02 / 10 / 2024

toplu konutlarda aynı tip olma

toplu konutlarda aynı tip olma

Bugüne kadar 20 bine yakın konutun inşasına imza atan Dumankaya İnşaat, Miks, Ritim İstanbul, Horizon, hi-Fit ve Mozaik ile yatırımlarına devam ediyor. Toplu konut projelerinin ortak sorunu tipleşme.

Bakandan toplu taşımaya zam açıklaması! Yeni tarifeyi böyle duyurdu

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, katıldığı canlı yayında toplu taşımaya gelen zamlarla ilgili açıklamalarda bulundu. Ankara İstanbul arası otobüs biletlerinin 350 lira olduğunu söyleyen bakan aynı güzergahın YHT fiyatını açıkladı.

Bursa Gemlik'te 2.Etap konutları hak sahiplerine teslim ediliyor!

Bursa Gemlik Belediyesi tarafından inşa edilen toplu konutlarda ikinci etap anahtar teslimler başladı. 

TOKİ'den Mamak'taki konutlarda yaşanan su sıkıntısıyla ilgili açıklama!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı, Ankara Mamak'ta bulunan toplu konut projesi kapsamındaki bazı konutlarda meydana gelen su sıkıntısıyla ilgili açıklama yaptı. 

Bursa Hasanağa'da emekli TOKİ sakinlerine sosyal tesis!

Bursa'da Hasanağa bölgesinde emekliler için yapılan toplu konutlarda yaşayan vatandaşların ihtiyacını karşılamak için 3 bin 500 kişinin yaşadığı bölgeye sosyal tesis inşa edilecek.

Ahmet Davutoğlu, Manisa'da toplu açılış törenine katılacak!

Başbakan Davutoğlu bir dizi toplu açılışlar gerçekleştirmek üzere 25 Mart Cuma günü Manisa’ya geliyor. Başbakan, aynı günün akşamı da İzmir’e geçecek.

Site ve apartman aidatları yüzde 30 yükseldi!

Site ve apartman giderleri için daire başına ödenen ücretler yüzde 20 ile yüzde 30 arasında yükseldi. Bu durum mesken sakinlerini rahatsız etti. Özellikle toplu konutlarda, sitelerde yasayanlar, yükselen fiyatlardan daha çok rahatsız.

Mehmet Çankaya: TOKİ ile yurt dışında ortak proje geliştirmek istiyoruz!

Karmod Prefabrik Üst Yöneticisi Çankaya, "TOKİ ile yurt dışında özellikle ekonomik toplu konutlarda ortak proje geliştirmek istiyoruz. TOKI International bünyesinde çok sayıda konutu çelik konstrüksiyon olarak hızlı ve kaliteli bir şekilde yapmaya talibiz

İzmir Buca Evka 1 konutları 22 Aralık'ta ihaleye çıkacak!

Buca'da İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin inşa edip 2010'de satışa çıkardığı toplu konutlarda hala yerleşim başlamadı. Ancak konutların bakım ve onarımı için 22 Aralık'ta ihale yapılacak

TOKİ konutlarda en düşük artış oranı uyguluyor!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan, konutlarda en düşük artış oranını uyguladıklarını belirterek "Memur maaşı artış oranı ve TEFE-TÜFE'den en düşük olan ile artış yapıyoruz.

TİKA projelerinin toplu açılış töreni düzenlendi!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) tarafından farklı ülkelerde yapılan tesis ve eserler, "Ayrı coğrafyalarda aynı imza" başlığıyla ATO ​Congresium'da düzenlenen toplu açılış töreniyle hizmete açıldı.

Esin Tümer: Toplu konut projelerinin ortak sorunu aynı tip olmaları!

Bugüne kadar 20 bine yakın konutun inşasına imza atan Dumankaya İnşaat, Miks, Ritim İstanbul, Horizon, hi-Fit ve Mozaik ile yatırımlarına devam ediyor. Toplu konut projelerinin ortak sorunu tipleşme.

Başbakan Erdoğan Anadolu Harikalar Diyarı toplu açılış törenini gerçekleştirdi!

Başbakan Erdoğan, Kayseri Büyükşehir Belediyesince yapımı tamamlanan 700 dönüm üzerine kurulu, 10 ayrı etkinliğin aynı anda yapılabileceği Anadolu Harikalar Diyarında düzenlenen toplu açılış törenini gerçekleştirdi...

Toplu konut sözleşmesinin devri!

Toplu konut sözleşmelerinde bir sözleşmenin devredildiği tarihi takip eden üç yıl içinde aynı yüklenici tarafından başka bir sözleşme devredilemiyor. Toplu konut sözleşmesinin devri diğer esasları...

toplu konutlarda aynı tip olma Haberi

toplu konutlarda aynı tip olma

Bugüne kadar 20 bine yakın konutun inşasına imza atan Dumankaya İnşaat, Miks, Ritim İstanbul, Horizon, hi-Fit ve Mozaik ile yatırımlarına devam ediyor. Toplu konut projelerinin ortak sorunu tipleşme. Aileler, yığınlar içinde ev sahibi olmak istemiyor artık. 


Bir proje içinde birbirini tekrar eden blokların herhangi bir katında daire sahibi olmak özel hissettirmiyor. Herhangi bir yüksek blokun herhangi bir katında ev sahibi olmak da tartışılır hale geldi. Talep korunaklı site yaşamı içinde farklılaşma. 


Dumankaya Mozaik bu anlamdaki talebe mimari yaklaşımı ile cevap veriyor. Mimar Bünyamin Derman'ın imzasını taşıyan proje, "farklı renk ve ebatlardaki mozaik parçalarının bir deseni ortaya çıkarmak için bir araya getirilişlerindeki ahenk gibi" tasarlanmış. 


Her blok birbirinden farklı ve bir araya geldiklerindeki uyum projenin aslını oluşturuyor. Üç ile yedi kat arasında V...