’ çağrısına hızlı yanıt geldi. Başta kamu cephesi olmak üzere birçok banka art arda aylık faizi indiriyor. Konutta 2016 için rekor beklentisi güçlendi.

Bitlis, tasfiye olunacak konut kredisinde lider!

İşsizlik oranları ile dikkat çeken Adana, batık alacaklar listesinde bireysel krediler, kredi kartı ve ihtiyaç kredilerinde zirve yaptı. Konut kredisinde tasfiye olacak alacaklar sıralamasında da yüzde 1.2 ile Bitlis başı çekti.

Moody’s'in uyarısına konut sektöründen yorum!

Moody’s, Türkiye’de konutta 5 yılda yüzde 93’e ulaşan fiyat artışları için ‘Sürdürülebilir değil. Yumuşak iniş yaşanacak’ yorumu yaptı, konut sektörü açıklamayı değerlendirdi.

tokini yaptığı konut sayısı Haberi

tokini yaptığı konut sayısı

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan, "2023 yılında Türkiye'de yaşayan toplam nüfusun en az 5,5 milyonu TOKİ'nin yaptığı binalarda oturacak" dedi.


Turan, incelemelerde bulunmak üzere geldiği Diyarbakır'da, TOKİ'nin 2023 yılı hedeflerini değerlendirdi. 2023 yılında "bir milyon konut" hedefini aşacakları söyleyen Turan, 2000'li yılların başında kısıtlı imkan ve kabiliyetlerle üretim yapıldığını, bugün imkan ve kabiliyetlerin arttığını ifade etti.


2002 yılında 2 bin 500 dolar milli gelirin bugün 10 bin dolar seviyesine yükseldiğini vurgulayan Turan, bu sebeple, ülkenin bulunduğu seviyeye göre üretim yapılması gerektiğini aktardı. TOKİ'den daha nitelikli ve kaliteli işler beklediğine işaret eden Turan, "İdare de Türkiye'nin bugününe yakışır nitelikte ve kalitede imalat yapma hedefini ortaya koymuştur. İdare artık kalitede başka bir evreye geçmiştir. Çünkü Türkiye artık bunu bizden...