02 / 10 / 2024

toplu konutların birbirine benzemesi

toplu konutların birbirine benzemesi

Bugüne kadar 20 bine yakın konutun inşasına imza atan Dumankaya İnşaat, Miks, Ritim İstanbul, Horizon, hi-Fit ve Mozaik ile yatırımlarına devam ediyor. Toplu konut projelerinin ortak sorunu tipleşme.

TOKİ Başkanı Ömer Bulut tamamlanmak üzere olan konutlarının müjdesini verdi!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat tarihinde depremlerin yıkıma neden olduğu kentlerde Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından kalıcı konutların inşaat çalışmaları hızla devam ediyor. TOKİ Başkanı Ömer Bulut çalışmaları yerinde inceledi.

Sinop'ta selzedeler için inşa edilen TOKİ konutlarının yüzde 95’i tamamlandı!

Sinop'un Ayancık ilçesinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından selzedeler için hayata geçirilen konutların yüzde 95'lik kısmı tamamlandı.

Artvin Dereiçi'nde evleri yananlar için inşa edilecek konutların projesi hazırlandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Artvin'in Yusufeli ilçesi Dereiçi köyünde hayata geçireceği konutların projesi hazırlandı.

Tarsus İmar'ın toplu konutları için kat kurası çekildi!

Mersin’de Tarsus İmar Limited Şirketi tarafından yapımına başlanan, toplu konutların kat kurası, noter huzurunda çekildi.

Atakent Toplu Konutları’nda yeni imar değişikliği!

Küçükçekmece Atakent Toplu Konutları için yeni imar planı hazırlandı. Yeni planda TOKİ, toplu konut alanındaki başka parsellerde cami alanını arttırarak mahkemenin iptal gerekçesini ortadan kaldırdı.

TOKİ'nin boş konutlarını evsizlerin kullanması için teklif verildi! 

TOKİ'nin boş konutlarını evsizlerin kullanması için 2985 Sayılı Toplu Konut Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye verildi..

TOKİ'nin boş konutlarının yurda dönüştürülmesi için teklif verildi!

TOKİ'nin boş konutlarının yurda dönüştürülmesi için hazırlanan 2985 Sayılı Toplu Konut Kanunda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi meclise sunuldu...

TOKİ Zonguldak konutlarının hak sahipleri belirlendi!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi tarafından hayata geçirilen TOKİ Zonguldak konutlarının hak sahipleri belirlendi. Proje kapsamında 395 konut sahibini buldu...

Kahramanmaraş Saçaklızade Toplu Konutları'nın inşaatı tam gaz!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından inşaatına başlanan Saçaklızade Toplu Konutları’nda çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

Yüksekova'da 4. Etap TOKİ konutlarının temeli atıldı!

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde terör saldırılarında evleri ağır hasar gören vatandaşlar için Toplu Konut İdaresince (TOKİ) yapılacak 4. etap konutlarının temeli dün atıldı. 

TOKİ Balıkesir Dursunbey Konutları'nın ihalesi yapıldı!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Balıkesir Dursunbey'de hayata geçireceği konutların ihalesi yapıldı.

Kahramanmaraş Yıldızevler Konutları'nın kuraları çekildi!

Yıldızevler Toplu Konut Yapı Kooperatifi tarafından hayata geçirilecek olan Yıldızevler Toplu Konutları'nın kura çekilişi noter huzurunda gerçekleşti.

TOKİ Van Afet Konutları'nın ihalesi yarın!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Van İlinde Yapılan Afet Konutlarının Genel Altyapılarına Ait İlave İmalatlar Yapım İnşaatı İşi ihalesi yarın gerçekleştirilecek.

toplu konutların birbirine benzemesi Haberi

toplu konutların birbirine benzemesi

Bugüne kadar 20 bine yakın konutun inşasına imza atan Dumankaya İnşaat, Miks, Ritim İstanbul, Horizon, hi-Fit ve Mozaik ile yatırımlarına devam ediyor. Toplu konut projelerinin ortak sorunu tipleşme. Aileler, yığınlar içinde ev sahibi olmak istemiyor artık. 


Bir proje içinde birbirini tekrar eden blokların herhangi bir katında daire sahibi olmak özel hissettirmiyor. Herhangi bir yüksek blokun herhangi bir katında ev sahibi olmak da tartışılır hale geldi. Talep korunaklı site yaşamı içinde farklılaşma. 


Dumankaya Mozaik bu anlamdaki talebe mimari yaklaşımı ile cevap veriyor. Mimar Bünyamin Derman'ın imzasını taşıyan proje, "farklı renk ve ebatlardaki mozaik parçalarının bir deseni ortaya çıkarmak için bir araya getirilişlerindeki ahenk gibi" tasarlanmış. 


Her blok birbirinden farklı ve bir araya geldiklerindeki uyum projenin aslını oluşturuyor. Üç ile yedi kat arasında V...