07 / 05 / 2024

toplanma alanı istanbul

toplanma alanı istanbul

İçişleri Bakanı Soylu, "Toplumda bir güvensizlik olursa biz bu ülkeyi yönetenler olarak ilk önce kendimizi affetmeyiz. Çünkü deprem ve karşı karşıya kaldığımız afetler konusu bizim için fevkalade önemli. Bu toplanma alanlarının belirlenme süresi yaklaşık 2,5-3 yıllık bir süreç" dedi...

Ataköy'de toplanma alanı krizi! Zeytinlik Mahallesi'ndeki inşaata tepki geldi! 

İstanbul Bakırköy'e bağlı Zeytinlik Mahallesi sakinleri "acil toplanma alanı" olduğunu ileri sürdükleri alana konut inşa edilmesine tepki gösterdi. İşte ayrıntılar...

İstanbul Göktürk'teki 300 dönümlük deprem toplanma alanında inşaat tam gaz! 

Kahramanmaraş merkezli yıkıcı depremlerden sonra toplanma alanları sık sık gündeme geldi. Kemer Country'de AFAD’ın acil durum toplanma alanı şeklinde belirlediği yerlerden. Bu alanda lüks konut inşaatı sürüyor. İşte ayrıntılar...

Evinize en yakın deprem toplanma alanını tek tıkla öğrenin!

Türkiye genelindeki deprem bölgeleri AFAD tarafından tespit edilerek e-devlet'te yayınlandı. İşte, 81 il için deprem toplanma alanı sorgulama ekranı...

Murat Kurum: Millet Bahçeleri depremde toplanma alanı vazifesi görecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada, "Şu an tüm Türkiye'de 292 Millet Bahçesi projemiz var. Bu 292 Millet Bahçesi'nin yatırım değeri 7 milyar lira. Aynı zamanda bu alanlar, deprem esnasında toplanma alanı vazifesi görecek." dedi.

İstanbul'da kişi başına düşen toplanma alanı 3,60 metrekareye çıktı!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklamada, İstanbul'da kişi başına düşen toplanma alanının 1,29 metrekareden 3,60 metrekareye çıktığını söyledi.

Muammer Keskin'den deprem ve toplanma alanı açıklaması!

Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, "2012'den günümüze kadar yaklaşık bin 900 taşınmaz riskli yapı olarak tespit edildi ve bin 600'ünün yıkımı gerçekleştirildi" dedi.

İstanbul'da deprem tekrarlama periyodu 43 yıl!

NG Araştırma Genel Müdürü Nedim Barut, deprem gerçeğiyle ilgili yapılan bir araştırmanın sonuçlarını paylaştı. Vatandaşlara, 'Evlerimize dayanıklılık testi yapıldı mı?', 'Deprem sigortası var mı?', 'Yakınlarında toplanma alanı var mı?' gibi sorular soruldu.

AFAD'dan toplanma ve barınma alanları açıklaması!

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD), İstanbul'da 3 bin 21, Türkiye genelinde ise 18 bin 910 toplanma alanı bulunduğu açıkladı.

AFAD açıkladı: İstanbul'da 3 bin 21, Türkiye'de 18 bin 910 tane var!

AFAD, İstanbul'da 3 bin 21, Türkiye genelinde 18 bin 910 toplanma alanı olduğunu duyurdu. AFAD, İstanbul’da yapılaşmasını 2000 yılı öncesi tamamlamış merkez ilçelerde toplanma alanlarının sayısında yetersizlik belirlendiğini açıkladı.

Kartepe'de afet ve acil toplanma alanları belirlendi!

İçişleri Bakanlığı GAMER Başkanlığı, Kartepe Belediyesi ile yaptığı ortak çalışma sonucunda Kartepe genelinde “Afet ve Acil Toplanma Alanı” şeklinde 42 nokta belirlendi.

Muammer Keskin'den Şişli'deki toplanma yerlerine ilişkin açıklama!

Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, eski Marmara Üniversitesi Nişantaşı kampüsü arsasının İBB'nin değil AFAD'ın toplanma alanı olduğunu belirtti. Keskin, deprem olsa bir kişinin bile oraya giremeyeceğini dile getirdi.

İstanbul'un toplanma alanları yeniden gündemde! AVM ve mezarlıklarda toplanılacak!

İBB Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanlığı, 39 ilçede “Toplanma ve Geçici Barınma Alanı” belirleyerek kısa süre önce kamuoyu ile paylaşmıştı. Toplanma ve barınma alanları yerine belirlenen yeni alanlar içinde AVM’ler ve mezarlıklar var...

Hasan Bacıoğlu'ndan İBB'ye deprem toplanma alanı eleştirisi! 

AK Parti Meclis üyesi Hasan Bacıoğlu, İBB'nin Büyükçekmece'de bulunan deprem toplanma alanlarını imara açması hakkında eleştiride bulundu. 

toplanma alanı istanbul Haberi

toplanma alanı istanbul

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Cumhurbaşkanı Yardımcı Fuat Oktay'ın başkanlığında Hasdal'daki Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Merkezi'nde gerçekleştirilen Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) Toplantısı'nın ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu. Soylu, 1999 Marmara Depremi'ni yaşayarak afet bölgelerindeki olumsuz tabloyu gören bir kişi olarak bugün Türkiye'nin geldiği nokta ile o günün noktası arasında çok büyük fark olduğunu belirtti.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; İçişleri Bakanı Soylu, yaşanan depremden sonra Ankara'da AFAD Başkanlığı binasında gördüğü tablonun 1999 tablosundan bambaşka bir görüntü olduğunu söyledi. Soylu, "1999 tablosunda biz Sayın Çiller ile birlikte Yalova'daydık. O gün rahmetli Ecevit'in de rahmetli Demirel'in de tablodan net bir şekilde bilgisi söz konusu değildi. Bu bahsettiğim 20 yıl öncesinin Türkiye'si. Oysa bugün AFAD başkanlığının koordinasyonunda Türkiye bütün kurumları...