09 / 05 / 2024

toplantı tutanağını kim saklar

toplantı tutanağını kim saklar

Apartman yöneticisi tarafından yılın belirli zamanlarında düzenlenen genel kurul toplantılarına tüm kat maliklerinin katılması gerekiyor. Düzenlenen toplantılarda yöneticinin tutması gereken bina yönetim toplantı tutanağı nedir?

Martı GYO genel kurul toplantı tutanağını yayınladı!

Martı Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) genel kurul toplantı tutanağını yayınladı. 

Kiler GYO 2017 genel kurul tutanağını yayınladı!

Kiler Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yaptığı yazılı açıklamasında 2017 yılına ilişikin genel kurul toplantı tutanağını yayınladı. 

Yapı Kredi Koray GYO 2017 genel kurul toplantı tutanağını yayınladı!

Yapı Kredi Koray Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan açıklamada Yapı Kredi Koray GYO 2017 genel kurul toplantı tutanağını yayınladı.

Emlak Konut genel kurul toplantı tutanağını yayınladı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Emlak Konut genel kurul toplantı tutanağını yayınladı.

Rönesans GYO 2016 genel kurul toplantı tutanağını yayınladı!

Rönesans Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Rönesans GYO 2016 genel kurul toplantı tutanağını yayınladı.

Tarsus Belediye Meclisi 2016'nın son toplantısını yaptı!

Meclis Salonunda yapılan toplantı, açılış, yoklama ve saygı duruşunda bulunulmasıyla başladı. 01.12.2016 tarih ve 2016/11-1 sayılı Meclis Zabıt Tutanağının oylanmasının ardından devam eden meclis toplantısında müdürlüklerden gelen evrakların görüşülmesine geçildi.

Kocasinan Belediyesi 2016'nın son toplantısını yaptı!

Kocasinan Belediyesi, 2016 yılının son meclis toplantısını gerçekleştirdi. Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, yönetiminde gerçekleşen Aralık ayı meclis toplantısında 9 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.

Kuyumcukent, Borsa İstanbul binası geçici kabul tutanağını tebliğ etti!

Kuyumcukent Gayrimenkul Yatırımları, Borsa İstanbul A.Ş. Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası Binası'na ait geçici kabul tutanağını tebliğ etti.

İnanlar İnşaat genel kurul toplantı tutanağını yayınladı!

İnanlar İnşaat tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamada İnanlar İnşaat genel kurul toplantı tutanağını yayınladı.

Rönesans GYO 2015 genel kurul toplantısının sonucunu yayınladı!

Rönesans Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın 2015 yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı bugün saat 10.00'da Ankara'da gerçekleştirildi. Rönesans GYO, 2015 genel kurul toplantısının sonucunu yayınladı!

Tapu harcını kim ne kadar öder?

Gayrimenkullerin alım satım işlemleri, tapu dairesinde yapılıyor. Burada yapılacak her devir işlemi için tapu dairesine belli bir oranda harç ödemesi yapılıyor. Peki, tapu harcını kim ne kadar öder?

Kira artışını kim belirler?

Ev ve işyerini kiraya veren mal sahipleri, kiracıları ile yaptığı sözleşmenin yenilenmesi halinde kira bedeline zam yapma hakkına da sahip oluyor. Peki, kira artışını kim belirler?

Tarihi Kentler Birliği 2016'nın ilk toplantısını gerçekleştirdi!

Bursa'da 2000 yılında kurulan ve 15. yılını kutlayan Tarihi Kentler Birliği (TKB), 2016 yılı ilk bölge toplantısını İstanbul Sarıyer'de yaptı. Maslak Steigenberger Hotel’de gerçekleşen toplantıya Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz de katıldı...

toplantı tutanağını kim saklar Haberi

toplantı tutanağını kim saklar

Bina yönetim toplantı tutanağı nedir?


Apartman yöneticisinin kat maliklerini yılın belirli günlerinde toplantı için bir araya getirmesi gerekiyor. Bu toplantılar Kat Mülkiyet Kanunu'nda yılda en az bir kere olarak zorunlu tutuluyor. Yönetici tarafından düzenlenen genel kurul toplantısına tüm kat maliklerinin katılım göstermesi gerekiyor. Katılamayacak kat malikleri 1.derece akrabalarına veya diğer kat maliklerine yazılı vekalet vermek sureti ile kendilerini kat malikleri kurulunda temsil ettirebiliyorlar. Kat maliklerinin toplantıya katılım gösterebilmeleri için bina yöneticisinin on beş gün önceden genel kurul toplantısı duyurusu yapması gerekli oluyor.


Yapılan bu toplantılarda apartman yöneticisinin bir diğer görevi ise toplantıda genel kurul yönetim defteri ve toplantı tutanağı tutması gerekiyor. Bu toplantı tutanağının ve yönetim defterinin bina yöneticisi tarafından korunması ve saklanması gerekiyor.Bina yönetimi genel kurul toplantısında tutulacak olan tutanakta,...