07 / 05 / 2024

Toplu kentsel dönüşümdeki sıkıntılar

Toplu kentsel dönüşümdeki sıkıntılar

Dünya Gazetesi köşe yazarı Tevfik Güngör bugün ki köşe yazısında 'Kentsel Dönüşüm' başlığını ele alıyor. İşte Tevfik Güngör'ün yazısı;

Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Erdoğan Bayraktar: Kentsel dönüşüm ülkemizin geleceği ve acilen bitirilmeli!

Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Erdoğan Bayraktar, depremin Türkiye’nin gerçeği olduğunu belirterek, kentsel dönüşümdeki yetersizliklere dikkat çekti. Bayraktar Kentsel dönüşüm ülkemizin geleceğidir ve acilen bitirilmelidir'' dedi.

Kaan Yücel: 'Kentsel dönüşümdeki en büyük sorun gecekondulaşma!'

Polat Gayrimenkul İcradan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Kaan Yücel, kentsel dönüşüme ilişkin açıklamalarda bulundu. Yücel, Kentsel dönüşümdeki problemlerden birinin gecekondulaşma olduğunu ifade eden “Gecekondu problemini çözmeden, kentsel dönüşümü çözemeyiz" dedi.

Kentsel dönüşümün önündeki engeller kaldırılmalı! İşte dönüşümdeki 10 büyük engel ve çözümleri!

Türkiye genelinde riskli yapıların yenilenmesi kapsamında kentsel dönüşüm seferberliği başladı. Kentsel dönüşümün önündeki engeller kaldırılmalı! İşte dönüşümdeki 10 büyük engel ve çözümleri!

Kentsel dönüşümde güven sorunu nasıl çözülür?

Akcan Proje Yönetimi Genel Müdürü Mehmet Murat Akıncı, kentsel dönüşümdeki güven sorunlarını ve bu sorunların nasıl aşılacağını kaleme aldı. Peki kentsel dönüşümde güven sorunu nasıl çözülür? İşte o sorunun yanıtı...

Tozkoparan kentsel dönüşüm projesinde son dakika! Çatı davası görüldü! 

İstanbul Tozkoparan'daki kentsel dönüşüm kapsamında mağdur olan vatandaşların davasında bir son dakika gelişmesi yaşandı. İşte o gelişme ve Tozkoparan kentsel dönüşümdeki son durum...

Kentsel dönüşümde hangi avantajlar bulunuyor?

“Türkiye’nin her yerinde kentsel dönüşüm” hedefiyle 2012 yılında start verilen kentsel dönüşüm çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Türkiye'nin kentsel dönüşümdeki son durumuna ilişkin açıklamalarda bulundu.

TOKİ 60 şehirde 193 kentsel dönüşüm projesi yürütüyor!

TOKİ 60 şehirde 193 kentsel dönüşüm projesi yürüttüklerini söyleyen Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkan Yardımcısı Mehmet Özçelik, konut projelerinde yangınlara karşı dirençli malzeme kullandıklarını belirtti.

TOKİ Tozkoparan Kentsel Dönüşüm Projesi başlıyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın İstanbul İli Güngören İlçesi Tozkoparan (Osmaniye) Mahallesi'nde planladığı kentsel dönüşüm ve gelişim projesi için ÇED başvurusu sonuçlandı..

TOKİ'den kentsel dönüşümle 140 bin yeni konut!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, kentsel dönüşümle 140 bin yeni konut inşa ettiklerini söyledi.

Rize Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi'nin kuraları çekildi!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Rize'de hayata geçirdiği kentsel dönüşüm projesinin kura çekilişi yapıldı.

TOKİ'den 17 milyar liralık 191 kentsel dönüşüm projesi!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkan yardımcısı Mehmet Özçelik, 54 ilde 72,5 milyon metrekare alanda toplamda 191 kentsel dönüşüm projesi yürüttüklerini belirtti.

Gölcük Denizevler Kentsel Dönüşüm Projesi'nin temeli atıldı!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanı Ergün Turan, Gölcük Denizevler Kentsel Dönüşüm Projesi Temel Atma törenine katıldı.

Efendibey kentsel dönüşüm projesinde çalışmalar sürüyor!

Niğde Belediyesi’nin Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığıyla sürdürdüğü Efendibey kentsel Dönüşüm projesinde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

Toplu kentsel dönüşümdeki sıkıntılar Haberi

Toplu kentsel dönüşümdeki sıkıntılar

1960 yılında nüfusumuz 27 milyondu. Nüfusun yüzde 67’si kırsal kesimde yaşıyordu. Nüfusun yüzde 32’sinin yaşadığı kentlerin nüfusu ise 9 milyon dolayındaydı. 


Şimdilerde Türkiye’nin nüfusu 77 milyon. Nüfusun yüzde 77’si kentlerde, yüzde 23’ü kırsal kesimde yaşıyor. Kentlerin nüfusu 60 milyonu aştı. 


Kentlerin nüfusu 9 milyondan 60 milyona yükselirken, kentlerde yaşamaya başlayanlar başlarını sokacak bina yapma yarışına girdi. 


Gecekondular, kanunlara aykırı olduğu için kaçak diye adlandırılan yapılarla kentlerde çarpık bir yapılaşma ortaya çıktı. 


Bu yapıların bir bölümü deprem bölgelerinde çürük yapılar. Büyük bir kısmı ise kanunlara aykırı yapılaşma sonucu şehirlerin yaşam bütünlüğünü bozan yapılar. 


Van depreminden sonra yürürlüğe giren (Kentsel Dönüşüm Kanunu) eski, ekonomik ömrünü tamamlamış, depremlerde hasar görmüş evlerin yıkılarak yeniden inşa edilmesine imkan veriyor. 


Riskli alanlar dışındaki kentsel dönüşüm ise konut sahiplerinin isteği ile gerçekleştiriliyor.


Kentsel...