24 / 07 / 2024

TOKİnin elinde boş konut var mı

TOKİnin elinde boş konut var mı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriyelilerin bir kısmının TOKİ'nin boş konutlarına yerleştirilebileceğini söyledi. Ancak, TOKİ'nin elinde yapımı bitmiş 2 bin konut var. TOKİ'nin Suriyelilerin konut ihtiyacını karşılaması mümkün görünmüyor.

Türkiye'nin ilk boğaz köprüsü için tehlike çanları çalıyor! Yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya!

Balıkesir'in Ayvalık ilçesindeki Lale ve Cunda (Alibey) adalarını birleştiren ve 'Türkiye'nin ilk boğaz köprüsü' olarak bilinen Cunda Köprüsü'nün yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya olduğu belirtildi. 

'1,6 milyon boş konut var önce onları eritin'

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, TOKİ'nin yapacağı sosyal konut projesine ilişkin eleştirilerde bulundu. Türkiye'de 1,6 milyon boş konut bulunduğunu belirterek, "Madem niyetiniz insanları ev sahibi yapmak önce bunları eritin" dedi.

Boğaziçi Üniversitesi'nin Hisar Kampüsü için Bakanlıktan yeni imar planı! İşte detaylar...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından, Boğaziçi’nin İstanbul Boğazı manzaralı Hisar Kampüsü için yeni imar planı hazırlandı. İşte detaylar...

İnci Deri'nin merkezi boşaltıldı, mağazaları ve sitesi kapatıldı!

İnci Deri’nin mağazalarının tamamına yakını kapandı. Şirketin merkezi boşaltıldı, mağazaları ve sitesi kapatıldı.

TOKİ'nin boş konutlarını evsizlerin kullanması için teklif verildi! 

TOKİ'nin boş konutlarını evsizlerin kullanması için 2985 Sayılı Toplu Konut Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye verildi..

TOKİ'nin boş konutlarının yurda dönüştürülmesi için teklif verildi!

TOKİ'nin boş konutlarının yurda dönüştürülmesi için hazırlanan 2985 Sayılı Toplu Konut Kanunda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi meclise sunuldu...

Yozgat Boğazlıyan TOKİ kurası!

TOKİ'nin Yozgat Boğazlıyan Kentsel Yenileme projesinde yer alan 135 konut kura ile satılıyor. Peki, Yozgat Boğazlıyan TOKİ kurası ne zaman?

TOKİ Yozgat Boğazlıyan son başvuru tarihi!

TOKİ'nin Yozgat Boğazlıyan Kentsel Yenileme Projesi'nde yer alan 135 konut kura ile satışa çıkıyor. İşte, TOKİ Yozgat Boğazlıyan son başvuru tarihi...

TOKİ Yozgat Boğazlıyan başvuruları 2017!

TOKİ'nin Yozgat Boğazlıyan Kentsel Yenileme projesindeki 135 konut kura ile satışa çıkıyor. İşte, TOKİ Yozgat Boğazlıyan başvuruları 2017...

TOKİ’nin satış hasılatı yüzde 29 geriledi!

Türkiye’nin en büyük konut üreticisi olan TOKİ’nin satış hasılatı yüzde 29 geriledi, taşınmaz stokları yüzde 31 arttı, kârı yüzde 23 azaldı. Kurumun elinde satılmayı bekleyen 150 bin ev var

TOKİ'nin elinde 2 bin boş konut var!

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, TOKİ'nin elinde 150 bin boş konut olduğu iddialarına "Şu anda hazırda satışta olan 2 bin boş konutumuz var." açıklamasıyla yanıt verdi.

Şehit ailelerinden Suriyeliler'e ev açıklaması!

Suriyeli sığınmacılara vatandaşlık verilmesi için çalışma yürütüldüğünü söyleyen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "Suriyelileri ülkemizin belli yerlerine yerleştirelim. TOKİ'nin elinde boş konutlar var" sözleri tepki çekti.

TOKİ'nin elinde boş konutlar mı var?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriyelilerin bir kısmının TOKİ'nin boş konutlarına yerleştirilebileceğini söyledi. Ancak, TOKİ'nin elinde yapımı bitmiş 2 bin konut var. TOKİ'nin Suriyelilerin konut ihtiyacını karşılaması mümkün görünmüyor.

TOKİnin elinde boş konut var mı Haberi

TOKİnin elinde boş konut var mı

Suriyelilere vatandaşlık hakkı verilmesi kartını açan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'dan yeni bir çıkış geldi: Suriyelileri TOKİ'nin elindeki boş konutlara yerleştirebiliriz… Cumhurbaşkanı bu açıklamayı Polonya'daki NATO Liderler Zirvesi'nden dönüşünde, uçağındaki gazetecilere yaptı. “Biz bu mültecileri yıllarca kamplarda barınmaya mı mahkûm edeceğiz? Yıllarca boş buldukları apartmanların bodrum katlarına mı mahkum edeceğiz” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarını şöyle sürdürdü: “İlgili bakanlıklarımız, istihbarat teşkilatımız bir çalışma yapsınlar, Suriyelileri belli yerlere yerleştirelim. Hatta gerekirse TOKİ'nin elinde boş konutlar var.”


TOKİ'NİN ELİNDE 2 BİN KONUT VAR

Erdoğan'ın açıklamasının ardından gözler Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'na (TOKİ) çevrildi. Hayata geçirdiği projelere, dar ve orta gelirli çok sayıda vatandaş başvurduğu için çekilişle ev satan TOKİ'nin internet sitesinde yer alan verilere göre Türkiye'nin çeşitli illerinde satılmayı bekleyen 2 bine yakın boş konut...